Stockmannille kolme uutta ravintolaa: Sushia, salaatteja ja libanonilaista

Alex Niemisen salaattibaari Oh La Laa, libanonilaisherkkuja tarjoava Comptoir Farouge sekä Hanko Sushi Bar muodostavat Stockmannin katutasoon uuden ravintolakeskittymän.

Alex Niemisen Oh La Laasta saa napattua salaatit kätevästi myös mukaan.
Alex Niemisen Oh La Laasta saa napattua salaatit kätevästi myös mukaan.

Stockmannin katutasoon huhtikuun aikana nouseva ravintolarypäs tarjoaa evästä sekä kiireisille lounastajille että rauhallisempaa ruokahetkeä kaipaaville.

Yes Yes Yes -kasvisravintolankin taustalla vaikuttavan Alex Niemisen uusi ravintolakonsepti Oh La Laa tarjoaa leipiä ja tuoreita salaatteja, joissa maistuvat tuoreet ja lähellä tuotetut raaka-aineet. Salaatin kanssa voi nauttia vaikkapa lasillisen samppanjaa.

”Lähdin suunnittelemaan Ooh La Laa:ta eräänlaiseksi salads & sandwiches - champagne & cocktails -keitaaksi maailmanluokan huipputavaratalossa”, Nieminen sanoo.

Nieminen kertoo, ettei ollut ennen Yes Yes Yesia saanut Suomesta hyvää salaattia, joten asiaan oli saatava muutos. Oh La Laan kaikki annokset sopivat kasvissyöjille ja mukana on myös vegaanisia annoksia. Reseptiikka on toteutettu yhdessä keittiömestari Sami Rekolan kanssa.

Oh La Laa panostaa myös ekologisuuteen. Mukaan otettavat salaatit pakataan sokeriruo’osta valmistettuihin rasioihin, jotka maatuvat biojätteenä muutamassa viikossa.

Farougesta tuttuja makuja kohtuuhintaan

Comptoir Farouge on kuin Farouge pienoiskoossa. Libanonilaiseen ruokaan erikoistunut katutason deli tarjoaa lounaan lisäksi mezejä, välimerellisiä salaatteja, libanonilaisia täytettyjä mankouche-leipiä sekä leipärullia kohtuuhintaan.

27. huhtikuuta aukeavassa Comptoir Farougessa tulee olemaan 40 asiakaspaikkaa, joten paikalle voi jäädä aterioimaan pidemmäksikin aikaa.

Ravintoloitsija Viviane Kallio kertoo odottavansa innolla myös syksyä, sillä silloin Fabianinkadulle avautuu uusi Farouge, jossa libanonilaisherkkuja nautiskellaan modernisti fine dining -tyyliin.

Viviane Kallion Comptoir Farougesta voi tilata evästä vaikkapa toimistopalaveriin.
Viviane Kallion Comptoir Farougesta voi tilata evästä vaikkapa toimistopalaveriin.

Tuoretta sushia nopeasti mukaan

Jo ovensa avannut Hanko Sushi Bar haluaa muuttaa suomalaisten käsityksen take away -sushista.

”Sen sijaan, että seisottaisimme yöllä keitetystä riisistä ja edellispäivän kalasta valmiiksi paketoituja settejä vitriineissä, valmistamme ja pakkaamme ateriat paikan päällä tilauksesta”, sushiguru Jesper Björkell sanoo.

Sushisetti on helppo napata mukaan, mutta sen voi halutessaan nauttia myös paikan päällä.

Hanko Sushi Barin listalle on valikoitu Hanko Sushin suosituimmat sushit.
Hanko Sushi Barin listalle on valikoitu Hanko Sushin suosituimmat sushit.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi