Sandlådan Chez Dominiquen tiloissa marras-joulukuun

Hans Välimäki ylistää kisälleitään Toni Toivasta ja Eric Rätyä.

Edesmenneen ravintola Chez Dominiquen tiloissa avaa perjantaina 1. marraskuuta kahdeksi kuukaudeksi ravintola Sandlådan. Ravintolasta vastaavat Chez Dominiquen nuoret kasvatit Toni Toivanen ja Eric Räty. Tarkkasilmäisimmät ovatkin jo saattaneet havaita Chez Dominiquen ikkunateippauksissa uuden, hiekkalaatikkoa tarkoittavan ravintolakonseptin nimen.

Keittiömestari Hans Välimäki suitsuttaa ravintolansa tiloissa jatkavaa Sandlådania:

"Tutut puitteet, huikea meininki! Toivanen ja Räty ovat lahjakkaimpia koskaan tapaamiani kokkeja. On ollut häkellyttävän hienoa seurata heidän kehitystään kohti kokkien terävintä kärkeä. Kaksikko tuli meille raakileina, mutta Chez Dominiquessa heistä kouliutui nopeasti huippuja. Hienointa asiassa on, että he kehittyvät edelleen huimaa vauhtia."

Sandlådanissa on tarjolla kaksi kohtuuhintaista menua, joista lyhyempi maksaa 49 euroa ja pidempi 79 euroa. Luvassa on rentoja, sesonkiin sopivia makuelämyksiä höystettynä nokkelilla ja oivaltavilla kombinaatioilla. Menussa vilahtavat Välimeri ja Lähi-itä, Kiina ja Japani - sekä Suomen Lappi.

"Pääsin juuri itse maistamaan molemmat menut. Olin ällistynyt kokemastani. Tällaista ruokaa ei Suomessa ole ennen tarjoiltu. Leikkisää ja oivaltavaa, kuten Chez Dominiquessa aikoinaan", Välimäki ylistää.

Ennen paluutaan Helsinkiin, Eric Räty työskenteli jälkiruoista vastaavana kokkina kolmen Michelin-tähden ravintola Aquassa Saksan Wolfsburgissa. Aqua on noteerattu useampaan otteeseen Saksan ykkösravintolaksi. Toni Toivanen ahkeroi Sveitsin Zürichissa luksushotelli The Dolder Grandin The Restaurantissa, jolla on kaksi Michelin-tähteä.

"Molemmat ovat nähneet, miten huipulla toimitaan. Heillä on kaikki valmiudet jatkaa Chez Dominiquen viitoittamalla tiellä. Tilanteen voi tietysti nähdä 'isänmurhanakin', mutta kun Chez Dominiquen huipputoimivat tilat ovat nyt jääneet täysin käyttämättä, on vain luonnollista, että Sandlådanin tiimi saa mahdollisuuden kokeilla vanhassa työpaikassaan jotain aivan uutta", sanoo Välimäki.

Sandlådan aukeaa yleisölle 1. marraskuuta ja on avoinna joulukuun loppuun asti.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi