Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on erikoisavustaja Pentti Pena Hietanen.

Pääministeri Jermu  1

‎Eduskuntavaalit‬ ovat kuulemma puhtaasti pääministerivaalit. Siksi kuulemma, vaalitentteihin ja erilaisiin tiedotusvälineissä julkaistaviin puolueohjelmiin tai - katsauksiin otetaan mukaan vain osa puolueista.

Eikö kaikki puoluerekisterissä olevien puolueiden puheenjohtajat tulisi ottaa tasaveroisina mukaan? Vai pelätäänkö pienen pieniä pienpuolueita, jo niin paljon? Meiltähän puuttuu aito oppositio vaihtoehto kokonaan.

Joten tällä hetkellä näyttää siltä, että jos käyn äänestämässä, niin kirjoitan äänestyslippuun:
Pääministeri Jermu

Pääministeri Jermu/kumm.
Pääministeri Jermu/kumm.

Miksi näin toimisin? Vain äänestämällä voit vaikuttaa; väitetään. Eli antaisin selkeän protestiäänen.

Olen jo vanha pieru ja monta kertaa ehdokas, joka on päässyt eduskuntaa; on "unohtanut" lupauksensa Arkadianmäelle päästyään.

Eikä siinä mitään. Ainahan oma perse ja uraputki, niin sanotusti pelastetaan ensin. Ja onhan ne velvoitteet vaalirahoittajienkin suuntaan, vaikkei niistä valtaosalla ole edes äänioikeutta vaaleissa.

* *

Tässä mielestäni mainiota Kummelia Ylen Elävästä arkistosta. Setti saavuttanee puolueen perustamiseen tarvittavan jakomäärän Facebookissa. Rajahan puolueen perustamiseen on 5 000 allekirjoitusta.

Tästä Pääministeri Jermun ja Kummelin tunnelmiin:
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/03/20/kummelin-paaministerin-maa-peri-taman-rehellisyyden

Potpurri ilmestynyt saataville 20.3.2015.

* *

Eikä tässä kaikki.

Olisihan se kova juttu, jos jokainen pääministeri Jermua äänestänyt ottaisi kuvan äänestyslipustaan.

Ja olisihan se aika upeaa, jos paljastuisi, että yli 200 000 äänesti pääministeri Jermua. Varsinkin, jos nuo protestiäänet tulisivat nukkuvien riveistä.

Eduskuntavaaleissa 2011 äänestämättä jätti 29,5 prosenttia äänioikeutetuista.

Äänioikeutettuja oli esimerkiksi eurovaaleissa 2014 yhteensä 4 440 297. Lähde: vaalit.fi

Joten nukkuvien puolueessa on viime eduskuntavaalien äänestyskäyttäytymisen perusteella noin 1 309 888 jäsentä. Ylivoimaisesti suurin puolue Suomessa.

Joten ei ihme, jos valtiovarainministeriön pitkäaikainen virkamies Raimo Sailas, nyt eläkkeellä, on huolissaan demokratiamme tilasta.

* *

Miten on? Oletko Sinä löytänyt tarjolla olevista vaihtoehdoista omasi? Vai olisiko pääministeri Jermun äänestämisessä ideaa?