Inva wc

Hei Walter!
Mitkä ovat inva vessojen etikettisäännöt? Saako täysin terve ihminen näitä vessoja käyttää jos ei ole sinne jonoa? Jos saa, niin tarvitseeko invalidia päästä jonossa ohi? (toki päästän, vaikkei tarvisikaan, mutta onko se esim lakiin kirjoitettu?)

Luin tämän arvikkelin : http://nyt.fi/a1305977375016 mutta mielestäni artikkelissa oli selkeitä aukkoja, eikä täyttä faktaa. Invalidiliiton edustaja ei mielestäni vastannut kunnolla mihinkään kysymykseen minkä toimittaja teki.

  • Leila K, 28 v nainen

3 vastausta

Walter de Camp

7.1.2016 20:15

Hei Leila K, minäkin tykkään käyttää invavessoja, vaikka olen "täysin terve". Invavessat ovat paljon mukavampia kuin muut vessat. Minulla on invavessafetissi: haluaisin harrastaa seksiä invavessoissa. Enkä todellakaan tarkoita vammaisen kanssa!

Kahviloihin ja ravintoloihin on pakko tehdä invavessa sen tähden, että vammaiset asiakkaat voivat päästä vessaan, mutta kaikilla asiakkailla on oikeus käyttää invavessaa. Myös meillä "täysin terveillä". Lainsäätäjä olettaa, että ei-vammaiset ovat sen verran moraalisesti kehittyneitä yksilöitä, että he päästävät vammaisen ensimmäisenä invavessaan, vaikka siitä ei ole kirjoitettu lakitekstiä. Eikö ole liikuttavaa, että eduskunta luottaa näin valtavan paljon meihin itsekeskeisiin ihmisiin? Että me päästäisimme vammaisen edellemme!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

V Essa

9.1.2016 22:01

Aina invalidillä ei ole niin kova kiire vessaan, kuin päällepäin näkymätöntä kroonista suolistosairautta sairastavalla henkilöllä. Samoin avannepotilaat tarvitsevat tietyissä tilanteissa tilavampaa ja siistimpää wc-tilaa. Voi joutua riisuutumaan muistakin syistä kuin Walterin mielimistä. Tällaisilla henkilöillä voi olla mukanaan sairaudesta kertova vessapassi tms.

Olisi hienoa että nämä tilanteet huomioisitte.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Leila K

25.2.2016 23:43

Jaahas, tuosta vessapassista en tiennytkään, hyvä tietää sen olemassaolosta. Ihmiset osaavat olla kohteliaita kyllä näköjään, ilman eduskunnan momenttijuttujakin siis. Minulle sattui niin että juopottelin uutena vuotena vähän liikaa, ja tuli kiire vessaan. Kerroin vessajonosta asiasta, ja kaikki päästi ohitseni. Tiedänpähän ettei tarvi huolehtia jatkossa ainakaan siitä, että jonottaessa tulisi mitään mistään päästä väärään paikkaan. Taitaa olla olemassa myös sellainen oksennuspassi, ilman mitään virallisia todistuksiakaan :)

Vastaa kysymykseen

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi