hullumustasukkainentakertuja

Hei Walter! Olen ihanassa parisuhteessa, mutta minua ahdistaa erossa oleminen ja tässä tapauksessa tarkoitan päiviä, kun en näe miestäni. Olemme pitäneet yhtä yli puoli vuotta ja olemme joka päivä tavalla tai toisella olleet yhteydessä, mikäli emme ole nähneet. Koen hirveää ahdistusta ja epävarmuutta näinä päivinä, kun emme fyysisesti näe. Olen ollut huonoissa ihmissuhteissa (joissa on ollut muitakin osapuolia) ja uskonkin tämän heijastuvan nykyiseen suhteeseeni. Asiaa ei auta mieheni flirtti luonne ja suhteen alkuvaiheessa muiden naisten yhteydenotot. Mieheni tuntuu tuntevan minut paremmin kuin minä itse. Olen kuulema välillä läheisriippuvainen ja mustasukkainen. Olenko? En halua olla erossa hänestä sillä pelkään, että etäännymme toisistamme/hän rakastuu toiseen/tajuaa, että haluaakin elämän ilman minua tms. Mikään ei viittaa näihin - vain oma epävarmuuteni siitä, mahtaako tämä suhde kestää. Mitä mustasukkaisuuteen tulee niin... Joo. Minua ärsyttää suunnattomasti, jos hän pitää muiden naisten kuvista tai vastaa jonkun naisen flirttailevaan viestiin tai ylipäänsä kuulen hänen olevan tekemisissä tiettyjen naisten kanssa. En usko, että näillä naisilla on puhtaat jauhot pussissa... toisin sanoen en luota naisiin. Vai onko tämä epäluottamusta mieheeni? En halua kuulla tai nähdä mitään näistä. En kestä tätä piirrettä itsessäni vaan haluaisin pystyä olemaan yksin kokematta suurta tarvetta olla yhteydessä tai soittaa tarkistuspuhelua sen varalta, että jokin ei olisikaan kunnossa. Enkä halua, että pyörittelen päässäni muita naisia ja mieti, miten kieroja he voivat olla. En halua olla hullumustasukkainentakertuja. Auta!

  • Neito pulassa, 26 v nainen

3 vastausta

Walter de Camp

27.1.2015 12:42

Sinun pitäisi päästä Hullunmustasukkaistentakertujien vertaistukiryhmään. Se on ainut, mikä sinua voi auttaa. Ihmisenhän pitäisi suhtautua rakastettuunsa luottavaisesti, niin kauan kun toinen ei petä. Sinun lähestymistapasi on juuri päinvastainen. Sinä epäilet koko ajan toista, vaikka toinen ei ole tehnyt mitään. Se raatelee miestä, ja ennen pitkään hän jättää sinut tai oikeasti pettää, koska häntä kuitenkin koko ajan epäillään. Etsi vertaistukiryhmä ja yritä saada siitä apua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Puumatar

28.1.2015 14:10

Sun pitäisi ennen kaikkea opetella luottamaan itseesi. Kumpi on seksikkäämpää: oman markkina-arvonsa tunteva Nainen, joka ei urki miehen menemisiä, sillä tietää itse olevansa parempi kuin 99% muista - vai kitisevä Urkkijanainen, joka mieluiten haluaisi asentaa mieheensä GPS-nilkkurin?

Likaisia jauhoja pusseissaan varastovat naiset voit huoleti jättää omaan arvoonsa; sun miehesi sen monogamiapäätöksen tekee, eivät ne naiset ketään voi keneltäkään varastaa, ellei kyseinen yksilö niin itse halua.

Naisen hyvä itsetunto (jonka toki pitää olla perusteltu) on paras keino saada miehet kiinnostuneiksi, ja pysymään kiinnostuneina. Ja jos se sun mies haluaa pettää, kyllä se sen tekee kuitenkin, vaikka miten pyrkisit rajoittamaan. Sitä vaan ei voi koskaan tietää. Sun täytyy vaan luottaa, ettei se halua pettää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Iris cxy

29.1.2015 23:19

Läheisriippuvaisille vertaistukiryhmiä on ainakin Alateen (Alkoholistien aikuiset lapset) ja Al-anon (Alkoholistien läheiset). Niihin voi mennä, vaikkei oma perusturvattomuus olisikaan alkoholistivanhemman aiheuttamaa, vaan myös siinä tapauksessa, että lapsuuden perheen (tai jonkin muun lähisuhteen) tunneilmasto on ollut mistä tahansa syystä päin peetä. Se sitten oireilee myöhemmissä ihmissuhteissa, oli todellista aihetta tai ei. Menneistä kokemuksistahan ylivoimaisen turvattomuuden tunteen täytyy olla peräisin, ei kukaan synny läheisriippuvaisena.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vastaa kysymykseen

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi