Ilmiöt

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on kesäkilot.

Kesäkilot kuriin  9

Kyllä ottaa muuten päähän kun kirjoittaa blogia ja se pyyhkiytyy taivaan tuuliin kun päivitys on kestänyt liian kauan. Olipahan ainakin hyvä kirjoitus mitä ei koskaan julkaista, mutta tulkoon tässä sitten lievän potutuksen lomassa uudenlainen.

Kesällä mulla ei tule yhtään katsottua mitä pistän suuhuni. Sitä ikäänkuin antaa itsellensä oikeuden syödä mitä vaan, ja yleensä ystävien kanssa kesän yleinen tapa onkin terassit, yösnägärit, grillibileet ja tonneittain perunasalaattia sekä usein se yhdellä jäätelöllä käyminen. No siinähän niitä kesäkiloja kertyy huomaamatta.

Ei sitä nyt välttämättä vallattomasti lihoa, mutta kyllä sitä itse on tullut ajateltua loppukesästä, että kehtaakohan niitä alkukesällä ostettuja minishortseja laittaa enään jalkaan. Tai millainen farkkuperse olen syksyllä? Vai mahtuuko farkut jalkaan?

Kesällä hyötyliikunnan määrä varmaan kasvaa, mutta ei se oikein tahdo laihaksi asti riittää. Itsellä ainakin oli tasan kahden viikon aamulenkki intoilu joka jostain syystä lopahti kuin seinään eli siinä oli kesän liikunnat. Siinä sitten koko kesä tuli liikuttua hyvin epäsäännöllisesti, mutta syöminen maistui sitäkin enemmän.

Syksy on tullut tänä vuonna minulle aivan kuin puun takaa, ja yhtenä aamuna sitä vain herää sateeseen ja odottelee että tuleekohan se aurinko sieltä vielä kun johan se oli eilenkin.Syksyllä kesän tavat mässäillä, juopotella ja pitää hauskaa tuntuvat kiusallisilta ja huonoilta vaihtoehdoilta, mutta helpommin sanottu kuin tehty. Miten pääset tavoista eroon sormen napautuksella?

Onko jollain muulla samankaltaista ongelmaa? Kyllä sitä pitäisi löytää sellainen hyvä tasapaino koko vuodelle eikä antaa itselleen mitään erityisoikeuksia tiettyinä vuodenaikoina. Nyt kun sitä karistaa kesäkilot ja saa itsensä ehkä jouluksi kuntoon, niin sitä vedelläänkin jo kinkkua ja suklaata posket pullollaan.

joulu ei hyväkuntoisia ja säännöllistä liikuntaa harrastavia horjuta, mutta jojoilijana minä taidan syödä jouluna pelkän kinkun ja jättää suklaan väliin. Olisi se kiva saada tasapaino elämään kaiken suhteen niin ei tarvitsisi näinkään pienistä asioista murehtia. Anyone?

Huomasin myös, että kuntosalit ovat alkaneet mainostaa joka tuutista näin syksyn alkaessa ja itsekkin päätin ottaa neuvosta vaarin ja hurahdin Satsin running - tuntitarjontaan.

Ainoana salina olen nähnyt heidän järjestävän kestävyysjuoksutunteja ja juoksutunteja juoksumatolla, ja päätin ottaa vuoden jäsenyyden, niin saa varmasti ylimääräiset kilot kyytiä. Olen sitten ensi kesänä lenkkikunnossa.

Aloitan lokakuussa treenit joten jospa sitä ei joulupukin polvi menisi sijoiltaan sitten lahjojenjakotilaisuudessa :)