Tässä on Suomen ensimmäinen konseptihostelli The Yard

Helsingin keskustaan avataan pian suomalaista designia hehkuva reppureissaajien hostelli.

Helsingin keskustaan avautuu lokakuun lopussa Suomen ensimmäinen konseptihostelli nimeltään The Yard. Hostelli sijaitsee Kalevankadulla, joka on turistien majoitukseen täydellinen sijainti. City kävi kurkkaamassa miltä pian avautuvassa hostellissa näyttää.

Sisäänkäynti hostelliin tapahtuu ravintola Kiilan vierestä, Villi Wäinöä vastapäätä. Kolmannen kerroksen tiloihin astuessa eteen avautuu avara tila, jonka tummaa takaseinää koristavat valoputkien muodostavat sanat The Yard. Hostellin suomalaisuuden aistii samantien: Marimekon ja Finlaysonin kuoseja näkyy joka puolella.

The Yard on Maija ja Matilda Sankamon unelmien täyttymys. Hostelli on osa äidin ja tyttären perustamaa Maija & Matilda Ky:tä, ja heillä on Yardin lisäksi Helsinki Apartment -huoneistohotelli Töölössä sekä Kelokoto-huviloita Rukalla. Uusimman kohteen tarkoituksena on tarjota matkustajille ainutlaatuinen ja edullinen majoituspaikka Helsingin keskustan sydämestä.

"Helsingistä on puuttunut laadukas majoitusvaihtoehto heille, jotka eivät halua majoittua perinteisissä hotelleissa. Yard tarjoaa trendikkään ja yhteisöllisen vaihtoehdon erityisesti viihtyvyyteen ja laatuun panostaen. Yard on moderni elämys, jossa voi aistia Helsingin monin eri tavoin", kertoo nuorempi Sankamo.

Yrittäjät Matilda Sankamo ja Maija Sankamo.
Yrittäjät Matilda Sankamo ja Maija Sankamo.

The Yardissa matkaaja pääsee kokemaan ja näkemään aitoa suomalaista designia Ikea-tavaroiden sijaan, sillä kaikki – siis ihan kaikki – on kotimaista.

"Haluamme antaa kävijöille oikean suomalaisen kokemuksen. Kerrossängyt on tilattu kotimaiselta puusepältä ja ne rakennettiin suoraan huoneisiin. Seinille saapuu vielä Suomen luontoa kuvaavaa taidetta", sanoo Sankamo.

Hostellissa on 11 erilaista huonetta, yhteensä 50 asiakaspaikkaa. Tiloista löytyy iso yhteinen oleskelutila, jossa pääsee seurustelemaan toisten matkaajien kanssa. Oleskeluhuoneessa tarjoillaan joka päivä aamupala, joka kuuluu majoituksen hintaan. Tilasta löytyy myös lautapelejä sekä Playstation, ja yrittäjät toivovatkin, että asiakkaat viettäisivät yhteisöllistä aikaa siellä eivätkä huoneissaan.

Sankamot eivät ole huolissaan muista majoituksentarjoajista, vaan kokevat muiden hostellien ja hotellien nostavan The Yardinkin kysyntää.

"Mitä enemmän Helsinkiin nousee hotelleja, sen parempi. Suomessa on iso pula hotelleista ja hostelleista. Keskustan alueella on vain kaksi hostellia The Yardin lisäksi. Mitä enemmän majoituspaikkoja, sitä enemmän matkustajamäärät voivat nousta. Toivottavasti muutkin yrittäjät ajattelevat, että olemme samassa veneessä", Sankamo selittää.

Lokakuun viimeisenä päivänä avautuva hostelli on jo nyt saanut lukuisia varauksia. Esimerkiksi kaikki marraskuun asiakaspaikat on loppuunvarattu. Hostelli on erinomainen yöpymispaikka niin turisteille kuin suomalaisillekin, jotka haluavat viettää illan Helsingin keskustan sykkeessä.

Katso alla olevasta kuvarullasta ensimmäiset kuvat The Yardista.

Oleskelutilan katto vaihtaa väriä.
Oleskelutilan katto vaihtaa väriä.

Hostellin makuusali.
Hostellin makuusali.

Hostellin makuusali.
Hostellin makuusali.

Kahden hengen yksityishuone.
Kahden hengen yksityishuone.

Näkymä Kalevankadulle.
Näkymä Kalevankadulle.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi