Mene: Krunikan festarit

Kruununhaan oma kaupunginosafestari on täynnä ohjelmaa 60-luvun malliin.

Kuva: Laura Lintula

Lokakuussa juhlitaan Kruununhaan kaupunginosafestareilla. Ohjelmassa on musiikkia, tanssia, elokuvaa, ruokaa ja kaikenlaisia tapahtumia koko perheelle.

“Luvassa on monipuolista ohjelmaa moneen makuun”, lupaa festarin taiteellinen johtaja Laura Lintula, joka on tapahtuman alullepanija.

Hän ei asu Kruununhaassa, mutta on siellä töissä.

“Krunikka on tosi hieno kaupunginosa, mutta harmittavan hiljainen. Halusimme elävöittää aluetta, ja niin festari syntyi kolme vuotta sitten”, Lintula kertoo.

Tänä vuonna Krunikan festarien teemana on 60-luku. Joka vuosi Krunikka verhoutuu eri vuosikymmenelle: viime vuonna juhlittiin 50-luvun tyyliin ja toissavuonna teemana oli iloinen 20-luku.

Festariohjelmaan kuuluu vaikka mitä. Lintula vinkkaa erityisesti salsafestareista KGB:ssä ja 60-luvun iskelmäntäyteisestä tribuutista Laila Kinnuselle Svenska Klubbenilla. Marian Helmessä voi tavata kruununhakalaisen Jussi Raittisen soittamassa 60-luvun musiikkia ja päätösbileissä tanssia 60-lukulaisittain pukeutuneena. Koko festarin ajan on Laterna Magicassa valokuvanäyttely. 

“Krunikka on Helsingin ensimmäinen kaupunginosa, jossa saisi tapahtua enemmän. Täällä on kivoja tapahtumapaikkoja ja ravintoloita - muutakin kuin Pataässä”, Lintula sanoo ja nauraa.

Krunikan festarit 2.-8.10. Koko ohjelma tapahtuman sivuilla.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi