Tuhansien tuijotusten kohteena

Millaista on kävellä Kairon katuja naisena?

Seksuaalista häirintää koskevan YK:n tutkimuksen mukaan peräti 99,3 prosenttia naisista kokee jonkinlaista seksuaalista häirintää elämänsä aikana. Tuodakseen tämän faktan päivänvaloon elokuvantekijät Tinne Van Loon ja Colette Ghunim postasivat Vimeoon klipin Creepers on the Bridge, joka näyttää, millaista naisen on kävellä yhdellä Kairon vilkkaimmista silloista.

Amerikkalaissyntyinen Ghunim kulki sillan yli nauhoittaen kokemuksensa iPhonellaan. Hän piti puhelinta suunsa edessä ja esitti puhuvansa siihen. Kun hän tunsi ohikulkevien miesten tuijotuksen, hän käänsi kameraa hieman heidän suuntaansa.

Kuvaajaan ei käydä videolla käsiksi, mutta satojen tuijotusten läpi kulkeminen päivittäin on varmasti painostavaa.

“Naisena, egyptiläisenä tai ulkomaalaisena, kommentit ja tuijotukset ovat normi joka askeleella kotioven ulkopuolella, riippumatta siitä, mitä meillä on päällä”, belgialais-amerikkalainen Van Loon kertoo videon kuvauksessa.

Parivaljakon videoprojektin on tarkoitus johtaa The People’s Girls -dokumenttiin, jolle he hakevat nyt rahoitusta Kickstarterin kautta ja jonka on tarkoitus tulla ulos ensi vuoden aikana.

Vaikka video on kuvattu Egyptissä, on sen tarkoitus herättää ajattelemaan naisten kokemaa seksuaalista häirintää kaikkialla maailmassa.

“Vaikka olemme kriittisiä Egyptin katujen ahdistelijoita kohtaan, tämä ongelma ei ole missään tapauksessa vain egyptiläinen, vaan eri asteista seksuaalista häirintää tapahtuu ympäri maailman. Valitettavasti Egypti on yksi maista, mihin se on takertunut pahiten. Käytös ei ole luonnostaan egyptiläistä tai arabeihin liittyvää. Tämä käytös kuuluu patriarkaalisen yhteiskunnan asukkaille.”

Lähde: Huffington Post

4 kommenttia

nainen-21

9.9.2014 00:01

Todella huono esimerkki muka seksuaalisesta häirinnästä. On ymmärrettävää, että kuvaaja kerää katseita puoleensa ottaen huomioon, että hän on a) ainoa nainen sillalla ja b) kävelee Kairon kaduilla ilman huivia, toisin kuin suuri osa naisista. On myös ymmärrettävää, että hän kokee tämän ahdistavaksi, mutta lukuun ottamatta muutamaa videon miehistä, miehet eivät näyttäneet flirttailevan tai kommentoivan kuvaajaa mitenkään ja katseen kääntäminen on kaukana seksuaalisesta häirinnästä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pjotrprkl

9.9.2014 12:44

"“Vaikka olemme kriittisiä Egyptin katujen ahdistelijoita kohtaan, tämä ongelma ei ole missään tapauksessa vain egyptiläinen, vaan eri asteista seksuaalista häirintää tapahtuu ympäri maailman. Valitettavasti Egypti on yksi maista, mihin se on takertunut pahiten. Käytös ei ole luonnostaan egyptiläistä tai arabeihin liittyvää. Tämä käytös kuuluu patriarkaalisen yhteiskunnan asukkaille.”

Ihme selittelyä, miten niin muka ei ole egyptiläisiin tai arabeihin liittyvää? Hehän nämä patriarkaaliset paratiisit ovat luoneet. Se mitä minä en ymmärrä on se miksi vapaat länsimaiset naiset haluavat tänne tuollaisia miehiä ja vielä pariutuakseen heidän kanssaan.

Ja nainen-21, katsominen on häirintää silloin kun "uhri" näin kokee. Siinä tämän ongelman ydin. Häirintä koskee myös miehiä mutta se ei haittaa niin paljon koska se on vähäisempää ja häirinnästä möykkäävät nyt pitävät miehiä muutenkin vähäisempinä. Tai ainakin miehille voi aina kostaa satojen vuosien aikana miesten naisille tekemät vääryydet.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Darun

10.9.2014 10:16

kyllä minäkin aika usein katson naisia ja joskus jopa heidän rintoja, jos ihminen ei kestä katseita niin ei hänen pitäisi uloskaan mennä sitten. Yleensä naiset kääntävät päänsä heti poispäin jos sattuvat vilkaisemaan, hyvin harvoin katse pysyy. Kahvilassa istuessani katselen aina ihmisiä, niin miehiä kuin naisia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nollatutkimus

26.9.2014 21:56

Se surullisenkuuluisa tutkimus määrittelee ahdisteluksi kaiken, mikä tuntuu ahdistelulta. Tutkimus siis mittaa fiiliksiä, ei selvästi määriteltyjä tapahtumia. YK:n vitutustutkimus kertoisi, että n. 100% maailman ihmisistä on kokenut vitutusta ainakin kerran elämässään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi