Romanttinen tyhjätasku poikaystävänä

Poikaystäväni on ihana, romanttinen ja rakastava, mutta täysi tyhjätasku, jolta puuttuu realistinen suhde rahaan. Hän on koko ajan veloissa sinne sun tänne, ja vippailee minulta kymppejä ja satasia, joita ei muista maksaa takaisin, ellen varta vasten muistuta. Raha ei "merkitse hänelle mitään" eikä hän siksi halua tehdä töitä kuin satunnaisesti/osa-aikaisesti. Hän on sellaisen käsityksen vallassa, että "kyllä rahaa aina jostain tulee" - niin, muiden lompakoista! Voiko tuollainen asenne muuttua? Olemme pian kolmekymppisiä, olleet yhdessä jo pari vuotta ja puhuneet perheen perustamisesta. Uskallanko hankkia lasta ihmisen kanssa, jonka talouden hahmotuskyky on tuota luokkaa? Onko suhteellamme tulevaisuutta?

  • Rich bitch, 28 v mies

6 vastausta

Walter de Camp

29.11.2013 17:07

Sellaisiakin tapauksia on, jotka nuorena suhtautuvat raha-asioihin täysin huolettomasti, mutta 25 ja 30 ikävuoden välillä yhtäkkiä "järkevöityvät", muuttavat elämäntyyliään ja hakeutuvat - uskomatonta kyllä - töihin. Nyt on juuri oikea hetki selvittää, kuuluuko sinun ihana, romanttinen tyhjätaskusi tähän joukkoon. Ala puhua hänelle asioista vakavasti nyt heti. Sano, että haluat perustaa perheen ja hankkia lapsen. Mitä hän tuumii? Jos hän myöntelee, kysy, millä hän aikoo elättää perhettään. Ei ongelmaa, kyllä rahaa aina löytyy, hän ehkä toteaa. Esitä hänelle hyvin konkreettisia mielikuvia: "Kyllä kai sinä haluat antaa lapsellesi polkupyörän, kun hän tulee siihen ikään? Ei lapsen kanssa voi laskea pulkkamäessä heinäkuussa 10 euron pulkalla." Tietenkin haluan antaa, hän sanoo. "Mistä aiot hankkia rahat polkupyörän ostoon, jos et ole töissä?" Ei se ole mikään ongelma, hän ehkä sanoo. Huuto.netistä saa muutamalla kympillä ihan uuden veroisia lasten polkupyöriä.

Tässä vaiheessa tiedät, että hän ei muutu. Hän ei aio mennä vakituiseen työhön, vaan suunnittelee perustaa perheen huuto.netin varaan. Sinä et. Te ette sovi yhteen. Hänessä ei ole mitään vikaan, eikä sinussa. Hän tarvitsee avustuksilla iloisesti elelevän huuto.net -naisen. Sinä tarvitset epäromanttisen uramiehen.

Riidelkää rahasta nyt ennen kuin lapsi on tulossa.

PS. Jos hän menisi johonkin avuttomaan vakituiseen työpaikkaan, vaikuttaisiko hän enää romanttiselta?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Honeybunny11

28.11.2013 03:21

Walter ei ole vielä vastannut, mutta annanpa sulle mielipiteeni: avioerojen syy numero yksi on raha! Ei pettäminen vaan fyrkka. Onko poikaystävälläsi velkaa? Oletko varma, kertoisiko hän sulle siitä totuuden? En tiedä, aiotko mennä naimisiin, mutta avioliitto on suuri rahallinen päätös, koska sitten teidän rahat ovat yhteiset. Äläkä IKINÄ hanki toisen ihmisen kanssa lainaa. Jos toinen ei maksa osuuttaan lainasta, kenen maksettavaksi toisenkin osuus menee? Aivan, SINUN. Lasten hankinta on kallista. Oletko valmis siihen, että lapsen vaatteet, ruoat, sairaalamaksut, päivähoidot ja muut maksaa ainoastaan sinä?

Mä en IKINÄ ottaisi miestä joka ei osaa säästää, tienata ja sijoittaa, koska minäkin säästän, tienaan ja sijoitan, vaikka kuinka olisi pusipusi ja romanttinen.

Kevin-setäkin varoittaa kumppaneista ja raha-asioista: https://www.youtube.com/watch?v=PkbWBDeLrJ4

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

6.12.2013 11:45

Suurin syy on varmaan kyllä raha, mutta ei se, että yhdellä miehellä on sitä vähemmän vaan se, että jollain muulla miehellä on sitä enemmän.

Honeybunny11

7.12.2013 02:28

Shiwan8, vaikuttaa ennemminkin siltä ap:n tapauksessa, että kyse on pääasiassa siitä millainen suhde rahaan toisella on. Ei se, mikä tilisaldo just tietyllä hetkellä on... Ei rikkaasta miehestä ole pihistäjän kumppaniksi, jos rikas mies onkin seuraavana päivänä korviaan myöten veloissa.

Toki on niitäkin naisia joille miehen tilin saldo on tosi tärkeä asia, mutta kyllä niitäkin miehiä riittää, joille naisen ulkonäkö on tosi tärkeää. Eli "pinnallisuutta" molemmin puolin?

Honeybunny11

28.11.2013 03:37

Jatkanpa vielä. Millainen _olo_ sinulle tulee, kun poikaystävä lainaa sinulta rahaa? _Miltä tuntuu_, kun hän ei maksa takaisin kunnes vasta pyydettäessä? _Miltä tuntuu_, kun hän ei tunne rahan arvoa?

Elämä ei ole vain rahaa, don't get me wrong, mutta terve suhtautuminen rahaan olisi tarpeen kenelle tahansa. Mitä jos hän tuhlaa kaikki rahat, jotka pitäisi mennä ruokaan, vuokraan, omistusasuntoon etc? Silloin vaakalaudalla ei ole vain hänen elämänsä, vaan myös sinun ja lapsenne elämä!! Samaten jos luottotiedot ovat huonot, luottokortin korko, asuntolainan korko ja autolainan korko saattavat tulla korkeammiksi kuin niille, joiden raha-asiat ovat hyvin hoidossa.

Jos osaat englantia, katsopa muutama jakso Suze Orman Show'ta iTunesissa. Ne voi katsoa siellä ilmaiseksi. Siellä on hieman amerikkalaista termistöä jotka sopivat vain USA:han, mutta pääpiirteet neuvoista tajuaa kyllä hyvin ja Suze Orman neuvoo usein myös pariskuntia. Lempikohtani ohjelmasta on "Can I Afford It" -osa, joka alkaa suunnilleen ohjelman puolivälissä. :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jaymz1

2.12.2013 12:09

Avioerojen syy nro 1 ei ole raha vaan avioliitto.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vastaa kysymykseen

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi