Metroasemilla nähdään helsinkiläisten työstämiä kuvia

Ole hyvä Helsinki - tuo kaupunginosien tunnelman viidelle eri asemalle.

Kuva Sörnäisten aseman näyttelystä.
Kuva Sörnäisten aseman näyttelystä.

Viiden metroaseman raiteiden takana oleviin mainostauluihin saapuu helsinkiläisten itse työstämiä kuvia. Kuvat kertovat eri kaupunginosien tunnelmista ja kuvaavat alueen paikallisten arkea. Helsingin Kaupunki on antanut projektille yli 200 mainostaulupaikkaa. Metroasemat, joissa teoksia nähdään ovat Ruoholahti, Rautatientori, Sörnäinen, Itäkeskus ja Kontula.

Näyttelyn avajaisia vietetään 3. syyskuuta Rautatientorilla Kompassiaukiolla. Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri julistaa näyttelyn avautuneeksi ja avajaiset jatkuvat metrossa kello 13-16 välisen ajan, jolloin Hurjaruuthin sirkushahmot vievät yleisön metromatkalle teosten luo.

”Helsinki on vaikuttavien ihmisten, tekojen ja kohtaamisten kaupunki. Yksi kohtaamispaikka on juuri metro, joka kulkee omaleimaisten kaupunginosien läpi. Metrotaideprojektin valokuvat ovat upeita väläyksiä, jotka kutsuvat tutustumaan uusiin naapurustoihin ja laajentamaan omaa Helsinki-kuvaa”, Sauri sanoo.

Projekti on työstetty yhdessä nuorten kanssa, jotka tuovat oman näkökulmansa kaupungista esille. Esimerkiksi Itäkeskuksen ja Ruoholahden asemien kuvitukset ovat luoneen Suomen valokuvataiteen museon valokuvausleirilla olleet 7-14 -vuotiaat. Rautatientorin ja Kontulan asemien ilmeet ovat luoneet kesätyöläiset. Sörnäisten aseman kuvittivat lapset ja vanhukset yhdessä.

”Mainospaikkojen antaminen kaupunkilaisten käyttöön on mahdollisuus elävöittää metroasemia ja tuoda esiin niiden omaa luonnetta. Asemat nivoutuvat samalla voimakkaammin osaksi oman alueensa ja asukkaidensa identiteettiä”, sanoo HKL:n palvelukehitys- ja viestintäpäällikkö Elina Norrena.

Tapahtuman aikataulu

  • 13:00 Sauri toivottaa yleisön tervetulleeksi ja metroasemalle astutaan
  • 14.08 Metroon Rautatientorilla
  • 14.26 Saapuminen Kontulaan & näyttely
  • 14.43 Metroon Kontulassa
  • 14.47 Saapuminen Itäkeskukseen & näyttely
  • 15.02  Metroon Itäkeskuksessa
  • 15.12  Saapuminen Sörnäisiin & näyttely
  • 15.31  Metroon Sörnäisissä
  • 15.38  Saapuminen Ruoholahteen & näyttely

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi