Jotain eroa

Onko Vantaalaisissa Helsinkiläisissä ja Espoolaisissa jotain eroa? Muutin alkuvuodesta pk-seudulle Pohjois-Suomesta ja jatkuvasti tämän suuntaista kuulen puhuttavan. Omissa silmissäni ihmiset näyttävät ja kuulostavat samanlaisilta.....???

  • KaisuMariia, 25 v nainen

5 vastausta

Walter de Camp

9.8.2015 16:37

Sinä siis muutit Vantaalle. Helsinkiläiset tuntevat ylimielisyyttä surkeita vantaalaisia kohtaan, ja espoolaiset väittävät olevansa vielä parempia kuin helsinkiläiset, mikä naurattaa helsinkiläisiä. Jos jotain eroja oikeasti on, ne ovat pikemminkin näiden kaupunkien sisällä eri kaupunginosien välillä. (Jos Vantaata ja Espoota huvin vuoksi kutsutaan kaupungeiksi. Vantaa on aikaisemmalta nimeltään Helsingin maalaiskunta, johon aikoinaan kuului esimerkiksi Kulosaari.) Eiralaiset voivat olla hiukan erilaisia kuin Pukinmäen lähiössä asuvat hesalaiset. Jossain kaupunginosassa asuu omahyväisempiä ihmisiä kuin jossain toisessa. Puolueet saavat erilaisia kannatuslukuja pääkaupunkiseudun eri osissa. Suurimmat erot ovat yksilöiden välillä asuinpaikasta riippumatta. Joku voi olla pikkusen vähemmän itsekeskeinen kuin joku toinen. Siellä täällä voi kohdata jopa ystävällisen ihmisen. Loppupeleissä koko pääkaupunkiseudun väestön enemmistöä yhdistävät tietyt tiukat käyttäytymistavat: epäluuloisuus tuntemattomia ihmisiä kohtaan, hymyilemättömyys, ei katsota tuntemattomia silmiin, ei kovin mielellään tervehditä eikä kiitetä kohteliaisuudesta, tönitään toisia ihmisiä metroasemilla ja -vaunuissa, astutaan kantapäille ja ollaan vihaisen näköisiä ja synkkiä tietämättä miksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

KurkoOlvi

21.8.2015 22:30

On eroa. Todellakin.

Helsinkiläisen näkökulmasta Vantaa on junttila, Espoo snobila. Helsinkiläiset ovat neutraaleja. Helsingissä maalaisen erottaa siitä, ettei osata seistä liukuportaissa. Vantaalaiset junttiuttaan seisovat väärällä puolella, kun eivät ymmärrä, mitä liukuportaat on ja espoolaiset taas pitävät itseään muita parempina ja näin ollen heitä ei koske väistämisvelvollisuus/tilan antaminen, koska rahaa on kuitenkin enemmän kuin kaikilla stadilaisilla yhteensä. Tästä helsinkiläisten keskuudessa aiheutuu murinaa ja mahdollisesti Walterin mainitsemaa tönimistä. Vantaan ja Espoon puolesta en osaa sanoa, mikä siellä aiheuttaisi tönimistä.

Synkän näköisiä Helsingin päässä ollaan todennäköisesti vain siksi, ettei kaikenmaailman juntit ja ihailijat roikkuisi koko ajan hihassa kiinni. Muut ovat ehkä helsingissä lomalla, mutta stadilaisten pitää tehdä töitäkin ja päästä paikasta a paikkaan b saman päivän aikana. Vaikka toki turistia (olkoonkin maalainenkin välillä) aina auliisti neuvotaan hymyillen ja omaan parhaan osaamisen mukaan.

Onpa eräät vitsikkäät vantaalaiset kerran Vantaalla kysyneet, että mitä helvettiä stadilainen tekee Vantaalla. Onkohan se eksynyt?

p.s. Eiköhän tästäkin kysymyksestä saada aikaan vähintään sadan kommentin "keskustelu" siitä, kuka nyt oikeasti on se luomakunnan kruusu ja ketkä paskoja.

Vaikka pientä naapurimaista kisailua aina pitää olla (vrt. Ruotsi-SUomi), niin kyllä täällä hyvissä väleissä ollaan ja toisiamme rakastetaan, kunhan stadilainen ei yritä esittää espoolaista tai vantaalainen stadilaista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hue

21.8.2015 23:44

Ainakin ne vois erottaa pilkulla ja kirjoittaa pienillä alkukirjaimilla. Ahdistaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

cobra commander

22.8.2015 06:19

itsekin heseen, eli mäkkäriin muuttaneena olen joskus kelaillu alkuperäisväestön eroavaisuuksia, tai siis kelailen sitä päivittäin. komppaan ja allekirjoitan tekstistä alkuosion oikein mielellään. mutta kohdasta: loppupeleissä, josta alkaa uskomaton horina jostain säännöistä ihmisten välisessä kanssakäymisessä, siihen en millään kykene yhtyä. päivittäin kohtaan iloluontoisia kansalaisia, jopa vanhoissa sporissa, ja siellä muuten döfää soija aika huolella. siitä huolimatta siis, jengi jaksaa olla ihan ookoo.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

XXX-stadilainen

28.10.2015 14:49

Muistakaa aina, että 60 % Helsingin asukkaista on muualta tulleita eli niitä "juntteja". Koppavat "hesalaiset" ovat hyvin todennäköisesti juuri näitä Hyvinkäältä Kallioon muuttaneita "stadilaisia", jotka pilaavat meidän syntyperäisten stadilaisten maineen maakuntalaisten silmissä.
Helsinki = Suomen suurin savolaiskeskittymä ;-)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vastaa kysymykseen

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi