Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on peräkonttigate.

Soini. Timo Soini.  1

Lähikuukaudet näyttävät, kuinka tämä ulkoministeri Timo Soinin väittämä toteutuu hänen itsensä ja hänen nykyisen puolueensa sinisten kohdalla:

”Kaiken poliittisen kilpailun pitää olla avointa ja läpinäkyvää.”
Lähde: MTV uutiset 13.6.2017

Ovatko soinilaiset sittenkin vain populistifeikkejä?
Ovatko soinilaiset sittenkin vain populistifeikkejä?

Sujuva sanainen supliikkimies ja pilkesilmäkulmissa kolmen vuosikymmenen ajan näyttäytynyt Timo Soini; on kokenut melkoisen muodonmuutoksen. Niin ulkoisesti kuin sisäisesti.

Eikä tuossa mitään.

Se mitä moni perussuomalaisia uskollisesti äänestänyt on jo yli kaksi vuotta odottanut on se, että tuon poliittisen kilvoittelun osalta saisimme viimeinkin tietää sen, että ketkä olivat sinisten luomisen todelliset arkkitehdit?

Uskaltavatko ja saavatko edes toimittajat kertoa sinisten synnyn todelliset arkkitehdit?
Uskaltavatko ja saavatko edes toimittajat kertoa sinisten synnyn todelliset arkkitehdit?

Nimittäin. Uskottavalta ei ole missään vaiheessa tuntunut se, että muutaman vuoden hallituspolitiikassa olevat nuoremman sukupolven toimijat, pystyivät keksimään perussuomalaiset hajoittaneen kuvion, joka on pitänyt ja pitää nykyisen hallituskauden loppuun.

Kaiken lisäksi. Perussuomalaisten ulosheittäminen hallituksesta vuoden 2017 kesällä perustui uutistietojen mukaan erilaisiin arvoihin ja arvopohjaan maahanmuuttoasioissa.

Miten nyt kun ulosheittäjien puolueet ovat tulleet perussuomalaisten kannoille?

Joko saamme ennen eduskuntavaaleja puolueiden todelliset arvot ja arvopohjat esiin?

Iso vaalihymiö.


Pääministerin asemasta  2

En tiedä paljonko Suomessa on toimittajia, mutta tuntuu ihmeelliseltä, ettei tiedotusvälineissä vieläkään ole julkaistu tarkkaan aikajanaan perustuvaa tilannekuvaa siitä, mitä tapahtui ennen perussuomalaisten puoluekokousta, sen aikana ja jälkeen.

Aikajanan yläpuolelle tiedot siitä, että kuka teki mitäkin ja keiden kanssa toimien?

Aikajanan alapuolelle tiedot siitä, että mitä pitkäkestoiseen julkisuuden valokeilaan joutunut pääministeri Juha Sipilä on sanonut. Aikajanalle on tärkeää saada myös tietolähteet näkyviin.

Lobbaus ja lobbarit osana hallituskoneistoa.
Lobbaus ja lobbarit osana hallituskoneistoa.

Tuosta kuvakoosteesta voinee vetää "Ei me lobbareita kuunnella. Luetaan vain heiltä tulleet sähköpostit ja viestilaput sekä toteutetaan heidän toiveensa" - johtopäätöksen?

Nimittäin. Yksi polku perussuomalaisten hajoittamiseen ja hallituksen pystyssä pysymiseen on selvittämättä.

Mitkä mahtoivat olla erittäin isoja omia, esimerkiksi; sote-intressejä omaavien etujärjestöjen ja niiden jäsenjärjestöjen ohjaustoimenpiteet, kun perussuomalaiset louhittiin oppositioon?

Eikä tuossa kaikki.

Miten monta nykyisen hallituksen erityisavustajista ja valtiosihteereistä tulevat erilaisista etujärjestöistä? Tai lobbaustoimistoista?

Esimerkki edellisen hallituksen sisältä. Kuka on Pia Pohja ja kenen valtiosihteerinä hän toimi? Entä mikä on hänen edeltäjänsä Vesa Rantahalvarin työpaikka?

Voisiko tässä Suomi 2017 kuvakoosteessa olla vinkkiä sille, että miksei iso kohulla perustettu vakuutuslääkärijärjestelmän avoimuutta pohtinut työryhmä saanut mitään aikaiseksi? Siis, jos ajatellaan parannuksia potilaan/vakuutetun asemaan.