Hyvä rikosromaani on ilmestynyt

  • Walter de Camp

Philip Kerrin Berliini-trilogiaa aletaan vihdoin julkaista Suomeksi. Ensimmäinen teos Liekit Berliinissä on juuri ilmestynyt Atena-kustantamolta. Se on Raymond Chandlerin tyylistä kovaksikeitettyä kamaa, mutta mielestäni vielä parempaa.

Kirjailija Philip Kerr
Kirjailija Philip Kerr

Philip Kerr

Niin sanotun Berlin noir -trilogian päähenkilö on 38-vuotias berliiniläinen entinen poliisi, nykyinen yksityisetsivä Bernie Gunther, naisia ja seikkailuja janoava sovinisti. Tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1936, jolloin Bernie joutuu rikkaan teollisuuspohatan tyttären murhajuttua tutkiessaan vedetyksi mukaan natsien väkivaltakoneistojen lonkeroihin. Lopulta hänet passitetaan jopa Dachaun keskitysleirille. Kiihkeän toiminnan tuoksinassa hän kelaa kaiken aikaa naisia ja heidän pakaroittensa kurveja ja päätyy varsin mieleenjäävällä tavalla sänkyyn erään viehättävän freelance-naistoimittajan kanssa. (Tästä herääkin kysymys, olenko ollut väärässä, kun olen harrastanut seksiä vain melko harvan naistoimittajan kanssa?)

Kirja on myös käännetty tosi hyvin. Jukka Jääskeläisen suomennos on mielestäni jopa aavistuksen verran hienompaa tekstiä kuin alkuteos!!

1 kommentti

Anonyymi

27.10.2012 10:21

Taidan lukea.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi