Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on nukkuvat.

Yleisradio rytkäyttämään nukkuvat liikkeelle  2

Uusi Suomi - verkkolehden päätoimittaja Markku Huusko kirjoitti aviisiissaan 25.3.2015 mielenkiintoisella otsikolla.

"Vaaliyllätys muhiikin pienten puolella" - analyysi oli mielestäni vajavainen, joten heitän vapaasti paranneltavissa olevan idean Yleisradion suuntaan.

Todella pienissä puolueissa löytyy tervettä potkua.
Todella pienissä puolueissa löytyy tervettä potkua.

Politiikan tuntemisen suhteen olen täysin maallikko. Räväkkää ja kuitenkin tiukalta asiapohjalta ponnistavaa vaihtoehtoa moni tuntuu nyt kaipaavan.

Olisihan se upeaa, jos kaikki nämä seuraavat 16 puoluerekisterissä olevaa puoluetta laitettaisiin kohtaamaan toisensa. Edes verovaroin kustannettavan Ylen suorissa vaalitenteissä.

Vaikka kahden, 8 puolueen arvontakorin taktiikoilla. Siis, jos tuo 8 puoluejohtajaa per vaalitentti on tv-lähetyksissä ehdoton maksimi?

Arvonnat tehtäisiin suorassa tv-lähetyksessä; kuten futiksen MM-kisojen lohkoarvonnat. Tässä tapauksessa puolet (8) A-koriin ja puolet (8) B-koriin. Virallisesti vahvistetut jäsenmäärät määräisivät puoluerankingin. Sitten vain vuorokorein nostamaan osallistujat per vaalitentti.

Olisipahan takuuvarmasti mielenkiintoisempaa kuultavaa. Hyvässä tai pahassa; sen voi sitten jokainen äänestäjä itse päättää.

Tästä Wikipedian listauksesta alkuun:
http://fi.m.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_puolueista
- jos halua Ylellä piisaa, niin ainakin 4 (× 2 tunnin) tälläista 8 puolueen vaalitenttiä ennätetään vielä järjestämään.
- tavoite saada viime vaaleissa nukkuneista (n. 1 400 000 äänestäjää), edes osa liikkeelle.

Eikä tässä vielä kaikki.

Sitten vielä pientä ajatuksen tynkää ; avoimeen ja uusista ideoista sakeana sykkivään ilmatilaan. Mitä voisi tapahtua, jos nuo tasapuolisemmat vaalitentit Ylellä toteutuisivat?

Eurovaaleissa taisi yli puolet äänioikeutetuista jättää äänestämättä. Kuitenkin noissa vaaleissa vuonna 2014, äänioikeutettuja oli 4 440 297. Lähteenä vaalit.fi

Viime eduskuntavaaleissa vuonna 2011 äänestämättä jätti 29,5 prosenttia äänioikeutetuista. Joka on mielestäni helkkarin paljon.

Entäs, jos 10 prosenttia nukkuvista lähtisikin äänestämään? Yks kaks uusia äänestäjiä olisikin liikkeellä 444 029 kappaletta! Jos nuo Ylen tv-vaalitentit olisivat pienpuolueiden kannalta onnistuneet, niin liikkeelle voisi lähteä jo 15 prosenttia nukkuvista.

Silloin oltaisiin jo 666 044 uuden äänen potissa. Suomeksi tarkoitettuna tuo voisi tarkoittaa sitä, että koko nykyinen kansalliseen korporatismiin perustuva paketti menisi uusiksi! Ainakin valtapuolueiden alapään sijoitusten osalta.

Eikä tässä vielä kaikki.

Pääministeri Stubb on sanonut useaan kertaan, että politiikka/konsensus ovat rikki. Voisiko se olla syynä siihen, että viime eduskuntavaaleissa reilusti yli miljoona suomalaista jätti äänestämättä? Vaikkakin pääministeri Stubb on todellisuudessa tarkoittanut koko ajan Suomen todellista hallintamuotoa eli korporatismia.

MARTTI AHTISAARI TILANNEKUVAN ANTAJAKSI?
On sanonta, että ruutia on turha keksiä uudelleen. Ja vaikka tieto lisää väittämän mukaan tuskaa, niin tässä korporatismikoneistomme avaamisessa se mielestäni kannattaa ottaa.

Joten onkohan mahdollista saada jonkun median kautta; nämä kaksi puhetta korporatismista; kaikkien meidän suomalaisten saataville?

Presidentti Martti Ahtisaaren puheet:
Oulussa 28.3.1993
Helsingissä 18.11.1993
- niin kutsuttu "Ystävän kirje"

Suullisen ja kirjallisen perimätiedon mukaan, noissa kohta 22 vuotta vanhoissa puheissa; piilee selkeäsanainen ja myös nykypäivään sopiva totuuksien siemensäkki. Myös useamman vaalivoiton ja nukkuvien puolueen enemmistön liikkeelle saamisen suhteen.

Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä.

Joten entäs, jos tiedon lisäämisen jälkeen, niin vaihtoehdoista kuin Suomen todellisesta hallintamuodosta, lähtisikin jo 20 prosenttia nukkuvista liikkelle äänestämään? Ihan vaikka sitten ihan piruuttaan?

Sitten oltaisiinkin jo valtapuolueiden pääkonttoreissa ja ekosysteemeissä positiivisessa paniikissa. Nimittäin 888 059 uutta äänestäjää panisi järjestystä uusiksi myös valtapuolueiden yläpäässä.

Äänestysprosentti 90 kertoisi muulle maailmalle ilosanomaa siitä, että demokratia Suomessa voi ennen näkemättömän hyvin!

Joten Raimo Sailaksen huoli demokratiamme tilasta; Kanava-lehdessä 4/2014, olikin turhaa.