Unelmien after work?

Mitä siellä syödään? Entä juodaan? Lukijat kertovat.

Artisti Valeri, 22
Artisti Valeri, 22


“Siisti paikka, josta saa hyviä drinkkejä ja pientä naposteltavaa. Isompi kokkailu jätetään kuitenkin himaan. Taustalla voisi soida rauhallista seurustelumusiikkia.”

Työtön Laura, 20
Työtön Laura, 20


“Paikka tarjoaisi kiinalaista ruokaa, ja siellä olisi mukava istua ja jutella kavereiden kanssa. Taustalla soisi leppoisaa musaa. Juomista tykkään siideristä ja oluesta.”

Musiikinopettaja Antti, 21.
Musiikinopettaja Antti, 21.


“Nestetankkaus riittäisi, ruoaksi vain pakolliset pähkinät. Tykkään Coronasta ja laadukkaasta venäläisestä vodkasta. Paikan tulisi herätellä väreillä vapaa-aikaan.”

Mediatyttö Minna, 30.
Mediatyttö Minna, 30.


“Kivaa pientä ruokaa, vaikkapa sushia ja hyviä drinkkejä. Omat suosikkini ovat sangria ja mojito. Lounge-tyylinen, musiikkina elektroa. Ibizan afterparty-tunnelma!”

Jalkapalloilija Janne, 21.
Jalkapalloilija Janne, 21.


“Unelmapaikassa saisi kasvis- ja lihavartaita sekä drinkkejä. Tunnelma olisi rauhallinen. Menevä musiikki toimii myös, se antaa potkua. Shaker on yksi suosikeistani.”

Rekkakuski Ville, 24.
Rekkakuski Ville, 24.


“Yötyöni normaali afterwork on viideltä aamulla huoltoasemalla. Unelmien afterworkissa juomana olisi olut tai kuiva omenasiideri. Musiikki easy listening -tyylistä.”

Myyntisihteeri Annika, 25.
Myyntisihteeri Annika, 25.


“Ruokaa ei tarvitse olla, juomana skumppaa. Paikan pitää olla rento ja viihtyisä, kivaa musaa soimassa. Baker´s on tällä hetkellä suosikkipaikkani.”

Ravintolapäällikkö Tuukka, 28.
Ravintolapäällikkö Tuukka, 28.


“Tarjolla olisi mukava olla pikkusuolaista, jotain sormin syötävää. Oluita ja siidereitä tulisi olla hyvä valikoima, ja drinkkejä. Tunnelman tulisi olla iltaan johdattava.”

Myyntisihteeri Jenni, 25.
Myyntisihteeri Jenni, 25.


“Ruokaa ei tarvita. Juon mieluiten viiniä tai kuohuviiniä. Paikassa tulisi pystyä käymään helposti. Sellaista musiikkia, että pystyy puhumaan kavereiden kanssa.”

No-life Jerkku, 23.
No-life Jerkku, 23.


“Tarjolla olisi japanilaista pataruokaa shabu shabua. Se muistuttaa fondueta, ja on erittäin sosiaalista ruokaa. Halpaa kaljaa pitäisi olla myös saatavilla.”

Lentoemäntä Salla, 27.
Lentoemäntä Salla, 27.


“Ruokana salaattipohjainen buffet. Juomina skumppa ja olut. Happy hour olisi mukava. Paikan tulisi olla tunnelmallinen, eikä musiikki saisi soida liian kovalla.”

Palkanlaskija Veltsu, 24.
Palkanlaskija Veltsu, 24.


“Ruokaisampaa syötävää ja salaatteja, juomaksi lonkeroa ja viskiä. Löhötuoleja ja sermejä yksityisyyttä luomaan. Musiikkilajilla ei väliä, kunhan se ei herätä huomiota.”

It-opiskelija Jukka, 23.
It-opiskelija Jukka, 23.


“Rento paikka, jossa soisi tietenkin musiikki, vaikka indie. Ruokalistalla toasteja. Hyvä viski- ja olutvalikoima! Musapuoli on kunnossa Stockan viereisessä Iguanassa.”

Keittiötyöntekijä Juho, 21.
Keittiötyöntekijä Juho, 21.


“Ruokatarjonta voisi olla Etelä-Amerikka-tyylistä. Juotavaksi hyviä erikoisoluita. Raskaampaa rockia taustamusiikkina. Jees paikka tällä hetkellä on Dubliner.”

Puhelinpalveluhenkilö Javier, 27.
Puhelinpalveluhenkilö Javier, 27.


“Ruokana voisi olla tapas-tyylistä nopeaa ja halpaa syötävää. Paikan pitäisi olla keskustassa, tarpeeksi suuri, ei ryysistä. Tupakoitsijana arvostaisin myös tupakkakoppia.”

It-markkinointityöntekijä Jenni, 30.
It-markkinointityöntekijä Jenni, 30.


“Mukava mesta, johon tulemiseen ei tarvita turhaa vaivannäköä. Nopeaa ja hyvää ruokaa, ja hauskoja drinkkejä. Chill out-tyyppinen, rento paikka. Pussytiivinen fiilis!”


Hyvää gastroa

Cityn Gastro & Pub -paikan tunnistat tästä merkistä.
Cityn Gastro & Pub -paikan tunnistat tästä merkistä.

Gastropub, tuo brittiläisten vastine brasserielle. Termi syntyi vasta vuonna 1991 ensimmäisen gastropubin, lontoolaisen The Eaglen, perustamisen myötä. Gastropubit ovat tunnettuja siitä, että ne tarjoavat hyvää juomaa ja konstailematonta hyvää ruokaa. Brittiläisiä gastrosuosikkeja ovat erilaiset piiraat. Gastropubeja pidetään yleisesti bistroja hieman kasuaalimpina. 2000-luvulla gastropubit olivat suosionsa huipulla. Vuonna 2004 Marks & Spencer alkoi tehdä jopa gastropub-valmisruokaa. Britti-lehdissä myös ivattiin pubien halua lyödä itseensä gastroleima liian vaatimattomin eväin.

Suomessa gastropubeja on erityisesti Tampereella, jossa on muutenkin vahva pubikulttuuri. Jo neljättä kertaa järjestettävien Cityn gastro & pub -viikkojen tarkoitus on edistää kasuaalia olut/siideri (tai limu) ja ruoka -kulttuuria. Yhdeksän ravintolaa on mukana 20 euron tarjouksellaan: juomaa ja ruokaa kahdelle.

Hyvää ruokahalua!

http://www.city.fi/gastropub

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi