Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on terveys ry.

Vakuutuslääkärijärjestelmän avoimuus  4

Nyt saatavilla tuoretta tietoa. Toivottovasti tiedotusvälineet kertovat kokonaistilanteen tarkasti. Onko lainsäädännössä tulossa parannuksia potilaiden/vakuutettujen asemaan? Ja sitten vielä konkreettiset lainkohdat jakeluun. Kiitos och samma på svenska.

"Kansalainen sairastaa, vakuutuslaitos korvaa vai korvaako?" - seminaari
"Kansalainen sairastaa, vakuutuslaitos korvaa vai korvaako?" - seminaari

Ilmoittautumiset esimerkiksi seuraavan linkin kautta, jossa myös kommentointimahdollisuus avoinna:

Ei oikeutta maassa saa, ken itse sit ei hanki?

13.05.2014, 08:31
Päivi Opari, erityisasiantuntija

"Vakuutuslääkäreiden lausuntoja on joskus kuvailtu hulvattoman hauskaksi vitsikirjaksi. Paitsi, että tilanteet eivät ole mitään vitsejä, vaan paloja ihmisten todellisesta elämästä. Päätösten ja todellisen elämän välillä tuntuu vallitsevan kuilu.

Ihmiset eivät koe olevansa osallisia omassa prosessissaan, eivätkä saa riittäviä perusteita heitä koskeville päätöksille. Järjestelmää koskeva epäluottamus on yleistä ja oikeustaju välillä koetuksella. Myös sosiaali- ja terveysalan järjestöt ovat ilmaisseet huolensa tilanteesta.

Ajankohtaisseminaari vakuutuslääkärijärjestelmästä

SOSTE ja STM järjestävät vakuutuslääkärijärjestelmää koskevan aamuseminaarin 21.5. Café Pirittassa, Helsingissä. Mukaan keskustelemaan toivotaan erityisesti kansalaisjärjestöjä, tervetuloa paikalle sankoin joukoin! Ilmoittautumaan pääset tästä.

Haastan sinut tuomaan omia näkemyksiä ja ideoita esiin jo ennen seminaaria. Millaisia kokemuksia sinulla on vakuutuslääkärijärjestelmästä? Uskotko, että esitetyillä kehittämisehdotuksilla päästään jatkossa parempiin lopputuloksiin? Mitä muuta pitäisi tehdä tilanteen parantamiseksi?

Kysy, kommentoi, ihmettele, ehdota! Saatuja vastauksia hyödynnetään toukokuun seminaarin paneeliosiossa.

Lue lisää
Ihminen tapaturmavakuutusten vidakossa, lakisäätäiset työtapaturmavakuutukset, osa 1, Päivi Rouvinen-Wilenius kuvaa työtapaturmavakuutusten viidakkoa kokemuksen näkökulmasta SOSTEblogissa 14.1.2014

Raha vai terveys, Lakisääteiset työtapaturmavakuutukset, osa 2, Päivi Rouvinen-Wilenius jatkaa pohdintaa työtapaturmavakuutusten logiikasta ja kysyy käytetäänkö vakuutusmaksuja esimerkiksi työturvallisuuden edistämiseen SOSTEblogissa 16.1.2014"

+ + + +

Mielenkiintoista kuulla. Tännekö ne todelliset parannukset sitten haudataan/haudattiin? Vai onko vielä tämän hallituksen ja eduskunnan aikana tapahtumassa jotain?