Valloittava hymy häiritsi Suomi ensin -liikkeen koulumielenilmausta

“Ne rakastaa huomiota. Ne yrittää keksiä tarinan ihan mistä vaan”, Hassan Maikal sanoo.

Hassan Maikal on kontulalainen.
Hassan Maikal on kontulalainen.

Hassan Maikal käväisi eilen kotikulmillaan Kontulassa tsekkaamassa vanhan opinahjonsa Vesalan yläasteen meininkiä. Vesalassa oli nimittäin erikoinen päivä, kun Suomi ensin -liikkeen jäsenet olivat päättäneet tulla koulun kulmille “vastustamaan islamisaatiota”.

Noin kymmenen ihmisen mielenosoituksen lähellä pyörähtäminen sai Maikalin huomaamaan, millainen on Suomi ensin -jengin taktiikka.

“Otin kuvia, puhumatta heille ja sieltä tulee, että ‘toi äijä häiritsee meitä’, vaikka porukka ei oo ees lähellä heitä. Se on tosi ironista”, Maikal selostaa live-lähetyksessään.

“Täällä on aikuisia ihmisiä koulun lähettyvillä valittamassa kuinka asiat on huonosti.”

Naulan kantaan. Suomi ensin -liike haluaa käyttää julkista tilaa omiin tarpeisiinsa ja protesteihinsa, mutta pitää muiden toimintaa samassa julkisessa tilassa välittömästi häiriönä. Keulamies Marco de Wit jatkaa loputonta protestijargoniaan, jota on kuultu erilaisissa nettistriimeissä jo tuntitolkulla.

Kaava on aina sama. Järjestetään järjetön spektaatteli, kuten pikkulasten pelotteleminen koulun lähistöllä, sen jälkeen syytetään paikallaolevia kuvaamisesta ja häiritsemisestä, vaikka oma livestream rullaa koko ajan.

Ilmeisesti de Wit tavoittelee jonkinlaista marttyyrin asemaa, jossa joku yksittäinen ihminen kokee hänen käyttäytymisensä niin ärsyttäväksi, että hän pääsee uhrin asemaan. Marttyyrin rooliin joutuminen olisikin suuri julkisuusvoitto hiipuvalle ja sisäisissä ristiriidoissa painivalle Suomi ensin -liikkeelle. Siksi on tärkeää olla provosoitumatta. Tämän näkee myös räppärinäkin tunnettu Maikal.

“Mä oon vähän puhunut nuorille, ettei kannata provosoitua tälläisestä, koska tää mielenosoitus haluaa provosaatiota, ne haluaa enemmän Youtube-katsojia ja ne rakastaa huomiota. Ne yrittää keksiä tarinan ihan mistä vaan”, Maikal sanoo leveä hymy huulillaan.

Kymmenen pistettä sympaattiselle kontulalaistoimittajalle.

“Oon kuulemma väärässä paikassa. Mä oon kontulalainen äijä ja mä kävelen missä mä haluun. Ne tulee tosi kaukaa tänne Kontulaan sanomaan, että mä oon väärässä paikassa. Se on huvittavaa.”

2 kommenttia

Oppiiko suomipoika?

1.6.2017 16:41

City vahvasti ja vastuuttomasti (koulunpiha)darwinismin asialla... millä on tottakai jo pitkä perinne ja samoilta "uskottele että maailma on näin ja käännä jutun syöneille myöhemmin selkäsi" -tekijöiltä jo varsin pitkältä ajalta tässä maailmassa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Grinner

9.6.2017 11:48

"Suomi ensin -liikkeen jäsenet olivat päättäneet tulla koulun kulmille “vastustamaan islamisaatiota”."
Koulun oppilas teki aloitteen ja pyysi mielenosoittajia paikalle, kun aamunavauksessa soitettiin islamilaista rukousta, vaikka muuten koulun aamunavaukset ovat uskonnottomia. "rauhanuskonnolla" ei ole mitään erityisoikeuksia. Mielenosoittajat eivät olleet koulualueella, vaan jonkin matkan päässä.

"Otin kuvia, puhumatta heille ja sieltä tulee, että ‘toi äijä häiritsee meitä’, vaikka porukka ei oo ees lähellä heitä. Se on tosi ironista"
Niinpä, puhumatta. Et kysynyt lupaa, Hassan. Julkisella paikalla saa kuvata, mutta yksittäisten henkilöiden kuvia ei saa julkaista ilman lupaa. Videollakin zoomailit yksittäisiin henkilöihin ja näiden kasvot näkyivät. Mielenosoittajat kokivat kuvaamisesi häiritseväksi. Ei siinä ole mitään ironista.

"Suomi ensin -liike haluaa käyttää julkista tilaa omiin tarpeisiinsa ja protesteihinsa, mutta pitää muiden toimintaa samassa julkisessa tilassa välittömästi häiriönä."
Perustuslaki takaa mielenosoitusoikeuden. Se ei vaadi pitämään muiden toiminnasta.

"Keulamies Marco de Wit jatkaa loputonta protestijargoniaan"
Niinhän sinäkin, Panu. Jutusta toiseen sama laulu.

"Järjestetään järjetön spektaatteli"
Ei ole mikään taateli, vaan osoitetaan mieltä, kuten monet muutkin tekevät.

"pikkulasten pelotteleminen koulun lähistöllä"
Koululaiset eivät ole pikkulapsia. Videolla näkyy, että mielenosoittajilla oli pikkulapsi mukana. Ei itkenyt. Jos liikkuu ulkona pikkulasten kanssa ja näitä pelottaa vaikkapa väkijoukon kova ääni, lapset kannattaa viedä pois. Kaupungeissa on paljon erilaisia ihmisiä. Mielenosoitus ei ollut koulurakennuksen vieressä, lähistöllä tietenkin, kun mielenosoitus liittyi koulun toimintatapoihin.

"syytetään paikallaolevia kuvaamisesta ja häiritsemisestä"
Syytetään häiritseviä häiritsemisestä ja kuvaavia kuvaamisesta… Niinpä. Ja selvästihän ne "syyllistyvät" niihin.

"oma livestream rullaa koko ajan."
Kannattaa rullata, ettei joku esim. vedä turpaan, kuvaa itsepuolustustoimia ja leikkaa videosta pois sitä, kun itse aloitti. Sitten on "rasistihyökkäysvideo" netissä. Vastaavista syistä poliiseilla on haalarikamerat. Väkijoukkojen ja katunäkymien kuvia saa julkaista. Mielenosoituksen näkee jo kaukaa. Kannattaisiko pysytellä kauempana, jos ei halua kuvaan?

"Ilmeisesti de Wit tavoittelee jonkinlaista marttyyrin asemaa, jossa joku yksittäinen ihminen kokee hänen käyttäytymisensä niin ärsyttäväksi, että hän pääsee uhrin asemaan."
Samalla tavalla esim. Panu Janssonista höpökirjoitteluineen voi arvailla samanlaista.

"Marttyyrin rooliin joutuminen olisikin suuri julkisuusvoitto"
Joutuminen? Edellisessä virkkeessä väitit, että sitä tavoitellaan… Siis kumpi?

"Siksi on tärkeää olla provosoitumatta."
Teit itse peitellyn uhkauksen ja nyt vänkäät sitä vastaan…

"Ne yrittää keksiä tarinan ihan mistä vaan"
TÄMÄ on ironista, rappeutuneen City-lehden jutussa sanottuna.

"Kymmenen pistettä sympaattiselle kontulalaistoimittajalle."
No yhtä hyvää journalismia kuin Panu Janssonilla… Siis ei.

"Oon kuulemma väärässä paikassa. Mä oon kontulalainen äijä ja mä kävelen missä mä haluun."
Hei, Hassan al-Kontulah, väittikö ne muka, että et saa kävellä siinä paikassa? Ei pidä antaa pelolle valtaa! Ja olihan siellä poliisitkin paikalla turvaamassa oleskeluasi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi