Sikoja ratikassa

Viimeksi eilen kävi näin: Istuin ratikassa ja Oopperan kohdalla tuli kyytiin kaksi pöhöttynyttä viinalle haisevaa miestä. He istuivat vastapäätä minua ja alkoivat keskustella keskenään minusta. "Oisko toi alaikänen?" "No, kysy siltä!" "Hyvät munkit." "On kyllä hyvännäkönen." "Ois kyllä hyvä päästä paneen." "No joo vittu." Koko ajan katselin ikkunasta ulos ja leikin, etten kuule mitään. Miksi ihmeessä viisikymppiset hikiset äijät kuvittelevat pääsevänsä pöksyihini näillä sulosanoilla muutaman rohkaisuryypyn jälkeen? Eikö heillä ole ollenkaan suhteellisuudentajua? En edes pidä erityisemmin miehistä!

  • Ihmettelevä Pamela, 25 v nainen

5 vastausta

Walter de Camp

9.3.2015 00:08

Tällaiset miehet ovat eläneet hyvin pitkään saamatta naista. He ovat ajautuneet epätoivoiseen kuvitelmamaailmaan. Kännissä he alkavat pulputtaa naisille raastavaa paskaa. Tässä surullisessa kuviossa on kaksi ihmeellistä asiaa. 1) Miksei kukaan sivullinen puutu tilanteeseen ja auta pulassa olevaa naista? Siinä saattaa vieressä istua lihaksikas mies, joka vain seuraa vaieten tilannetta. Ollaan Suomessa. Ei sanota eikä tehdä mitään. 2) Minkä tähden naiset eivät useinkaan nouse ylös ja kävele ratikan/bussin/junan/baarin toiseen päähän, vaan he vain istuvat ja kuuntelevat, kun heille sopotetaan hirveää scheissea?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

N Sörkästä -84

18.3.2015 22:42

Ihan oikeastiko täällä esitetyt vaihtoehdot Suomessa vuonna 2015 ovat a) ulkopuolisen (miehen?) puuttuminen tilanteeseen b) ala-arvoisen arvioinnin kohteeksi joutuneen naisen poistuminen tilanteesta? Miten olisi täräyttää äijiä verbaalisesti päin näköä kertomalla, että pitkällä tikullakaan ei koskisi heihin ja että oma taso on hiukan korkeammalla?

Itse olen joutunut 8-vuotiaasta asti tämänkaltaisten limanuljaskoiden ahdistelun kohteeksi. Niin kauan kuin läppä pysyy jokseenkin rajoissa "mistä tuollainen enkeli siihen tupsahti?"/"Tiedätkö olevasi kaunis nainen", hymyilen ja sanon muutaman ystävällisen sanan. Välittömästi, kun ylitetään ahdistelun raja (asiat, joita ahdistelija ei sanoisi omalle äidilleen/ siskolleen), annan välittömästi tulla takaisin ja varmasti niin, että ympäristö kuulee. Minkä helvetin takia luimistelisin jotain urpoa, joka kokee oikeudekseen hekumoida julkisella paikalla fantasioitaan minusta kovaan ääneen? Hell no! Kokemuksesta voin sanoa, että ehdoton enemmistä näistä urpoista hiljenee eikä tilanne eskaloidu. Toki, jos kyseessä on kiiluvasilmäinen sekakäyttäjä, voi olla viisaampaa noudattaa Waltterin neuvoa b. Valtaosa tapauksista ei kuitenkaan näitä ole.

Ja tässä todettakoon, että en edes ole mitenkään erityisen hyvännäköinen nainen ja yleensä mielelläni juttelen niille yksinäisille sieluille, jotka haparoivasti yrittävät ottaa (ystävällistä!) kontaktia. Mutta jos minua kohdellaan esineenä, en näe mitään syytä olla laukomatta takaisin. Ja mieluiten niin, että ympäristö kuulee, minkälaisen urpon kanssa "keskustelen". Eli ei, en tarvitse toista henkilöä puolustamaan itseäni enkä aio vaihtaa paikkaa. Hävetköön ne, jotka häpäisyn ansaitsevat. Ja tässä tilanteessa se en ole minä.

Sammmakko

13.3.2015 16:09

Edellisestä en tiedä mutta jälkimmäiseen osaan vastata: koska pelottaa (baarissa tosin ei pelota ja lähdemmekin, tai sanomme rumasti). Mutta yleensä känninen tai muuten epävakaa mies luultavasti ei loukkaannu jos luurit korvilla istuva nainen teeskentelee ettei kuule; sensijaan muualle istumaan meneminen tai rumasti sanominen saattaa eskaloida tilanteen niin että mies tulee silmille. Ja kun kukaan ei siinäkään vaiheessa auta... poiskaan ei voi julkisesta kulkuvälineestä jäädä kun pelkää että jos se mieskin jää, eikä kukaan muu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

n20

18.3.2015 21:51

Toinen syy jälkimmäiseen: paikan vaihtaminen osoittaa osaansa alistumista. Itsekään naisena en anna seksistien ala-arvoisen ölinän määrätä kuinka käytän julkista tilaa, joka kuuluu kaikille. Vastaan en usein uskalla sanoa, mutta se ei ole ratkaisu mihinkään että ristiriitatilanteessa on valmis perääntymään - varsinkin kun tämän tyyppisessä tilanteessa nainen ei ole aiheuttanut tilannetta millään tapaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MinxyWays

19.3.2015 12:56

Waltsu, se tilanne tuntuu niin uhkaavalta! Sellainen mahdollisen väkivallan uhka on aika tiukka paikka.
Nykyisin kyllä sanoisin että menkääpä vittuun, en jaksa olla enää kohtelias ja mukava ihmisille, jotka käyttäytyy kuin perseet.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vastaa kysymykseen

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi