Seksivalistusta

Heippa Walter! Seurestelen miehen kanssa, jolla on hepatiitti C. Haluaisimme jättää kondomin pois varsinkin suuseksistä, mutta pelkään tartuntaa. Lääkäri sanoi, että pitkäaikaisessa seurustelusuhteessa kondomia ei enää tarvitse C-hepatiittia sairastavankaan kanssa käyttää. Tämä ei mielestäni käy järkeen - eihän seurustelun kesto muuta viruksen tarttumisen herkkyyttä mitenkään. Mitä tehdä? Kuinka todennäköisesti saan tartunnan, jos annan poikakaverilleni suuseksiä ilman kondomia ja varsinkin jos nielen?

  • Frida Z., 34 v nainen

5 vastausta

Walter de Camp

10.12.2014 00:54

Heippa Frida Z! Lääkäreiden mukaan hepatiitti C tarttuu vain siirtyessään taudinkantajan verestä toisen henkilön vereen. Jos verikontaktia ei ole, hepatiitti C ei tartu. Sen tähden hepatiitti C -tartunnan saaminen suuseksin yhteydessä on erittäin epätodennäköistä. Kukaan ei kuitenkaan lupaa, että riskittömyys olisi 100 %.

Jos miehesi peniksen iho on ehjä, eikä hänen siemennesteeseensä myöskään ole sekoittunut verta, eikä sinullakaan tietääksesi ole suussa haavaumia, etkä myöskään suuseksin aikana hampaillasi vahingoita hänen peniksensä ihoa, niin silloinhan teidän verenne eivät pääse kosketuksiin. Yhdynnässä limakalvojen hiertyminen on mahdollisempaa.

Te voitte pitää toisianne kädestä tai hyväillä toisianne, etkä sinä saa tartuntaa, koska teidän ihonne on ehjä.

Huom! En lupaa täydellistä riskittömyyttä. Sitä ei ole. Teidän on vain päätettävä, mitä te teette. Vastuu on teidän.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hepskukkuu112233

13.12.2014 04:04

Wikipedian mukaan tuo tauti on hoidettavissa. Mä itse en seukkaisi miehen kanssa jolla on sukupuolitauti, enkä varsinkaan harrastaisi seksiä sen kanssa, edes suojattua seksiä. Lasten hankinta sitten joskus tautisen kanssa olisi mulle ehdoton EI!
Itse teette valintanne, mutta jos kyseessä olisin minä, ehdottaisin kundille että "ollaan vaan kavereita".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

epäilevä tuomas

25.12.2014 11:58

Mistä tiedät, ettei toisella ole sukupuolitautia? Ja kuinka moni kertoo täysin rehellisesti, että on sairastanut sukupuolitautia tai kantaa sitä? Osa taudeista saattaa olla oireettomia pitkään (kuten kondylooma tai kuten herpes virus ei täysin poistu elimistöstä). HIVikin voi olla vuosia oireeton, joten olet saattanut seurustella täysin tietämättäsi sukupuolitautia sairastavan kanssa. Vai vaadiks lääkärintodistuksen, ettei sukupuolitautia ole?

hepskukkuu112233

13.1.2015 07:37

No vaikka sitten lääkärintodistus, tai yhdessä testeihin. Sukupuolitaudit on vakava asia.

Frida Z.

30.12.2014 06:42

Tiedoksi Wikipedian lukijoille, että c-hepatiitti on useimmissa tapauksissa hoidettavissa, mutta viruksen kaikki muodot eivät sitä tällä hetkellä ole. Jos c-hepatiitti pystyttäisiin aina parantamaan, niin tietysti käyttäisimme mieheni kanssa kondomia siihen saakka, että tartunta olisi hoidettu pois, silloinhan mitään ongelmaa ei olisi. Myöhästynyt kiitos muuten Waltsulle selväsanaisesta vastauksesta, lääkärien jutuista kun ei välillä ota einarikaan selvää, he kun toisinaan vielä puhuvat keskenään ristiin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vastaa kysymykseen

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi