Ravintolaäänestys

Ravintolaranking 2006

Cityn ravintolaäänestyksen tulokset kertovat, missä syödä, kenen kahvit juoda, mistä on hyvä yöllä kontata kotiin, kellä on hellivin henkilökunta ja mikä paikka todella kannatti perustaa.

Paras bailupaikka
Muutos Sija Sija 2005 Vuosia listalla Ravintola
1. 6. 2 Studio 51
- 2. 2. 2 Onnela
3. 1. 6 Lost and Found
- 4. 4. 5 On the Rocks
5. 3. 14 Kaarle XII
6. uusi 1 Stockholm Diskotek
- 7. 7. 5 DTM
8. 5. 6 Teatteri
9. re 12 Helsinki Club
10. 8. 8 Kaivohuone

Bubbling under: Lady Moon, Manala

Let´s get the party started

Studio 51:n äänentoistossa on potkua, vähän liikaakin. Musiikkia voi soittaa vain 30 prosentin teholla.
Studio 51:n äänentoistossa on potkua, vähän liikaakin. Musiikkia voi soittaa vain 30 prosentin teholla.
Disco is back – se näkyy ja kuuluu, julistaa 1 440 asiakaspaikan Studio 51. Kun Cityn lukijoiden lisäksi jopa Madonna on samaa mieltä, ei Studio 51 voi yksinkertaisesti olla väärässä. Niinpä se pomppasi viimevuotiselta kuudennelta sijaltaan suoraan ykköseksi, ja millaisin asein!

"Kasari kolahtaa nyt parhaiten", sanoo ravintolan johtaja Sami Karranto.

Erityisen nostalgiahakuisia ovat 25–32 vuotiaat nuoret aikuiset, joille on vuoden aikana tarjoiltu livenä erilaisia menneiden aikojen ihmeitä, kuten Vanilla Icea ja 2 Unlimitedia.

"Ihmisistä on kivaa nähdä oman nuoruuden aikaisia nimiä lavalla. Vaikka ne ovatkin jo vähän väsähtäneitä, niin silti ne toimivat", tähdentää Karranto.

Ja tanssilattialla on turha alkaa keskustella. Studio 51:ssä on satsattu etenkin äänentoistoon: kymmenen pääkaiutinta, kuusi side fill -apukaiutinta ja kaksi viiveryhmää. Laitteistosta irtoaa niin paljon ääntä, että niitä voidaan käyttää naapureita häiritsemättä vain 30 prosentin teholla.

TJEU: Prive -puoli vain jäsenille. Jäsenyys 610 euroa (sis. alv.). Hakemuksia käsitellään viikoittain.

Paras kahvila
Muutos Sija Sija 2005 Vuosia listalla Ravintola
- 1. 1. 12 Café Esplanad
- 2. 2. 7 Wayne´s Coffee
3. 8. 6 Coffee House
- 4. 4. 12 Strindberg
5. 6. 10 Fazer
6. 7. 10 Ekberg
7. 10. 2 Robert´s Coffee
8. uusi 1 Café Succes
9. uusi 1 Café Java
10. uusi 1 Baker’s

Bubbling under: Café Lasipalatsi, Carusel

Täydellistä päiväkahviseuraa

Cafe Esplanadissa paistuu joka aamu kahdeksan pellillistä puusteja.
Cafe Esplanadissa paistuu joka aamu kahdeksan pellillistä puusteja.
Koti, uskonto ja Cafe Esplanad. Cafe Esplanad on käsite, deitti-ilmoitusten täydellinen päiväkahviseuralainen, joka myös iskee lupaamansa herkut tiskiin. Kahvilan omistaja Gunvor Backman niiaa ja kiittää lukijoita nöyrästi.

"Okei myönnän, joskus pöydillä voisi olla vähemmän tiskiä ja joku tarjoilijoista voisi hymyillä vielä leveämmin. Mutta täällä tapahtuu ja tuotteet ovat aina tuoreita."

Erityisen kuulu kahvila on jättimäisistä korvapuusteistaan joita aletaan leipoa jo aamu viideltä. Ensimmäisiksi lämpimäisiksi niitä paistetaan noin kahdeksan pellillistä ja lisää pyöritetään pitkin päivää menekin mukaan.

"Puustilaatikosta ei koskaan löydy kaksosia, mutta liian pienet eivät pääse myyntiin vaan päätyvät korppujauhoiksi ja rikkaiksi ritareiksi."

Cafe Esplanadin oma versio köyhistä ritareista paljastaa yhden menestyksen salaisuuksista – kekseliäisyyden.

"Sitä puustia pitää laittaa joka paikkaan."

TJEU: Rikkaat ritarit á la Esplanad 7,80 euroa

Paras henkilökunta
Muutos Sija Sija 2005 Vuosia listalla Ravintola
1. uusi 1 Onnela
- 2. 2. 10 Papa Giovanni
3. 4. 14 Kaarle XII
4. 1. 7 Molly Malones
5. uusi 1 La Cocina
6. re 11 Cantina West
7. 9. 9 Santa Fe
8. uusi 1 Maya
9. re 6 Sling In
10. uusi 1 Sport Academy

Bubbling under: Praha, On The Rocks

Tahdon palvella sinua

Katsekontakti on tärkeää baaripalvelussa, kuten kuvasta näkee se onnistuu Onnelan työntekijöiltä.
Katsekontakti on tärkeää baaripalvelussa, kuten kuvasta näkee se onnistuu Onnelan työntekijöiltä.
Onnela mainostaa itseään jytäjumpan, rokkenrollin ja Suomipopin paratiisina, mutta lukijoiden mielestä Onnelasta löytyy myös paras henkilökunta.

"Meillä on värikkäitä persoonia. Täällä on rento ilmapiiri ja paljon läpänheittoa. Olemme saaneet siitä paljon palautetta", valottaa Onnelan ravintolapäällikkö Timo Nyyssönen menestyksekkään henkilökunnan taustoja.

"Ja baarimikoille on syntynyt omia kanta-asiakkaita", hän jatkaa.

Ruokaravintolassa tarjoilijalla on useita minuutteja, jopa tunteja aikaa tuottaa asiakkaalle myönteinen kokemus. Baarissa kyse on sekunneista.

"On tärkeää, että asiakas noteerataan heti kun hän saapuu tiskille. Tervehdys, hymy tai nyökkäys riittää ja asiakas jaksaa odottaa vuoroaan."

Onnelassa on panostettu asiakkaiden palveluun muun muassa showbaareilla. Niissä kolme showbaarimestaria harjoittaa näyttävää baarityöskentelyä, joten nähtävänä on oikeaa pullon pyöritystä. Varsinaista koulimista Onnelan henkilökunta ei ole tarvinnut.

"Hyvä meininki on syntynyt luonnostaan. Touhuan henkilökunnan kanssa ja teen samoja töitä. Ei siihen ole muuta tarvittu. Mä olen meidän hullu, juntti, savolainen Sarasvuo."

Nyyssönen väittää Onnelan 30 baarityöntekijällä olevan niin kivaa, että nykyään muidenkin ravintoloiden työntekijät yrittävät hakeutua sinne töihin. Näin vaikka Tea Khalifa lähtikin tiskin takaa lauluhommiin.

TJEU: Showbaari.

Paras uusi
Sija Ravintola
1. Stockholm Diskotek
2. Vltava
3. Kuudes Linja
4. La Cocina
5. Klaus K

Bubbling under: Birdie, Kipinä

Uutta putkeen

Stockholm Diskotekin tuhkimotarina loppuu lyhyeen. Disko sulkee ovensa tammikuun lopussa.
Stockholm Diskotekin tuhkimotarina loppuu lyhyeen. Disko sulkee ovensa tammikuun lopussa.
Tämän vuoden rookieista kaksi kiinnosti yli muiden, sillä Stockholm Diskotek ja Vltava nappasivat suvereenisti kärkisijat. Mikä omituisinta, parhaaksi uudeksi ravintolaksi äänestetty, remontin jälkeen vanhaan Aktia-saliin perustettu punaseinäinen, kolmen kerroksen ja seitsemän baarin Stockholm Diskotek on jo sulkemassa ovensa. Harvat ravintolat yltävät eläkeikään, mutta missä vika, kun elokuun puolessa välissä auennut voittaja lopettaa ennen kuin imeväisikäkään on ohi?

"Kun avasimme sanoin, että jos meille annetaan samat mahdollisuudet kuin muillekin yökerhoille, niin uskon paikkaan kuin vuoreen. Noh, ei annettu", sanoo Stockholm Diskotekin Niko Hallamäki viitaten jatkoaikalupiin joita ravintola ei koskaan saanut.

"Meistä on kuulemma häiriötä alueen asukkaille, vaikkei poliisi ole saanut tänne yhtään meistä aiheutuvaa hälytystä, eikä mitään melutason mittauksia ole alueella järjestetty", väittää Hallamäki.

Samalla kadulla joutui Tiikerikin lopettamaan ympäristölle aiheuttamien meluhaittojen takia. Stockholm Diskotek jatkaa näillä näkymin tilausravintolana.

TJEU: Juhlimaan ehdit vielä tammikuun ajan. 27.1. Fashion Night.

Paras ruoka
Muutos Sija Sija 2005 Vuosia listalla Ravintola
- 1. 1. 11 Santa Fe
2. 3. 10 Papa Giovanni
3. 5. 11 Cantina West
4. 2. 2 Mecca
5. uusi 1 La Cocina
6. 7. 2 Maya
7. 10. 2 Colorado
8. uusi 1 La Bodega
9. uusi 1 La Famiglia
10. re 3 Amarillo

Bubbling under: Demo, Kynsilaukka, Gastone, Satkar

Hyvä ruoka, parempi mieli

Toimivaa listaa ei kannata vaihtaa. Sante Fén ruokalistalla fajitakset ja burritot ovat säilyneet jo 15 vuotta.
Toimivaa listaa ei kannata vaihtaa. Sante Fén ruokalistalla fajitakset ja burritot ovat säilyneet jo 15 vuotta.
Santa Fe onnistui siinä, missä urheilijat yleensä epäonnistuvat – ykköstilan säilyttämisessä.

Vaikka ravintola on toiminut jo 15 vuoden ajan, ei ruokalista ole muuttunut paljoakaan. Erityisesti hyviksi havaitut fajitakset ja burritot ovat säilyttäneet paikkansa.

Ideoita menuun keittiöväki on hakenut Meksikosta, jossa uusia makuja on etsitty niin hienommista kuin arkisemmistakin ravintoloista.

"Paria uutta salaatti- tai pihviannosta kokeilemme listallamme vuosittain", kertoo Santa Fe:n ravintola päällikkö Frodo Rossander.

Mitä useampi kokki, sitä huonompi soppa ei päde Santa Fe:ssä. Ravintolan kymmenelle kokille muodostuneet rutiinit opetetaan ensimmäisenä uusille tulokkaille.

"Annosten raaka-aineet eivät ole salaisuuksia, nehän näkee jo menustakin. Mutta mausteet ja niiden mittasuhteet ovat", sanoo Rossander.

Suosituin annoksista on Kana Fajitas, ja janon yllättäessä Mansikka Margaritaa voi tilata kerralla kokonaisen kannun.

TJEU: Mansikka Margarita -kannu 25 euroa.

Paras baari
Muutos Sija Sija 2005 Vuosia listalla Ravintola
- 1. 1. 11 Molly Malones
- 2. 3. 4 Belge
- 3. 5. 3 Bar Loose
4. uusi 1 Sports Academy
5. 6. 4 Praha
6. 10. 7 Sling In
7. uusi 1 Public Corner
8. uusi 1 Baker’s
9. 4. 3 Painobaari
10. 8. 6 Bar Tapasta

Irlantilaiset baarikärpäset

Mollyn hanasta saa 12 eri olutta.
Mollyn hanasta saa 12 eri olutta.
Ei ole Molly Malonesin voittanutta. Molly on paitsi valittu ylivoimaisesti baariemme ykköseksi, myös listattu 50 parhaan eurooppalaisen irkkupubin joukkoon. Onko oluenjuonti irlantilaisittain peruskolmosen kittaamista kivempaa?

"Täällä olutta saa juoda kansainvälisessä ilmapiirissä. Suomessa asuvat ulkomaalaiset käyvät erityisesti Mollyssä", kertoo ravintoloitsija Petri Naumanen.

"Mutta oluen juonti ei ole tärkein syy miksi ihmiset tulevat tänne, vaan fiilis. Siitä Molly on kuuluisa."

Osasyy löytyy päivittäin livenä esitetystä irkkujuurisesta bilemusiikista, joka saa asiakkaat jopa tanssimaan pöydillä. Paitsi asiakas- myös henkilökunta ja juomapuoli ovat kansainvälisiä. Henkilökuntaa on niin Englannista, Irlannista, Italiasta kuin Sri Lankastakin ja kattavasta viskivalikoima kattaa 40 eri laatua. Tämän lisäksi pelkästään hanasta saa 12 olutmerkkiä ja kolmea siideriä.

"Myynnistä yli puolet tulee ulkomaalaisista tuotteista."

Hanasta löytyy esimerkiksi ainoana Helsingissä Guinnessin Extra Coldia, kolme astetta tavallista ohrapirtelöä viileämpää olutta.

TJEU: Guinness Extra Cold pint 5,90 euroa.

Ravintolaranking 2006: Pro-versio

Paras Uusi -sarjan voittaja Kuurnan avokeittössä riittää puuhaa. Pöytävaraus kannattaa tehdä kaksi viikkoa aiemmin.
Paras Uusi -sarjan voittaja Kuurnan avokeittössä riittää puuhaa. Pöytävaraus kannattaa tehdä kaksi viikkoa aiemmin.
City kysyi 28 ravintola-alan ammattilaiselta kaupungin parhaimmat ravintolat. Omaa ei saanut sanoa.

Missä ravintola-alan ammattilaiset nauttivat mieluiten ruokansa ja juomansa?

Pyysimme 28 ravintola-alan yrittäjää, vaikuttajaa ja kulinaristia valitsemaan Helsingin parhaan ruokapaikan, baarin, kahvilan, henkilökunnan, bailumestan ja tulokkaan. Omaa työpaikkaa tai ravintolaa ei luonnollisesti saanut äänestää.

Sitten tulospalveluun. Parhaan ruokapaikan tittelin vei jo vuodesta 1937 makuhermoja herätellyt Savoy. Heti perässä kahden Michelin-tähden Chez Dominique. Mikä meidät yllätti, oli se, että Savoytakin vanhempi, konstailematon kortteliruokala Sea Horse nousi pronssikorokkeelle. Back to the basics, voisi kuvitella.

Ja väite saa vahvistusta. Samoilla peruslinjoilla on nimittäin Paras uusi -sarjan ylivoimaisesti voittanut, viime syyskuussa Kruunuhakaan avattu Kuurna. HIMin alkuperäiskokoonpanossakin koskettimia soittaneen Antto Melasniemen ja Heikki Purhosen perustama 22-paikkainen nukkavieru ruokaravintola on illasta toiseen täynnä, vaikka markkinointi on hoitunut pelkillä kuulopuheilla ja ulkopuolellakin roikkuu vain valokyltti, jossa lukee tylysti ’ravintola’.

Lontoossa keittotaitoja kartuttaneen Purhosen ja Melasniemen paikkaa hallitsee pieni avokeittiö, jossa ruoat valmistetaan ainoastaan yhdellä uunilla, neljällä keittolevyllä ja mikroaaltouunilla.

Kunnon keittiö tai ei, Kuurna sai kiitosta ravintola-ammattilaisilta juuri ruoasta sekä persoonallisuudesta.

Jälkimmäistä ainakin piisaa. Katto on jätetty kunnostamattoman näköiseksi ja liitutaululle on kirjoitettu päivän erityisannokset ja drinkkisuositukset. Sekä Melasniemi että Purhonen toimivat illan aikana kokkauksen ohessa tarjoilijoina.

"Turha hienostelu on jätetty pois. Annokset voi antaa suoraan käsiin, jos on ahdasta. Tietty säheltäminen kuuluu tähän juttuun. Tosin vähään aikaan en ole lyönyt ketään vahingossa päähän lautasella. Ravintola-alan ammattilaisetkin ovat sanoneet, että on kiva katsoa kohelteluamme. Onneksi meillä on yksi oikea tarjoilijakin", Melasniemi toteaa.

"Kaikki eivät pidä tyylistämme. Mutta jos yrittäisimme miellyttää kaikkia, emme miellyttäisi ketään", uskoo Purhonen.

Entä pöperöt? Kuurnan idea on tarjota yksinkertaista ja hyvää ruokaa. Ei kuulosta vaikealta. Mutta totuus on tarua ihmeellisempää. Esimerkiksi kaalipiirakkaa varten kaksikko teki itse voitaikinan, putsasi kaalikerät käsin ja haudutti ne yön yli uunissa.

Raaka-aineet ovat mahdollisuuksien mukaan kotimaisia. Tosin niissäkään ei tyydytä aina tukkureihin.

"Minulla on pieni pelto, jossa olemme jo kasvattaneet maa-artisokkia. Kun käyttää omia kamoja, tulee kokatessakin parempi fiilis", sanoo Melasniemi.

Viikoittain vaihtuva ruokalista on suppea. Tarjolla on sekä alku- että pääruoissa vain yksi liha-, kala- ja kasvisvaihtoehto. Viinivalikoimassa on parikymmentä pienviinituottajien vaihtoehtoa, jotka sopivat pääsääntöisesti tiukemmillekin kukkaronnyöreille.

"Minua on aina ärsyttänyt se, että hyvässä ravintolassa ei ole varaa kuin korkeintaan toiseksi halvimpaan viiniin", Purhonen toteaa.

Säiden salliessa Kuurnassa saa myös varautua yllättäviin ruokalistamuutoksiin.

"Kalastajakaverini saattavat tuoda tänne tuoreen kalasaaliinsa kesken päivän. Siitä sitten kehitellään jotain."

TJEU: Kolme ruokalajia 29 e

Paras Ruoka

  1. Savoy
    "Huippuarvosanan saavat niin ruoka, viinilistan laajuus, palvelun teknisen osaaminen ja asenteellinen taso kuin miljöökin."
  2. Chez Dominique
    "Maut niin kohdallaan kuin vaan olla voi olla."
  3. Sea Horse
    "Poikkeuksellisen mukava henkilökunta sekä tinkimätön ja järkähtämätön ruokafilosofia."

Paras Baari

  1. Kämpin baari
    "Täällä on mahdollista hyvällä omallatunnolla tuntea itsensä oikeaksi asiakkaaksi."
  2. Tornin American Bar
    "Baarin takana osaavia herrasmiehiä."
  3. Corona
    "Asiakaskunta on laidasta laitaan ja he elävät hyvässä harmoniassa keskenään."

Paras Kahvila

  1. Ekberg
    "Varma valinta, ei petä koskaan."
  2. Café Esplanad
    "Parhaat ja suurimmat leivonnaiset ja hyvä tunnelma."
  3. Café Ursula
    "Hyvät tuotteet ja käsittämättömän hyvä näköala kauniina krapulaisena aamuna tai ihan vaan kauniina aamuna."

Paras Henkilökunta

  1. Farouge
    "Heidän sloganinsa on ‘me palvelemme, Te nautitte’."
  2. Fishmarket
    "Ottavat asiakkaan haltuun heti sisälle mentäessä."
  3. Sling In
    "Palvelualtis, nopea, ystävällinen, jumalaiset drinkit."

Paras Bailumesta

  1. Studio 51
    "Pitänyt pintansa aitona diskona."
  2. Teatteri
    "Ei liikeidean tarvitse olla vain vuoden tai kahden mittainen. Asiakkaat ja miljöö takuuvarmoja."
  3. Ahjo
    "Kansainvälisen tason trendikäs bailupaikka."

Paras Uusi

  1. Kuurna
    "Yritteliäs ja omistajien näköinen, ei tusinapaikka vaan aidosti aito."
  2. Klaus K
    "Uusi, upea monitoimikompleksi. Ei perinteistä, keskinkertaista hotelliravintolatasoa."
  3. La Cocina
    "Erinomainaisia makuja, mielenkiintoinen à la carte, hieno miljöö ja miellyttävä palvelu."

He vastasivat: Hannu Arokko (G.W. Sundmans), Hans Välimäki (Chez Dominique), Tapio Sademies (Helsingin kaupungin kiinteistövirasto), Kimmo Onttonen (Kuudes Linja), Tom ja Lea Skogberg (Hullu Kukko, Locanda), Aarne U Mäkinen (STTV), Jyrki Sukula (Via), Eero-Pekka Rislakki (päätoimittaja, Viisi tähteä -lehti), Kari Väyrynen (Kaarle XII), Mikko Montonen (ravintola- ja viinitoimittaja), Pentti Vuorisalo (Sinebrychoff OY), Niko Hallamäki (Stockholm Diskotek), Kim Heiniö (Korjaamo), Mikko Leisti (Momentum Helsinki), Sakari Tainio (A&S Restaurants), Panu Pajukari (ravintolatoimittaja), Henri Klimscheffskij (Santa Fé), Juuso Kokko (Maya), Kasperi Saari (Royal Ravintolat), Sedu Koskinen (SK-ravintolat), Hilkka Jaakonmäki (DTM), Rainer Vento (Torni), Teemu Lehto (Delifox Ravintolat Oy), Ari Larnemaa (Actival Oy), Jaakko Puro (Puroplan Oy), Tuula Railonkoski (On The Rocks), Heimo Keskinen (Ravintolakolmio), Tomi Streng (Fever)

Skandinaavinen kolahtaa! Ruokatrendit Helsingissä 2006-2007

Kysyimme keittiöiden ammattilaisilta, mistä päin ensi vuonna puhaltaa. Vastaajat arvioivat eri kansallisuuksien keittiöiden vaikutusta asteikolla 1-5 (1=vaikutus vähenee merkittävästi, 3=vaikutus säilyy ennallaan, 5=vaikutus lisääntyy merkittävästi).

  • Kiina 2,5
  • Nepal 2,7
  • Venäjä 2,9
  • USA 3,1
  • Meksiko 3,2
  • Thai 3,2
  • Ranska 3,3
  • Intia 3,3
  • Pohjois-Afrikka 3,4
  • Espanja 3,6
  • Italia 3,7
  • Japani 3,8
  • Skandi 4

Kaupungin ravintolakeittiöiden suuntauksia arvioivat: Sami Salonen (Sasso), Rainer Vento (Torni), Hans Välimäki (Chez Dominique,) Juha Niemiö (Suomen Keittiömestarit ry.), Heimo Keskinen (Ravintolakolmio), Kim Heiniö (Korjaamo), Eero Mäkelä (Suomen gastronominen seura), Jyrki Sukula (Via), Kasperi Saari (Royal Ravintolat), Jarmo Vähä-Savo (G.W. Sundmans)

6 kommenttia

Lyylikki

20.1.2006 18:24

Tuo "Paras palvelu" kohta sinällään ihan oikein, hyvännäköistä baarimikkoa siellä kyllä pyörii, mutta kylläpäs sieltä Onnelastakin niitä sitruunaperseitä tuppaa löytymään. Yleensä tippi auttaa :D

Mielestäni aika hauskaa, että paras uusi listalla sijalla kolme on Kuudes linja, joka avattiin vasta joulukuussa. Vieläköhän sitä saa ensi vuonna äänestää?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mikko1969

26.1.2006 20:24

City-lehti voisi palata wanhaan käytäntöön elikkä asiakkaat äänestää parhaat mestat. Nykyinen käytäntö ei oikein iske.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Aanestaja

31.1.2006 16:47

[LAINAUS Mikko1969]
City-lehti voisi palata wanhaan käytäntöön elikkä asiakkaat äänestää parhaat mestat. Nykyinen käytäntö ei oikein iske.
[/LAINAUS]
Nämähän ovat asiakkaiden äänestämiä. Koko syksynhän täällä pyöri se ravintolaäänestys, johon jokainen sai vaikuttaa. :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mikko1969

3.2.2006 01:23

Sitten homma asiakkaiden hallussa ja näin pitääkin olla. Kiitos tuosta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

EleanorR

3.4.2006 10:13

Onnelassa paras palvelu?! Ei todellakaan! Niin viimesen päälle rahastus mesta ja ammattitaidoton henkilökunta. Mulle pitäis maksaa että enää sinne menisin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

leosamallah

29.3.2012 18:28

where relaxin at where relaxin at where were relaxing at

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi