Rappioelämä vie

Dear Walter.
Me kaksi nuorta naista mietimme, miten saisimme elämämme ns. normaaliksi. Alkoholi maistuu, maksa paisuu ja laskut ja huolet kerääntyy, mutta selittelemme itsellemme, että nuori ikä antaa sen anteeksi (ja kai se antaa? Luottotiedot on kuitenkin vielä kunnossa ja toistaiseksi ei ole katkolle tarvinnut mennä). Miehiä on molemmilla, mutta jokainen heistä paljastuu loppujen lopuksi aina kusipääksi. Toinen meistä on rakastunut seksisuhteen toiseen osapuoleen, eikä tiedä mitä tehdä asialle? Toinen taas yrityksestä huolimatta tapailee vain työttömiä alkoholisteja. Joita me emme siis ole.
Yhteiskunta kuitenkin tuntuu kertovan meille, että elämäntyylimme on huono ja paheksuttava, ettei meidän pitäisi bailata kuin seitsemäntoistakesäiset ja tuudittautua toistemme lohduttavaan seuraan tuoppien äärellä. Koemme, että hyvien miesten avulla pääsisimme tästä "rappioelämästä" eroon, vaikkakin toisaalta ehkä alitajunnassamme nautimmekin tästä humpuuttelusta. Itse kysymys kuuluukin, mistä löydämme joko hyvät miehet tai annamme yhteiskunnalle kuvan, ettei elämämme ole niin kamalaa kuin se antaa ymmärtää?

  • Ronja & Julia, 24 v nainen

14 vastausta

Walter de Camp

30.7.2015 19:35

Kysymyksestänne saan sen käsityksen, että te käytte töissä (tai opiskelette) ja olette tyytyväisiä elämänne siihen osioon. Jos näin on, niin silloinhan teidän elämänne on perustaltaan järjestyksessä. Kaikki on ok. Paitsi vapaa-aika.

"Työ- ja vapaa-ajan jatkuvassa vuorottelussa jälkimmäinen on usein se raskaampi osia", Peter von Bagh lohkaisi aikoinaan. Vapaa-ajan onnistuneisuudelle kun ei ole edes mitään varmoja kriteerejä. Kukaan ei voi nukkumaan mennessään olla varma, oliko hänen vapaapäivänsä onnistunut. Kaikki oli hirveen kivaa, mutta olisiko voinut olla kivempaa? Teillä on hauskaa tuopin ääressä ja sängyissä, mutta voisi olla hauskempaakin. Joku ei pysty päättämään, lähtisikö lomamatkalle Australiaan vai Uusi-Seelantiin. Jos käy samalla matkalla molemmissa maissa, ei ole varmaa, onko se paras ratkaisu vai kannattaisiko keskittyä jompaan kumpaan.

Panostakaa enemmän työhönne (tai opiskeluunne). Siinä tietää, menevätkö asiat hyvin vai puolihyvin. Mitä vapaa-aikaanne tulee, niin tuskin te nyt niin hirveästi juotte. Vähentäkää hiukan ja kohottakaa miesrimaa. On järjetöntä ruikuttaa, että miehet paljastuvat aina sängyssä olon jälkeen työttömiksi alkoholisteiksi. Voi kai mieheltä ennen sänkyyn menoakin kysyä, mitä hän tekee. Muistakaa vain, että aina kun joku sanoo tekevänsä jotain luovaa työtä, se tarkoittaa, että hän on työtön. "Mulla on menossa just yks tosi mielenkiintoinen projekti" = olen työtön. Siinäkin tapauksessa että jollain oikeesti on menossa joku projekti, se tarkoittaa, että hän tekee jotain hommaa ilmaiseksi saadakseen merkinnän CV:hen. Selvittäkää nää jutut ennen sänkyä, Ronja & Julia. Pihdatkaa sen verran pilluanne, että äijä ehtii täyttää teidän kyselykaavakkeenne.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jepujee, 30 v

28.7.2015 12:31

Minä oon samanlainen ku te, mutta yksinäinen. Saanko istua teidän pöytään?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ronja & Julia

6.8.2015 00:08

Tottahan toki!

jepujee, 30v

13.9.2015 21:35

Missä ja koska tavataan?

-Semmosta-

29.7.2015 12:09

Nosiis...kunnollisia naisten suosiossa olevia miehiä harvemmin kiinnostaa pidempiaikaisesti sitoutua koko kylän polkypyörään, jolla on mahdollisesti orastava alkoholiongelma.

Asia ei ole sen ihmeellisempi. Ihmiset hakee yleensä kaltaistaan seuraa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Puumatar

31.7.2015 11:47

Ei perkele että repesin tälle. Ei se järvi kuule soutamalla kulu; tarjoaisin sulle kunnon bitch-slapin, jonka toivoisin herättävän sut tälle vuosisadalle, mutta enpä taida edes jaksaa vaivautua. Onnea valitsemallasi tiellä.

tolkku

1.8.2015 13:35

Muuta isompaan kylään.

Evemuori

31.7.2015 21:42

Ronja ja Julia ihanaa kun kysyitte tähän dilemmaan viisaamman mielipidettä (vaikka vastaukseen olisin kaivannu vähän syvällisempää luotausta yhteiskunnan kaavottuneisuuteen)! Ite täytin just 26 ja viikottainen juhlinta jatkunu aikalailla kymmenen vuotta! Oon ihan skarppi ja mukava muija, mutta yhteiskunnan paineesta oon alkanut kyseenalaistamaan itteäni joka kerta kun korkkaan. Menin näistä jutuista viime vuonna niin lukkoon, että käväsin lääkärilläkin kysymässä että ryyppäänkö muka liikaa. Olin sitten muuten vaan pari kk juomatta, koska päätin tarkastella omaa suhdetta alkoholiin. Ei se ollut edes vaikeaa ja tulin siihen tulokseen, että niin kauan kun on hauskaa niin kukaan ei minun pulloa vie. Se on hyväkin vähän asettaa kyseenalaseks miten naisen mukamas kuuluis käyttäytyä ja elää. Siis niiden silmissä, jotka kokee ja olettaa, että kännäävä nainen on horo tai alkoholiongelmainen. Kuhan ette itteänne satuta ettekä joka kerta vetäse jäätäviä huonoa seuraa -kännejä niin I say keep the party going. Miehet on tosi jees, mutta turha on jeesuksia odotella. Onnellisuus lähtee teistä

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ronja & Julia

6.8.2015 00:11

Jes ihanaa kuulla, että joku muukin miettii samoja asioita! Pidetään pulloistamme iloisesti kiinni niin kauan, kunnes ei ole enää hauskaa tai muita ongelmia tulee. Eikä odotella jeesuksia. Keep the party going!

Kalle X

1.8.2015 00:01

Juomisesta pitävä ikiopiskelija kaipaa juuri kaltaistanne seuraa! Missä seuraavaksi juhlitte?

ps. Olen hellä ja raju, huomaavainen sekä melko uskollinen ja aina menossa. Maksan oman juomiseni itse enkä pummaa röökiä, vaan tarjoan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ronja & Julia

6.8.2015 00:13

Tulimme juuri landelta mökkeilemästä, ja nyt ajattelimme jatkaa tuttua ja turvallista linjaa Helsingin Kallion kuppiloissa. Tulehan pyörähtämään niin tarjotaan tuoppi!

-Semmosta-

1.8.2015 10:14

Onhan meitä moneen junaan. Osa tykkää esimerkiksi katsoa kun iso musta mies rynkyttää omaa vaimoa. Ja kaipa sieltä jostakin Punavuoren perukoilta löytyy hipsteriporukka, joka huutaa hurraa, levittää punaisen maton ja alkaa tanssia macareenaa aina kun näkee miehen joka on kairannut naistaan.

Harvassa näitä edelleen kuitenkin on.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Darwin Award

11.8.2015 18:39

No ny meinas men sangriat syliin ko ootin niin kovin jot allekirjottaneet ois "Anne ja Ellu".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vastaa kysymykseen

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi