OpenHouseHelsinki avaa jälleen ovet salaisiin paikkoihin

Kaupungin suljettuihin tiloihin syyskuussa ovet avaavan tapahtuman ohjelma on julkistettu.

Kuva: torsakarin / Fotolia

OpenHouseHelsinki on tapahtuma, joka avaa ovet kaupunkilaisille sellaisiin paikkoihin, joihin ei yleensä pääse. Näitä ovat esimerkiksi kesken olevat rakennukset, hylätyt tai rakenteilla olevat metrotunnelit, koulut, sairaalat tai vaikkapa hotellit. Joskus vierailemaan pääsee paikkoihin, jotka on tavallisesti tarkoitettu vain virkamiesten tai esimerkiksi kirkon työntekijöiden silmille.

Tapahtuman tarkoituksena on avata helsinkiläistä historiaa ja arkkitehtuuria kaupunkin asukkaille. Tänä vuonna ohjelmassa on muun muassa vierailu Pasilan lähetystorniin ja tutustuminen Hernesaaren löylyn tiloihin. Lisäksi vierailemaan pääsee Jätkäsaaren bunkkeriin ja Keskustakirjaston työmaalle. Vierailujen ja kierrosten lisäksi ohjelmassa on myös arkkitehtuuriaiheinen näyttely ja luento. 

OpenHouseHelsinki järjestetään kerran vuodessa, ja tapahtuma on aina ilmainen. Joillakin tutustumisretkillä on rajattu osallistujamäärä tila- tai turvallisuussyistä. Kohteista ja osallistumisesta löytyy lisää tietoa tapahtuman nettisivuilta. 

OpenHouseHelsinki 2016, 9.-11.9. Ilmainen. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi