Tennispalatsiin avataan uusia, kehittyneempiä pakohuonepelejä

Uuden sukupolven pakohuonepelit ovat seikkailullisia elämyksiä.

Mayan aarre -pakohuonepeli tuo mieleen Indiana Jonesin.
Mayan aarre -pakohuonepeli tuo mieleen Indiana Jonesin. Kuva: Viestintä Andersson

Helsingin Tennispalatsiin avataan tällä viikolla kolme uutta pakohuonepeliä. Niitä kutsutaan uuden sukupolven pakophuonepeleiksi, sillä niihin on lisätty aiempaa enemmän elämyksellisyyttä, näyttävyyttä ja korkean luokan lavastustaidetta. Rakentamisessa mallia on haettu Amerikan elämyspuistoista.

Huoneiden teemat ovat Pako Marsista (Out of Mars), Mayan aarre (The Mayan Treasure) ja Salainen metsämökki (The Secret Cabin). 



"Monipuolisen pelikokemuksen lisäksi leffamainen seikkailu on läsnä näissä peleissä. Uusia huoneita varten kävimme tutustumassa Euroopan hienoimpiin huoneisiin seitsemässä eri maassa. Yhteensä olen tutustunut yli 30 peliin. Voidaan todeta, että Suomessa on nyt Euroopan elämyksellisin pelikokemus. Vain Lontoossa on pelihuoneita, jotka pääsevät lähelle näitä", kertoo Escape Eventsin toimitusjohtaja Ville Salonen.



"Huoneiden suunnittelu aloitettiin Tennispalatsin toisessa kerroksessa sijaitsevaan tyhjään tilaan, johon koko kompleksi rakennettiin alusta asti seiniä ja lattiaa myöten. Tämä mahdollisti sellaisten pulmien ja sisustuselementtien rakentamisen, jotka eivät olisi mahdollisia valmiissa huoneessa. Mukana on erilaisia äänimaailmoja ja yllätyksiä, joihin ei voi varautua. Toisin kuin aiemmin nähdyissä pakohuonepeleissä, uusissa huoneissa on erittäin paljon mekaniikkaa ja sähkötekniikkaa seinien sisällä."



Uusien pakohuonepelien takana on Suomen suurin alan toimija Escape events. Se aloitti pakohuonebisneksen Tampereella kaksi vuotta sitten ja on yksi alan pioneereista Suomessa. Tennispalatsin huoneet mukaan luettuna yhtiöllä on 18 huonetta, joista kuusi on Helsingissä, seitsemän Tampereella, kolme Lahdessa ja kaksi Rovaniemellä. Ja lisää on luvassa:

"Rakennamme ensi vuonna vähintään 12 huonetta lisää, ja suurin osa tulee olemaan näitä toisen sukupolven pakohuoneita."

Adventure Rooms Tennispalatsi, avataan pe 28.10. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi