Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on korporatismi.
Seuraava

Eduskunta 2  2

Mainosten mukaan Ryhmäteatterin dokumenttinnäytelmässä kyse on satiirista veljeskuntien Suomesta. Lisäisin mainion näytelmän nähtyäni sen verran, että kyseessä on myös komediallinen dokumentti sutki siskojen sukkelasta verkostosta Suomessa.

Suomen todellinen hallintamuoto on korporatismi
Suomen todellinen hallintamuoto on korporatismi

Pitkästä aikaa näytelmä, jonka loppuminen oli pettymys. Meno imaisi mukaansa kuin pesusieni vettä ja saippuaa Harjukadun saunassa. Toivottavasti kovan kansallisen korporativismin/korporatismin ytimet tulevat kaikille viimeinkin tutuiksi.

Mielenkiintoista onkin nyt seurata kuinka tiedotusvälineet tekevät meille tutuiksi termit korporativismi, veroparatiisi, harmaa talous ja harmaa hallinto. Ja niiden saumattoman ja toisiaan ruokkivan toiminnan.

Ryhmäteatterilta se ainakin onnistuu:
http://ryhmateatteri.fi/esitykset/eduskunta_ii

Pakko kysyä ihan avoimesti ihmetellen, että onko suomalaisen laatujournalismin keskus siirtynyt Helsingin Kallioon? Legendaarisen Helsinginkadun maisemiin.

Vai onko tapahtunut entisen Neuvostoliiton malliin niin, että tiedotusvälineet pitävät yllä virallista todellisuutta ja teatterissa saa näytellä sitten sitä vallitsevaa todellisuutta?

Tosin kohtuudella ja rajatun ajan.

* * * *

Vielä 1990-luvun alkupuolella Hesarikin sai/uskalsi/osasi kirjoittaa asioista niiden oikeilla nimillä.

Poliitikkojen kadonnut valta - Erkki Pennanen
HS - Pääkirjoitus - 5.4.1993

"Tosiasiassa koko poliittinen järjestelmämme on vinoutunut sellaiseksi, että hallituksella ja eduskunnalla, poliitikoilla yleensä, on kovin vähän sananvaltaa talouspolitiikassa. Valta on luisunut virkamiehille ja eturyhmille.

.......

Sorsan haastajaksi ilmaantunut Martti Ahtisaari sen sijaan arvosteli ensimmäisessä vaalipuheessaan silmäänpistävästi korporatismia. Hän asetti sen vaihtoehdoksi kansanvallan ja politiikan, joka nojaa toimivaan parlamentarismiin.

On mielenkiintoista nähdä, miten Sorsa ottaa vastaan Ahtisaaren haasteen korporatismista. Sosiaalidemokraateille jos keille ay-liikkeen vallan ja valtaelkeiden kritiikki taitaa olla vähintäänkin kaksipiippuinen kysymys. Ahtisaari saattaa joutua vielä selittelemään, mitä hän itse asiassa tarkoitti.

Korporatismilla on saavutuksensa. Muuttuneissa oloissa poliitikkojen olisi kuitenkin korkea aika ryhtyä peräämään kadonnutta valtaansa ja puolustamaan sitä."

* * * *

Kalliolainen - lehdessä Marjut Salaman arviointi:
"EDUSKUNTA 2 - Ryhmäteatterissa"

"Työryhmän uutteran, vaikean ja väsyttävän työn tuloksena on syntynyt todella ajankohtainen esitys siitä, miten meitä vedätetään ja kuinka demokratiaa ja eduskuntaa käytetään juoksupojan asemassa.

Isonrahan hyväveli-organisaatiot ja eläkerahastot määräävät maamme tahdin sellaisessa sävellajissa, ettei se oikein missään muussa kaltaisessamme maassa olisi edes mahdollista.

Kun siis ottaa huomioon, että maamme yhä edelleen väitetään olevan demokraattinen ja ennenkaikkea hyvinvointivaltio."

Lue lisää Eduskunta 2 - dokumenttinäytelmästä osoitteessa:
http://www.kalliolainen.com/jutut/histoire.php?ID=1220

* * * *

Eikä tuossa kaikessa mitään. Jos se vain on sitä, mitä yhteisistä varoista tapahtuvalta asioiden hoitamiselta haluamme.


Mediasensuuri jatkuu  2

Sitä ihmettelen, että edes eduskunta tiedotuksen yhteisö ei hoida tiedonvälitystehtäväänsä.

Tästäkin alla olevasta uutisesta puuttuu erittäin merkittävä perustuslain "uudistamisen" vaikuttavuus.

Myös eduskunta tiedostus vaikeen HE 60/2010 94§ vaikuttavuudesta
Myös eduskunta tiedostus vaikeen HE 60/2010 94§ vaikuttavuudesta

Seuraava lainaus on kansalainen Tapio Salmisen Helsingin Sanomissa 4.2.2011 julkaistussa mielipidekirjoituksessa ”Miksi Suomi haluaa kirjata EU-jäsenyyden perustuslakiin?”

Tähän päivään eli 29.6.2011 mennessä tähän alla olevaan vahvennettuun ja erittäin tärkeään kysymykseen ei ole HS:ssa vastattu. Maan tapaa tämäkin?

Lainaus alkaa.

- Muutosesityksen häkellyttävät kohdat eivät kuitenkaan vielä lopu mainittuun lauseeseen.

Perustuslain pykälään 94 ehdotetaan seuraavaa lisäystä:

- Jos ehdotus (siis eduskunnalle annettava) koskee Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävää toimivallan siirtoa Euroopan unionille, kansainväliselle järjestölle tai kansainväliselle toimielimelle, se on hyväksyttävä päätöksellä, jota on kannattanut vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä.”

- Miksi Suomen perustuslaissa pitää varautua luovuttamaan Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävä toimivalta jollekin ulkopuoliselle?

- Erikoista asiassa on sekin, että tämän tärkeysluokan asioista ei tiedoteta millään tavalla, vaan ne valmistellaan päätettäviksi kabineteissa kaikessa hiljaisuudessa ilman minkäänlaista julkista keskustelua.

Lainaus loppuu.

Lisätietoa netistä hakukoodilla - HE 60/2010 94


Suomalainen korporatismi esittelyyn  1

Suomihan on Euroopan unionin maista selkeästi kovinta korporatismia ylläpitävä maa.

Olisikin hienoa saada tiedotusvälineidenkin kautta läpivalaisua erittäin mielenikiintoiseen alueeseen. Tämä seuraava kokonaisuus koskettaa kaikkia työelämässä olevia suomalaisia.

Miksi ihmeessä päättäjienkin jo pitkään tiedossa olleita perustuslain vastaisia toimintoja ei lopeteta pikaisesti?

Varsinkin vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä ja sen ylin oikeusaste, vakuutusoikeus, ovat läpimätiä.

Harmaa hallinto ja viranomaisrikollisuus osa 1/5 - Vakuutuslääkäreistä ja vakuutuslääketieteestä eduskunnassa kysyttyä: http://bit.ly/ldooNh

Harmaa hallinto ja viranomaisrikollisuus osa 2/5 - Vakuutuslääkäreistä ja vakuutuslääketieteestä eduskunnassa kysyttyä: http://bit.ly/kIq8Bp

Harmaa hallinto ja viranomaisrikollisuus osa 3/5 - Vakuutuslääkäreistä ja vakuutuslääketieteestä eduskunnassa kysyttyä: http://bit.ly/kGUkgH

Harmaa hallinto ja viranomaisrikollisuus osa 4/5 - Vakuutuslääkäreistä ja vakuutuslääketieteestä eduskunnassa kysyttyä: http://bit.ly/kLcdDu

Harmaa hallinto ja viranomaisrikollisuus osa 5/5 - Vakuutuslääkäreistä ja vakuutuslääketieteestä eduskunnassa kysyttyä: http://bit.ly/igarxF

Epäkohdat ovat siis päättäjienkin hyvin tiedossa, mutta mitään parannuksia lakisääteisesti vakuutettujen oikeusturva-asioihin ei tapahdu.

Jatkaako Suomi myös vuodet 2011-2015 korporativistisen hallituksen alaisuudessa?

Harmaa hallinto Suomessa | Oikeusturvan ajankuva: "Eduskuntavaalit 2007 - Vakuutusoikeuteen jo yli 10 000 jonottajaa": http://bit.ly/iXDGNX

Harmaa hallinto | Oikeusturvan ajankuva: Eduskuntavaalit 2007 – Suomalaisten oikeusturva – asiat tehotarkastukseen: http://bit.ly/ljdsoG

Sitä ihmettelen, että työntekijäpuolen keskusjärjestöt STTK, SAK ja Akava ovat vahvasti mukana tässä Suomen nelikantaisessa toimintamallissa....


Seuraava