Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on kansalaistori.

Occupy Eduskunta?  1

Monelle ei enää tunnu tulevan Hesaria ja vielä äsken artikkeli ei ollut avoimesti Hesarin verkkosivuilla saatavilla, niin nostan ajankohtaisen aiheen muistutuksen omaisesti esille.

HELSINGIN SANOMAT Sunnuntaina 18.3.2012 – Sunnuntai
Yö leirissä

Yksi kehnosti nukuttu yö Occupy Helsinki -leirissä muutti käsityksen koko porukasta.

Lasisen Sanomatalon näköalahisseistä oli voinut seurata, kuinka lokakuussa Töölönlahden makasiinien raunioille ilmestynyt Occupy Helsinki -leiri kärsii. Ensin sitä piiskasivat sateet ja puita repivät myrskyt. Sitten tulivat pakkaset, ja lopuksi leiri hukkui lumeen.

Hisseissä arvuuteltiin: elääkö siellä joku?

Pakkohan sinne oli lopulta mennä itse yöksi. Harvoin on tilaisuus telttailla niin keskeisellä paikalla.

Se yö muutti ennakkokäsitykseni. Ajatukset olivat sekavat, kun aamuaurinko nousi rautatieaseman takaa ja sen säteet kultasivat ensimmäiseksi Eduskuntatalon – aivan kuin sen sisällä tehtäisiin jumalallisia päätöksiä.

Niin tässä leirissä ei ajatella.

Hyvä reportaasi Malmbergin Ilkalta ja kannattaa yrittää saada luettavaksi. Valtaosa yhteiskunnallisista asioista ei tapahdu jatkossakaan enter-näppäimen nopeudella.

Itse tulin piipahtaneeksi paikalla tammikuun alussa ja olin ihmeissäni, kun siirsin tapahtumasta ottamani kuvan tietokoneelleni.

Vaalien 2012 X-files aiheet edelleen avaamatta
Vaalien 2012 X-files aiheet edelleen avaamatta

Eduskunnan ylle avautuva ilmatila on entistä sakeampana kysymyksiä, joihin odotetaan vastauksia. Kreikan vakuussopimuksen lisäksi.

Ilman oman lähihistoriamme tuntemista meidän ei mielestäni kannata luottaa päättääjiimme.

Siksi toivon Occupy Helsinki eli Torikokous Helsinki tapaiselle liikkeelle rohkeutta ja juonnikuutta edetä muun muassa eduskunnan kuorissa rehottaviin pimeän vallan ytimiin, koska muuten nämä valokuvaan tallentuneet aiheet lakaistaan taas kerran voimallisesti piiloon.

Ellemme sitten saa vihdoinkin lukea noista aiheista lisää avoimesti Helsingin Sanomien sivuilta? Helsingin Sanomien yli 270 toimittajan verkosto on ollut mielestäni vajaakäytöllä, kun ajatellaan Suomessa vallitsevaa todellisuutta.

Tietoa ja taitoa Helsingin Sanomien toimittajilla eduskunnan yläpuolella siintävien asioiden journalistiseen käsittelyyn varmasti on, mutta antavatko Helsingin Sanomien pikku ja iso pomot luvan sekä tuen Suomessa todellisuudessa vallitsevien kokonaisuuksien käsittelyyn?

No toisaalta...

Saattahan se olla niinkin, että ujot suomalaisetkin aktivoituvat rauhanomaiseen lihalliseen toimintaan. Isosti ja pitkäkestoisesti.

Nuorten lisäksi odotan vanhemman väestönosan terhakoitumista = yli 50-vuotiaat. Heillä on paljon hiljaista tietoa lähihistoriastamme. Siitä todellisesta.

Helsingin Sanomien 1900-luvun yksi mainoslauseistahan kuului näin "Kansanvalta ei toimi jos kansa ei tiedä."

Lähde: Martti Valkonen - http://journalismi.info/fi/

Aurinko paistakoot, mahdollisimman paikkansa pitävä tieto meidät saavuttakoot ja Suomen sisäiset Berliinin muurit keskuudestamme murtukoot!

...vai pitäisikö vain lähteä valtaamaan pikku hiljaa graniittikaltereiden taakse piiloutuvaa eduskuntaa? Vai olisiko toiminnallinen huomioarvio isompi valtioneuvoston linnan ja valtiovarainministeriön rauhan, rakkauden ja rispektin nimissä tapahtuvan valtaamisen myötä?

Tällä kysymyksen asettelulla pohdin avoimesti sitä, että tiedossa oleville isoksi kasvaneille yhteiksunnallisille epäkohdille myös tehdään jotakin. Ihan oikeasti. Erilaisiin työryhmiin hautaamisen sijaan.


Tukeasi tarvitaan - Terveiset Kansalaistorilta

Kävin tänään 25.10. iltapäivällä keskustelemassa, Helsingin keskustassa, vapaaehtoisesti telttaan majoittuneiden nuoremman polven kansalaisten kanssa. Voin suositella käyntiä lämpimästi Sinullekin. Mikäli kiireiset aikataulut suinkin sallivat ja asut pääkaupunkiseudulla. Myös apu tiedonlevityksessä on tervetullutta. Alla kuva leirin tavasta toimia.

Kansalaistori 25.10.2011 - Leirin info
Kansalaistori 25.10.2011 - Leirin info

Majapaikka löytyy uudelta ja avoimelta Kansalaistorilta Sanoma-talon ja Musiikkitalon välistä. Paikalla kannattaa piipahtaa ihan pikaisestikin, koska jututtamani henkilöt olivat esimerkiksi hämmästyttävän hyvin perillä yhteiskuntamme tilanteista, mm. perustuslain "uudistamisen" todellisesta vaikuttavuudesta. Rahamaailman perussaloista puhumattakaan.

Itsellenikin oli vielä pari vuotta sitten hahmottamatta se, että miten uusi raha kiertoon tänä päivänä luodaan. On muuten mielenkiintoinen juttu. Alla kuvamuodossa oleva kiteytys aiheesta.

Kansalaistori 25.10.2011 - Liikaa on liikaa nenästä vetämisessäkin
Kansalaistori 25.10.2011 - Liikaa on liikaa nenästä vetämisessäkin

Mainostamaani leiriä pidetään keskellä Helsinkiä, niin pitkään kuin osallistujia riittää. Joka ilta on kello 18 kaikille kiinnostuneille avoin kansalaiskeskustelutilaisuus.

Kuten. Miten saadaan ihmisten ääni paremmin kuulumaan Suomessa vai saneleeko rahamaailma meilläkin pelkästään kaiken sen mitä ja miten tehdään? Leikkauksia vai säästöjä? Nyt vai heti? Kun samaan aikaan olla valmiita latomaan miljardeja euroja vieraiden maiden pankkien tappioiden paikkaamiseen.

Tilanteita sekä tunnelmia voitte kurkata ja seurata osoitteessa:
http://torikokouslive.wordpress.com/

Leirissä asuvat tarvitsevat myös konkreettista apuanne. Tänään iltapäivällä 25.10. polttopuita oli jäljellä vain yhdeksi yöksi:
http://www.hs.fi/kotimaa/Kansalaistorin+aktivistit+neuvottelevat+leirint%C3%A4oikeudesta/a1305547934206

Rauhan, rakkauden ja rispektin nimissä on saatavissa paljon hyvää aikaiseksi. Sähköpostia paikalla oleville uranuurtajille voitte laittaa osoitteella torikokous[at]gmail.com

Paikalla käyneenä ja hyvät fiilikset varmistaneena.

Suomessa 15.10.2011 käynnistyneen tapahtumaketjun keskusasema toimii osoittessa http://torillatavataan.wordpress.com/