Toimittajien sidonnaisuuksista

  • WilleWau

Mene ja tiedä sitä, että pitäisikö muun muassa politiikasta ja taloudesta kirjoittavien toimittajien ilmoittaa sidonnaisuutensa ja poliittinen kallellaan olonsa avoimesti?

Vai seuraisiko tästä se, että kaikki taustojaan tiukasti varjelevat siirtyisivät sitoutumattomuuttaan ylistävien kulttuuritoimittajien joukkoon?

Kerran apparatsikki - aina apparatsikki?

Päteekö tuo sanonta esimiesasemaan toimituksessa nousseiden henkilöiden kohdalla niin sanottuun tappiin asti?

* * * *

Ja tässä perustelut avoimeen pohdintaani:

Brax: Toimittajat selvittämään vaalirahoituksen epäkohtia
12.3.2007 15:24
Helsingin Sanomat

Vihreiden kansanedustaja Tuija Brax kehottaa tiedotusvälineitä selvittämään vaalirahoituksen epäkohtia nykyistä pontevammin.

"On julkinen salaisuus, etteivät kaikki vaalirahoitusilmoitukset pidä paikkaansa", Brax sanoi maanantaina Helsingin Sanomien Vaalimarkkinoilla Helsingissä.

Vaalirahoitusta säätelevän lain mukaan edustajien ja varaedustajien on ilmoitettava vaalikampanjansa kulut ja yli 1 700 euron lahjoitukset. Braxin mukaan laki on liian löperö: lain rikkomisesta ei rangaista eikä sen noudattamista valvota edes pistokokein.

"Niin kauan kuin laki on tällainen, tiedotusvälineet voisivat tutkivalla journalismilla kaivaa epäkohtia esiin", eduskuntaan jälleen pyrkivä Brax sanoi.

Hänen mielestään toimittajat voisivat esimerkiksi verrata vaalirahailmoituksia siihen, minkä verran ehdokkaat ovat mainostaneet ja kuinka paljon todellisia kuluja on syntynyt.

Lisää aiheesta:
Kolmikanta kuumensi HS:n vaalimarkkinoilla 12.3.2007

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:40

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus