Mielensäpahoittajaa, Madventuresia, Mauri Kunnasta ja Cheekiä – syksyn uutuuskirjat tutuiksi Kirjamessuilla

Suomen suurin kirjallisuustapahtuma alkaa ensi viikolla laajempana kuin ennen – tapahtumassa yli 800 ohjelmanumeroa.

Kuva: Monticellllo / Fotolia

Haluatko tavata Mielensäpahoittajan isähahmon Tuomas Kyrön? Tai saada signeerauksen Mauri Kunnakselta? Vai suunnitteletko kenties itse kirjailijan uraa ja haluat kurkistaa titteliin ammattilaisten johdattelemana? Kaikki tämä on mahdollista 27.-30. lokakuuta lukutoukkien omassa kansanjuhlassa Helsingin Messukeskuksessa.

Helsingin Kirjamessut ovat vuosittain järjestetty kulttuuritapahtuma, jossa pääsee tutustumaan uutuuskirjoihin sekä niiden kirjoittajiin. Neljä päivää kestävät messut ovat kokonaisuus kirjaesittelyjä, lukupiirejä, haastatteluja, signeeraustilaisuuksia ja paneelikeskusteluja. Messuilla on entistä laajempi tarjonta lasten ja nuorten ohjelmaa, bisnesaamiainen sekä dekkarilauantai. Koko messu koostuu yli 800 ohjelmanumerosta.

Tämän vuoden messuteemana on Pohjoismaiden kirjallisuus ja kulttuuri, sekä ajankohtaisteemana pohditaan aikamme siirtolaisia ja sivistystä. Messut avataan torstaina kello 10 siirtolaisteemasta kirjoittaneen Jari Tervon johdatuksella. Vaikka keskiössä ovatkin kotimaiset kirjailijatähdet, paikalle saapuu myös normaaliin tapaan dekkaristeja Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta. Kansainvälisiä kirjailijavieraita kirjamessuille tulee yli 50, heistä suurin osa Pohjoismaista. Messuilla vierailee myös Yhdysvalloista saapuva Don Rosa.

Ennen messujen alkua torstaina 27. lokakuuta vietetään Kirjallista Bisnesaamiaista mielenkiintoisten keskusteluiden ja buffet-aamiaisen kera. Talouteen liittyvää keskustelua vetävät Kauppalehti Option Jenny Jännäri sekä tapahtuman ohjelmajohtaja Jan Erola. Mukana myös vasemmistoliiton Li Andersson ja liikemies-sijoittaja Timo Ahopelto.

Rikoksia ja musiikkia

Rikoksia ja jännitystä messuille tuovat lukuisat rikostrillerit. Vanadisin tapahtumiin,Tukholman alamaailmaan ja valtaeliittiin syöksevä Rautakallo on Nils Håkansonin kirjoittama teos, jota saa käännettynä suomeksi sekä alkuperäisenä ruotsinkielisenä. Kotimaista jännitystä tarjoaa Leena Lehtolaisen uutuus Tiikerinsilmä, joka vie lukijansa keskelle kartanomysteeriä. Tosi tapahtumia kartoittava Anneli Auerin Murhalesken muistelmat raottavat ovea Ulvilassa tapahtuneeseen murhaan Auerin näkökulmasta.

Musiikin ystäville messut esittelevät kirjoja monesta kotimaisesta tähdestä. Mikko Aaltosen JHT Musta lammas kertoo toisen puolen räppäri Jare "Cheek" Tiihosen elämästä. Antti Tuiskusta kertova Petokesä saa julkaisunsa muutama päivä ennen messuja ja Tuisku on signeeraamassa kirjojaan messuilla sunnuntaina 30. lokakuuta kello 16:30. Riku Rantalan ja Tuomas Milonoffin teos Mad Music esitellään aikaisemmin samana päivänä. Kirjan sivuilla kaksikko tapaa muusikoita, tuottajia ja tieteen tekijöitä ja johdattelevat lukijan "musiikin hämyimmille poluille."

Suomen suurin kirjallisuustapahtuma on oiva paikka päästä tutustumaan syksyn kattavaan kirjatarjontaan sekä antikvariaattien klassisiin helmiin. Tapahtumasta voi ostaa teoksia alennettuun hintaan. Katso koko ohjelma messujen ohjelmalehdestä.

Lue myös Koe syksyn makumaailma Viini ja Ruoka -messuilla.

Helsingin kirjamessut torstaista sunnuntaihin 27.-30. lokakuuta Messukeskuksessa. Aukioloajat to-pe 10-20, la-su 10-18. Liput tapahtuman sivuilta. Samaan aikaan Kirjamessujen kanssa on Viini ja Ruoka 2016 -messut, joihin pääsee samalla lipulla.

1 kommentti

SiiriKulma

26.10.2016 08:50

Tämähän kuulostaa varsin mainiolta tapahtumalta. Itse luen todella paljon, joten mielenkiinnolla lähden paikan päälle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi