Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Sampo-konserni.

Kysy suoraan Karhukoplalta  3

Mietin sitä, että miten pienet ovat suomalaiset sisäpiirit?

Jo alle 40 euron sijoituksella asiaa pääsee itse kukin aiheesta kiinnostunut kysymään kevään yhtiökokouksissa.

Hintaesimerkki on otettu Pohjola Pankki Oyj:n ja Sampo-konsernin osakkeen hinnoista.

"Vielä ennättää mukaan kysymään suomalaisten finanssikonsernien toimista eurokuplan ja Suomen takausvastuiden jatkaessa pullistumistaan:

1. Tiistaina 27.3. kello 14 alkaen OP-Pohjolan yhtiökokous 2012 http://bit.ly/x9PoFl| Jo yksi osake riittää puheenvuoron pitämiseen...

"Oikeus osallistua yhtiökokoukseen on osakkeenomistajalla, joka on yhtiökokouksen täsmäytyspäivänä torstaina 15.3.2012 rekisteröity Euroclear Finland Oy:n pitämään Yhtiön osakasluetteloon.

Osakkeenomistajan, joka haluaa osallistua yhtiökokoukseen, tulee ilmoittautua Yhtiölle viimeistään keskiviikkona 21.3.2012 kello 16.00"

2. Torstaina 12.4. kello 14 alkaen Sammon yhtiökokous 2012 http://bit.ly/xYuXzR | Jo yksi osake riittää puheenvuoron pitämiseen...

Oikeus osallistua yhtiökokoukseen on osakkeenomistajalla, joka on

* rekisteröity Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon täsmäytyspäivänä torstaina 29.3.2012
* ilmoittautunut yhtiökokoukseen viimeistään keskiviikkona 4.4.2012 klo 16.00 mennessä."

Tiesitkö jo nämä kolme asiaa?

I
Sampo-konserni on tällä hetkellä suurin yksittäinen omistaja finanssikonserni Nordeassa. Suomen valtio on taas suurin yksittäinen omistaja Sampo-konsernissa.

II
OP - Pohjolan pääjohtaja: Euro saattaa kaatua
19.8.2011 5:00 (Päivitetty 19.8.2011 5:00)
Kari-Pekka Issakainen

OP - Pohjolan pääjohtaja Reijo Karhisen mukaan euro on ollut Suomelle hyvä tarina. Suomen näkökulmasta eurojärjestelmä on puolustanut sen arvoa."

- Ensimmäistä kertaa kannan myös itse huolta siitä, että eurojärjestelmä saattaa kaatua, totesi pääjohtaja Karhinen torstai-iltana Kuopiossa."

III
Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee Pohjola Pankin (OP - Pohjolan) kohdalla se, että yksi sen yksittäisistä suuromistajista on työeläkeyhtiö Ilmarinen. Ilmarisen toimitusjohtaja Harri Sailas on taas Pohjolan hallituksen jäsen.

- - - - - - - - - - - -

Toisaalta sisäpiirit taitavat olla pieniä ihan tarkoituksella...

Karhukopla - Hymy 2/2004 - Esko Seppänen

Wahlroos puhuu paljon, mutta ajattelee vähemmän (muuta kuin rahaa).

Hän ei ymmärrä ay-liikettä, joka puolustaa palkansaajien etua, eikä niin ollen kuulu suomalaisen korporatismin takuuhenkilöihin. Populismia hän kyllä ymmärtää.

Hän muun muassa ehdotti Demarissa, että kaikille suomalaisille ruvettaisiin maksamaan kansalaispalkkaa: tuhatkunta euroa kuussa puhtaana käteen. Sen palkan maksuun Wahlroos itse olisi osallistunut vain vähän; onhan suurin osa hänen tuloistaan verottomia osinkoja.

Viime syksynä Wahlroos syytti - Suomen suurimman eläkevakuutusyhtiön Varman hallituksen jäsenenä - työeläkevakuutusyhtiöitä korruptiosta: ne ostelivat asiakkailtaan kiinteistöjä ylihintaan. Väitettä on tutkittu, mutta se ei johda hutkintaan.

Hymy-lehdessä kerrottiin joulukuussa, miten työeläkelaitosten sijoitustoiminta tuotti vuosina 2001-2002 tappiota lähes yhtä paljon kuin mitä maksoi Suomen valtiolle pankkikriisi: 6-7 miljardia euroa. Siitä Wahlroosinkin hallinnoiman Varman osuus oli 1,2 miljardia euroa. Ei ollut pantu täytäntöön Wahlroosin neuvoa työeläkelaitosten sijoituspolitiikasta:

"Ainoa tapa ratkaista tämä ongelma on sijoittaa nämä varat järkevällä tavalla, joka huomattavasti kasvattaa niiden tuottotasoa."

Kun kyseisenä kahtena vuonna Wahlroos sai itselleen yli 30 miljoonan euron verottomat osingot, hän valvoi ainakin niinä vuosina omia bisneksiään paremmin kuin yhteisten eläkevarojen sijoitustoimintaa.

- - - - - - - - - - - -

Vaan mielenkiintoista tietoa tuo kaikki edellä kerrottu on. Paljon taitaa olla vielä asioita piilossa? Kuten.

Mitenhän paljon tällä hetkellä varallisuutta omaavat suomalaiset siirtävät pois varojaan Suomesta? Entä OP - Pohjolan tileiltä? Entäpä Nordeasta? Mihin varat virtaavat?