Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on OccupyEduskunta.

Occupy Eduskunta?  1

Monelle ei enää tunnu tulevan Hesaria ja vielä äsken artikkeli ei ollut avoimesti Hesarin verkkosivuilla saatavilla, niin nostan ajankohtaisen aiheen muistutuksen omaisesti esille.

HELSINGIN SANOMAT Sunnuntaina 18.3.2012 – Sunnuntai
Yö leirissä

Yksi kehnosti nukuttu yö Occupy Helsinki -leirissä muutti käsityksen koko porukasta.

Lasisen Sanomatalon näköalahisseistä oli voinut seurata, kuinka lokakuussa Töölönlahden makasiinien raunioille ilmestynyt Occupy Helsinki -leiri kärsii. Ensin sitä piiskasivat sateet ja puita repivät myrskyt. Sitten tulivat pakkaset, ja lopuksi leiri hukkui lumeen.

Hisseissä arvuuteltiin: elääkö siellä joku?

Pakkohan sinne oli lopulta mennä itse yöksi. Harvoin on tilaisuus telttailla niin keskeisellä paikalla.

Se yö muutti ennakkokäsitykseni. Ajatukset olivat sekavat, kun aamuaurinko nousi rautatieaseman takaa ja sen säteet kultasivat ensimmäiseksi Eduskuntatalon – aivan kuin sen sisällä tehtäisiin jumalallisia päätöksiä.

Niin tässä leirissä ei ajatella.

Hyvä reportaasi Malmbergin Ilkalta ja kannattaa yrittää saada luettavaksi. Valtaosa yhteiskunnallisista asioista ei tapahdu jatkossakaan enter-näppäimen nopeudella.

Itse tulin piipahtaneeksi paikalla tammikuun alussa ja olin ihmeissäni, kun siirsin tapahtumasta ottamani kuvan tietokoneelleni.

Vaalien 2012 X-files aiheet edelleen avaamatta
Vaalien 2012 X-files aiheet edelleen avaamatta

Eduskunnan ylle avautuva ilmatila on entistä sakeampana kysymyksiä, joihin odotetaan vastauksia. Kreikan vakuussopimuksen lisäksi.

Ilman oman lähihistoriamme tuntemista meidän ei mielestäni kannata luottaa päättääjiimme.

Siksi toivon Occupy Helsinki eli Torikokous Helsinki tapaiselle liikkeelle rohkeutta ja juonnikuutta edetä muun muassa eduskunnan kuorissa rehottaviin pimeän vallan ytimiin, koska muuten nämä valokuvaan tallentuneet aiheet lakaistaan taas kerran voimallisesti piiloon.

Ellemme sitten saa vihdoinkin lukea noista aiheista lisää avoimesti Helsingin Sanomien sivuilta? Helsingin Sanomien yli 270 toimittajan verkosto on ollut mielestäni vajaakäytöllä, kun ajatellaan Suomessa vallitsevaa todellisuutta.

Tietoa ja taitoa Helsingin Sanomien toimittajilla eduskunnan yläpuolella siintävien asioiden journalistiseen käsittelyyn varmasti on, mutta antavatko Helsingin Sanomien pikku ja iso pomot luvan sekä tuen Suomessa todellisuudessa vallitsevien kokonaisuuksien käsittelyyn?

No toisaalta...

Saattahan se olla niinkin, että ujot suomalaisetkin aktivoituvat rauhanomaiseen lihalliseen toimintaan. Isosti ja pitkäkestoisesti.

Nuorten lisäksi odotan vanhemman väestönosan terhakoitumista = yli 50-vuotiaat. Heillä on paljon hiljaista tietoa lähihistoriastamme. Siitä todellisesta.

Helsingin Sanomien 1900-luvun yksi mainoslauseistahan kuului näin "Kansanvalta ei toimi jos kansa ei tiedä."

Lähde: Martti Valkonen - http://journalismi.info/fi/

Aurinko paistakoot, mahdollisimman paikkansa pitävä tieto meidät saavuttakoot ja Suomen sisäiset Berliinin muurit keskuudestamme murtukoot!

...vai pitäisikö vain lähteä valtaamaan pikku hiljaa graniittikaltereiden taakse piiloutuvaa eduskuntaa? Vai olisiko toiminnallinen huomioarvio isompi valtioneuvoston linnan ja valtiovarainministeriön rauhan, rakkauden ja rispektin nimissä tapahtuvan valtaamisen myötä?

Tällä kysymyksen asettelulla pohdin avoimesti sitä, että tiedossa oleville isoksi kasvaneille yhteiksunnallisille epäkohdille myös tehdään jotakin. Ihan oikeasti. Erilaisiin työryhmiin hautaamisen sijaan.