Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on vakuutuslääkärijärjestelmä.
Edellinen

"Kunnian ja omantunnon" kautta toimiminen

Kiinnostaako mobiiliflaijerin aihe myös Sinua?

Erittäin kova juttu toteutuessaan!
Erittäin kova juttu toteutuessaan!


Vakuutuslääkärit toimimaan ”kunnian ja omantunnon” kautta

- Julkaistu 10 kesäkuun, 2020
by Suomi 2017 - Suomi 2025?

"Otsikko naurattaa varmasti monia, joilla on tämän bloggauksen aiheesta omakohtaista kokemusta. Eikä tuossa mitään. Kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin."

Tutustu ja vinkkaa aiheesta kiinnostuneille kavereillesi. Lämmin kiitos avustasi.

Lakihankkeen (STM140:00/2019) lausuntopyynnössä kerrotaan, että lausunnon voivat jättää kaikki lausunnonantamisesta kiinnostuneet. Kunhan se tapahtuu 10.7.2020 mennessä ministeriön lausuntopyynnössä antamaan osoitteeseen!

Joten eikun toimiin. Yhdessä tai erikseen.


Hallitusohjelman sivun 150 kirjaus  1

Uuden hallituksen ja eduskunnan 100 päivän kuhertelu- eli tutustumisaika on ohitse. Upeaa huomata, että nuoremmat sukupolvet ovat hereillä. Muuten höplästä veto jatkuu ja yleisen elämän kokemuksen kerryttävän näkemykseni mukaan pahenee.

Tässä mobiiliflaijerissa on sosiaalisen median tietojen mukaan ainakin miljoonaa äänestäjää kiinnostava asiakokonaisuus.

Mitä mieltä puheenjohtaja Li Andersson on asian tärkeydestä?
Mitä mieltä puheenjohtaja Li Andersson on asian tärkeydestä?

Lakisääteisiiin sosiaalivakuutuksiin ja sosiaaliturvaan liittyvissä vaalilupauksissa kaikki eduskuntapuolueet tuntuvat vuorollaan "pettävän".

Vasemmistoliitto on näin maallikon näkökulmasta mielenkiintoinen toimija. Avainkysymys lienee tässäkin kohtaa se, että uskaltaako ja saako puolueen nuorempi sukupolvi olla sitä vastaan, minkä puolueen vanhemmat sukupolvet ovat olleet asiakirjatietojen mukaan hyväksymässä?

Joten kohteliaimmin tähän Potilas- ja sosiaaliapu ry:n puheenjohtaja Nico Ojalan nostamaan aiheeseen liittyen.

Lienee hyvä tuntea vasemmistoliiton lähihistoriaa? Tässä kohta seuraavassa bloggauksesssa siirtymää Lipposen I hallituksen toimiin ja käynnistysvaiheeseen.

Avainkysymyksiä ovat vuonna 2019 edelleen:

1. Kenellä todellinen valta Suomessa on?
2. Mihin lakiin tai sopimukseen perustuen?
3. Miten samojen organisaatioiden henkilöt voivat olla käyttämässä, niin sanotusti tuoleja vaihtaen, tosiasiallista lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovaltaa?

Lipposen I hallituksen hallituspuolueet olivat:

SDP
Kokoomus
RKP
Vasemmistoliitto
Vihreät

Tässä tietopaketti kyseiseen hallitukseen liittyen:

"Huomenlahja helvetistä"
Julkaistu helmikuu 23, 2016
by Suomi 2017 - Suomi 2025?

"Kaikessa hiljaisuudessa. Ohi hallitusohjelmien. Laillisuusvalvojien ja tiedotusvälineiden ummistaessa silmänsä. Sopimus- ja hyvinvointiyhteiskuntamme on paljastunut monille suomalaisille; kafkamaiseksi kyykytyskoneistoksi. Joka perustuu sellaiseen korporatismiin, joka on päässyt pienen piirin sopimuksilla laajentumaan fasistiseksi järjestelmäksi. Kenenkään uskaltamatta kyseenalaistaa mafiamaista toimintaa.

SISÄLLYSLUETTELO
Korporaatioiden yhteiskuntasopimusneuvottelut 2015-2016
Ratkaisijan rooleissa: P. Lipponen 1995 ja L. Ihalainen 2016
Nelikantainen toimintamalli vakuutusalalla
Tarvitaan täysremontti – pintaremontin sijaan
Suomi pohjoismaiseksi oikeusvaltioksi 2016 vai 2017?
Sampo-konserni korporatismikoneiston hyödyntäjänä
Huomenlahja helvetistä vaikuttavuudet 2016"

Lue lisää Suomi 2017 - blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/…/23/huomenlahja-helvetista/

* *

Tuon työmarkkinajärjestöjen hallitukselle antaman huomenlahjan merkittävyydestä suomalaisille saat lisätietoa avoimesta internetistä:

II varapuhemiehen Anssi Joutsenlahden erityisavustaja Pekka Nikkola

* *

Tietoa Lipposen I hallituksesta, muun muassa ministerit:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Lipposen_I_hallitus
Linkki luettu 23.9.2019

* *

Tuon mobiiliflaijerin avoimen kirjeen myötä on helpottavaa huomata, että nuoremmat sukupolvet ovat tilanteen suhteen hereillä. Voisiko asia edetä myös sitä kautta, että nuoremmat sukupolvet alkaisivat koota ison kuvan työlistaa siitä, mitä kaikkea tulee lainsäädännön tasolla laittaa korjaukseen. Muuten höplästä veto vain jatkuu.

Ja kun on kattava työlista tehtynä ja kutsu neuvottelukuntaan tai työryhmään irtoaa, niin mukana on vankkaa näyttöä siitä, mitä kohtia ja missä järjestyksessä tulee saada kuntoon vuosina 2019 -2013.

Avoimesta internetistä löytyy hyviä pohjapapereita työstettäväksi. Tässä avauskentällinen avoimeen analysointiin ja paranteluun vuoden 2019 tosielämän tilanteita vastaavaksi:

Kukkosen lista
OM/4/32/2006 (OM016:00/2008) Velpe ry
Keskustelualoite 4/2013
STM091:00/2012 eriävä mielipide
STM114:00/2009 Oiva ry


Nälkälakko Tampereella 2019  1

Tänään on 10.9.2019. Vakuutusyhtiö Turvan pääkonttorin edessä 3.9.2019 alkanut nälkälakko jatkuu kahdeksatta päivää Tampereella.

Päivitys 11.9.2019 kello 10.10
Nälkälakko on tältä kertaa ohi. Näin kertoo Jari Hautakorpi facebookissaan ja siellä julkaisemassaan julkisessa tiedotteessaan. Isot rispekti Marketalle ja Jarille. Terveys edellä toimien vakuutustaistelu jatkuu pidempään.

Ison kuvan kannalta katsottuna kyseessä ei ole yksittäistapaus. Joten tässä kaikessa nyt tapahtuneessa saattaa piillä uuden alkusysäyksen ainekset.

Miksi median uutisointi nälkälakosta on katkennut?
Miksi median uutisointi nälkälakosta on katkennut?

Asia on myös mitä suuremmissa määrin yhteinen. EU-puheenjohtajamainen hymiö.

Ensin alkuun tiedotusvälineet uutisoivat nälkälakosta, mutta 6.9.2019 jälkeen, nähtävästi finanssialan mainosrahaan perustuva sulkuverho tippui uutisoinnin päälle. Uutisoitavaa aiheesta olisi nyt tuon kuvakaappauksenkin perusteella tarjolla rutkasti.

Esimerkiksi kaikki ne toimet, jotka neljän kauden kansanedustajana toiminut Leena Rauhala/kd. teki tiedossaan olleista lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan epäkohdista. Aloitus esimerkiksi niistä kaikista kirjallisista kysymyksistä, joita hän on ollut tekemässä hallitukselle ja ministereiden eli virkamiesten kirjoittamat vastaukset niihin. Kaikkihan on todennäköisesti kyseisten vastausten mukaan ollut kunnossa.

Tämä Marjatan ja Jarin nälkälakko saattaa keskeytyä/päättyä nopeasti, koska jo lähtötilanne terveyden suhteen on nälkälakkolaisilla haastava. Mutta esimerkiksi Jari Hautakorven facebookin seinällä voitte seurata hänen kaikille julkisia tilannekuvakatsauksia, missä päivätasolla mennään. Käykää niin halutessanne tykkäämässä, kommentoimassa ja jakamassa tietoa päiväkohtaisista tunnelmista sekä tilanteista omalle verkostollonne.

Nimittäin. Jos ja kun Marketta Hautakorven tapaukseen tutustuu avoimessa internetissä olevien tietojen mukaan tarkemmin, niin se vahvistaa sitä isoa kuvaa, että muutamaa toisistaan tietämätöntä ja pysyvästi vammautuneen tapausta vakuutusyhtiöt voivat pompottaa mielensä mukaan. Mutta eivät enää tämän nälkälakon jälkeen kaikkia vammautuneita ja kaiken aikaan.

Nimittäin.

Näin kävi pitkässä nälkälakossa eduskunnan edessä vuonna 2001. Surullista tässä on se, että jos tuolloin oikeusministeri Johannes Koskisen/sd. suulla luvatut korjaukset sosiaalivakuutusjärjestelmiin olisi tuolloin tehty, niin Marketta ja Jari Hautakorven ei olisi todennäköisesti tarvinnut ryhtyä nälkälakkoon, koska vakuutuslääkäri- ja vakuutusoikeusjärjestelmien tuomioistuinkäsittely olisi Suomessa läpinäkyvää ja rehtiä. Mitä se ei tällä hetkellä todellakaan ole!

Laillisuusvalvontaa aikajanalla 2001-2018
https://suomi2017.wordpress.com/2018/03/27/laillisuusvalvontaa-aikajanalla-2001-2018/
- Julkaistu maaliskuu 27, 2018

- -

"Asioiden laittaminen aikajanalle paljastaa sen, että onko potilaiden/vakuutettujen aseman korjaamisessa menty eteenpäin? Vai poljetaanko paikallaan? Tai kenties onko menty takapakkia?

Tässä eduskunnan oikeusasiamies Riitta-Leena Paunion huomioita vuodelta 2001. Muun muuassa kirjallisesti ja suljetusti toimivasta vakuutusoikeusjärjestelmästä sekä päätösten perusteluissa olevista puutteista. Kooste numero1 ja numero 2.

NÄLKÄLAKKO EDUSKUNTATALON EDESSÄ 2001
Isot rispektit tähän nälkälakkoon vuonna 2001 osallistuneille! Mielenkiintoista olisi kuulla, että miten he, jotka ovat vielä elossa, kommentoivat mielenosoituksessaan esille nostamien asioiden tilaa vuonna 2018?

Jos taas tilanteet ovat ennallaan, niin päättäjille, laillisuusvalvojille ja tiedotusvälineiden edustajille runsaasti kuvainnollista pajunvitsaa paljaille pyllyille, kun ovat syöttäneet vuosikymmeniä asioiden todellisesta tilasta pajunköyttä.

Nälkälakon ajankohtana oli 30.10.2001 – 27.11.2001.

”Lakkolaisten vaatimuksia”
* laillisuusvalvonnan tehostaminen ja toimikunnan perustaminen, jolloin laillisuusvalvojat voidaan saattaa myös vastuuseen sekä tarvittaessa valtakunnan oikeuteen.
* että vammautunut voi halutessaan saada asiansa käräjäoikeuden ratkaistavaksi.
* että valitusasteissa toimivan lääkärijäsenen tulee olla potilaan vamman alaa tunteva erikoislääkäri.
* että vakuutusoikeudesta hylkypäätöksen saaneet voivat 10 v:n takaumalla saattaa asiansa uudelleen käsiteltäväksi puolueettomien alan erikoislääkäreiden lausuntojen perusteella.

– Nälkälakon tulokset –
Liiton hallituksen jäsenten 29 vuorokautta kestäneellä nälkälakolla vaadittiin kaikkien lakisääteisesti vakuutettujen kansalaisten oikeusturvan parantamista.

Oikeusministeri Johannes Koskinen lupasi 27.11.2001 nälkälakossa olleille VOL ry:n jäsenille, että liiton esille nostamien epäkohtien johdosta käynnistetään erillisselvitys, jotta tapaturmassa vammautuneiden kohtelua selvitetään ja vammautuneiden saamat päätökset oikaistaan siten kuin jo tulleet Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tuomiot edellyttävät.

Koskinen myös totesi, että langettavat tuomiot saatetaan välittömästi kaikkien virkamiesten tietoisuuteen vakiintuneiden toimintatapojen korjaamiseksi.

Ministeri Johannes Koskisen antamat lupaukset ja hänen vierailu lakkolaisten vaunussa uutisoitiin laajasti julkisuudessa, mm. Yleisradion TV – 1 pääuutisissa 27.11.2001 kello 20.30 ja asian saaman julkisuuden kautta toimintamme kohtaisi lukemattomia uusia asiakkaita.

Annetuista lupauksista huolimatta vakiintuneet toimintatavat eivät kuitenkaan ole yhteiskunnassamme korjaantuneet syksyyn 2002 mennessä. Myöskään yksilöiden oikeusturvan törkeisiin laiminlyönteihin ei yhteiskunnassamme tai sen erityistuomioistuimissa olla puututtu millään tavalla. Selvitysmies on kuitenkin asetettu ja selvitystyön määräaika päättyy kesään 2003 mennessä.” – Lähde: Oikeusturvan ajankuva blogi.

VAKUUTUSOIKEUSJÄRJESTELMÄN TÄYSREMONTIN KOHTEET
Selvitysmiehen työn lopputulokset esiteltiin syyskuussa 2003. Joten tässä eduskunnan nykyisen apulaisoikeusasiamiehen Maija Sakslinin huomioita vakuutuslääkäritoiminnasta vakuutusoikeudessa vuonna 2002 – 2003.

Kiitos tuon nälkälakossa olleen porukan, joka onnistui luomaan hetkellistä painetta päättäjiin päin. Vaikkakin viidakkoradiosta saatujen tietojen mukaan; vakuutusala onnistui supistamaan tarkasteluun tulleita asioita vakuutusoikeuden toiminnasta. Eikä myöskään oikeusvaltioperiaatteiden mukaisia korjausehdotuksia koskaan toteutettu."

Myöntymällä nälkälakkolaisten hyvin perusteltuihin vaateisiin, vakuutusyhtiö Turva voi halutessaan lopettaa nälkälakon, vaikka heti. Tosin uhkana saattaa olla se, että uusi päättymätön jono nälkälakkolaisia ilmestyy vahinkovakuutusyhtiöiden Suomen pääkonttoreiden eteen. Hyvin valmistauteina ja sosiaalisen median tarjoamat mahdollisuudet viestinnässä halliten.

Tosin. Sekin on ison kuvan piilottamisen kannalta ehken pienempi paha kuin se, että taustalla näiden asioiden ylimpänä vallankäyttäjänä toimiva kolmikantakoneisto paljastuu pitkäkestoiselle päivänvalolle.

Pelkona onkin, että kaikessa hiljaisuudessa erittäin härskiksi, vuosikymmenten ajan On Sovittu Että (OSE) - järjestelmän sopimuksin kasattu kafkamainen ja mafiamainen tuomioistuinjärjestelmä paljastuu viimeinkin kaikille suomalaisille.


Veljeskansa auttamassa suomalaisia  1

Entäs, jos unkarilaiset ovat oikeilla jäljillä suomalaisen median ja varsinkin suomalaisten toimittajien heikon sananvapausaseman suhteen?

Nimittäin. Jos kerran mainosrahoitteisessa mediassa sananvapaus on ollut jo pitkään kauppatavaraa, niin myös toimittajista on tullut entistä enemmän kauppatavaraa. Suomalaisen median jatkaessa keskittymistään; kulloisillekin vallanpitäjille hankalaksi koettujen toimittajien urapolku saattaa johtaa pysyvään umpikujaan.

Kuumat kirjat suomalaisesta media-alasta.
Kuumat kirjat suomalaisesta media-alasta.

Mobiiliflaijerissa mainitut ja suomalaisen media-alan kuvaa sisältä päin valottavat kirjat kannattaa lukea, jos unkarilaisten räväkät uutisoinnit Suomesta kiinnostavat.

”Unkarilainen suosittu Origo-verkkolehti on nostanut Suomen tällä viikolla puheenaiheeksi tekemällä kaksi artikkelia, joissa kritisoidaan Suomen mediaa ja oikeusjärjestelmää.

Origo julkaisi tiistaina artikkelin otsikolla "Median moniäänisyys on Suomessa vakavassa vaarassa" ja keskiviikkona toisen nimellä "Suomessa ei ole itsenäistä perustuslakijärjestelmää".

Julkaisu luonnehtii Suomea kaksinaismoralistiseksi, oikeusjärjestelmän tilannetta huolestuttavaksi ja mainitsee YK:n ihmisoikeuskomitealta saadut moitteet saamelaiskäräjävaalien vaaliluetteloon liittyvistä oikeuden päätöksistä.

Lisäksi uutisissa mainitaan, että Suomella ei ole erillistä perustuslakituomioistuinta vaan perustuslakivaliokunta sekä viitataan EU-rahoitettuun raporttiin, jossa Suomen mediaa luonnehditaan korkeariskiseksi mediamarkkinoiden keskittymisen näkökulmasta.”

- -

”Lännen Media ei tavoittanut pääministeri Antti Rinnettä kommentoimaan Unkarin hallitusmedian Suomi-uutisointia torstai-iltana.” Lähde: Unkarin hallitusmedia kritisoi Suomen oikeusjärjestelmää ja mediaa – tutkija: "He pelkäävät nyt tosissaan" – Turun Sanomat Lännen Media 18.7.2019 kello 20:36

Mobiiliflaijerissa olevissa kirjoissa kerrotaan, kuinka toimittajat saavat kyllä tutkia kaikkea ja kirjoittaa kaikesta, mutta eri asia on sitten, mitä/miten julkaistaan ja kuinka yläpuolelta tulleeseen ohjaukseen kielteisesti suhtautuneen toimittajan urapolulle käy.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Puolustusvoimien jättihankinnan eli hävittäjäkoneiden hankintapäätös lähestyy? Muistatko tämän Suomen viranomaisten eli oman hallitusmediamme tapahtumista?

”Puolustusvoimien viestintätavoitteet ovat pahasti ristiriidassa viranomaisilta vaadittavan puolueettoman ja oikean tiedon tuottamisen velvoitteen kanssa.

Viranomaisviestinnältä tippuu pohja pois, jos pyritään vaikuttamaan mielipiteisiin ja asenteisiin.”

- -

Ainakaan STT:n haltuunsa saamissa tavoiteasetteluissa Puolustusvoimien tiedotuspyrkimyksenä ei ole julkisuuden lisääminen ja avoin tiedottaminen, vaan asenteisiin vaikuttaminen viestinnän keinoin. Tähtäin on ollut vaikuttaa päätöksentekoon.

Valtionhallinnon viestintä perustuu julkisuusperiaatteen toteuttamiseen eli aivan toisenlaiseen ajatukseen. Viranomainen edistää toimintansa avoimuutta tuottamalla luotettavia aineistoja yleisölle. Viranomaistiedotuksessa ei kuulu värittää viestiään eikä muokata tosiasioita omien tarpeiden edistämiseksi olivatpa päämäärät miten jaloja tahansa. Kyllä Suomessa ymmärretään puolustustarpeet ilmankin.

Ikävä kyllä Puolustusvoimat ei ole ainoa viranomaistoimija, joka Suomessa venyttää tiedottamisen tosiasiapohjaa. Valtioneuvoston avaamalla omamaakunta-verkkosivulla muokataan mielipiteitä sote-uudistukselle myönteisiksi. Kriittisiä näkemyksiä ei löydy.

Sivuston puolueettomuus koheni, kun aloitussivulle sentään lisättiin tieto, että sote-lait ovat vasta eduskunnan käsiteltävinä. Alun perin oli annettu ymmärtää uudistuksen menneen jo läpi. Uhkat ovat suuret, mikäli viralliseen tiedotukseen pesiytyy mainosvaikuttaminen. Lopulta sellainen heikentää kaiken viranomaisviestinnän luotettavuutta kansalaisten keskuudessa.” Lähde: Vienoa propagandan tuoksua – Kaleva pääkirjoitukset 21.6.2018 kello 6:00

* *

Mobiiliflaijerin kirjoista lisätietoa:

Huonoja uutisia – kirjasta
- Julkaistu syyskuu 26, 2012

Journalismi
- Julkaistu maaliskuu 13, 2013


> HUOMIO ja herätys! <  2

Tässä on tämän hallitus- ja eduskuntakauden ainoa todellinen mahdollisuus saada todellisia korjauksia vakuutusasioihin! Joko Sinunkin mielestä potilasta tutkivat/hoitavat lääkärit ja vakuutuslääkärit tulee saada perustuslain (PL 6) mukaisesti tasa-arvoiseen ja yhdenveroiseen asemaan?

Iso murtuma Suomen sisäiseen Berliinin muuriin!
Iso murtuma Suomen sisäiseen Berliinin muuriin!

"Osa eduskunnassa olevista kansalaisaloitteista uhkaa raueta. Puhemiehistön suosituksen mukaan kansalaisaloitteet tulisi käsitellä kuuden kuukauden aikana. Osan määräaika umpeutuu syyskuun puolivälissä tai lokakuun alkupuolella.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnassa on useita kansalaisaloitteita, mutta valiokunta joutuu keskittymään koko syksyn sote-uudistukseen. Siellä on muun muassa uusi asiakas- ja potilaslaki, biopankkipankkilaki ja genomikeskusta koskeva laki.

”On syytä vahvasti epäillä, ehtiikö valiokunta ainakaan ennen määräajan umpeutumista tehdä mitään asioiden eteen”, kirjoittaa Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan yliopistolehtori Liisa Nieminen blogissaan.

- -

Kansalaisaloitteen käsittelyn säätelyn on todettu kaipaavan uudistamista. Niiden käsittely ei ole kovin korkealla eduskunnan työlistalla. Puhemiesneuvoston hyväksymän valiokuntaoppaan mukaan kansalaisaloitteet ovat tärkeysjärjestyksessä vasta seitsemännellä sijalla. Valiokunta voi kuitenkin päättää muustakin järjestyksestä."
Lähde: Kansan Uutiset - "Osa kansalaisaloitteista uhkaa raueta"

Viime kuukausina Suomen on kerrottu olevan aito kansanvalta. Myöskin suomalaista parlamentarismia on hehkutettu. Unohtamatta länsimaista oikeusvaltio perustaa ja oikeusvaltioperiaatteiden, kuten ihmisoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista tosielämässä. Kaikkien edellä mainittujen on kerrottu olevan Suomessa korkealla tasolla.

Meno näyttää toiselta, kun siirrytään kirjallisesti ja suljetusti toimivien vakuutuslääkäri-, vakuutusoikeus- ja vakuutuslakimiesjärjestelmien piiriin. Samat organisaatiot ja henkilöt käyttämässä lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovaltaa! Yllättäen kaikessa hiljaisuudessa; kansalliseen konsensukseen pohjautuva korporatismi on lipsahtanut finanssalan fasismin puolelle.

Siksi tämä vakuutuslääkäreihin ja tapaturmalain kohdistuva kansalaisaloite on todellinen Suomen sisäisten Berliinin muurien murtaja. Sen kattava eduskuntakäsittely tulee paljastamaan myös sen, että kenellä todellinen valta miljardien eurojen liiketoiminta-alueella on? Joka lisäksi kuuluu perustuslain mukaiseen julkisen vallan käyttöön, jonka pitäisi olla avointa ja läpinäkyvää kaikilta osin.

Kansalaisaloite 2837 (https://suomi2017.wordpress.com/2018/04/19/kansalaisaloite-2837-eduskuntaan/) on ollut eduskunnan käsittelyjonossa huhtikuun 18. päivästä alkaen! Sen käsittelytunnus on KAA 4/2018 vp, jonka avulla kansalaisaloitteen käsittelyn tilannetta voi seurata eduskunnan nettisivuilta. Tai ottaa suoraan yhteyttä sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäseniin.

Perustuslain velvoitteista ja sen mukaisesta lainsäädännöstä ei tarvitse näköjään vahvemman osapuolen välittää (https://suomi2017.wordpress.com/2018/06/07/kysy-puhemiehelta/).

Joten mielenkiintoista on seurata, että saako ja uskaltaako eduskunnan perustuslakivaliokunta ottaa tuon kansalaisaloitteen KAA 4/2018 vp läpikotaiseen tarkasteluunsa, koska sosiaali- ja terveysvaliokunta on uutistietojen mukaan lirissä massiivisten sote - lakien mietintöjen/lausuntojen kanssa.

Ratkaisevaa on tietysti se, että mikä on erittäin vaikutusvaltaisen Lääkäriliiton (https://suomi2017.wordpress.com/2017/01/03/suomen-laakariliitto-ammattijarjestojen-aatelia/) kanta siihen, että tuleeko potilasta tutkivien/hoitavien lääkärien ja vakuutuslääkäreiden olla eri lakien mukaan tasa-arvoisessa ja yhdenvertaisessa asemassa?

Kuin myös se, että uskaltavatko vaaleilla valitut päättäjämme muuttaa lainsäädännön ja tosielämän käytännöt (https://suomi2017.wordpress.com/2017/08/01/oikeusvaltio-suomi-2017/) oikeusvaltioperiaatteiden mukaisiksi?

SOTE-UUDISTUKSESSA TULOSSA UUSIA MIINAKENTTIÄ
Ennen eteenpäin menoa on tärkeää tiedostaa sote – uudistukseen piilotetut miinakentät. Siis potilaan/vakuutetun (https://suomi2017.wordpress.com/2018/05/31/mobiiliflaijeri-7/) kannalta katsottuna.

Tärkeintä olisi, että laillisuusvalvojat ovat hereillä ja seuraavat, että vakuutusala noudattaa korkeimman hallinto-oikeuden KHO:2014:83 vuosikirjapäätöstä (https://suomi2017.wordpress.com/2015/12/20/korkein-hallinto-oikeus-osa-15/) täysimääräisesti. Myös vakuutusalan vakiotodistajina ja – lausunnonantajina oikeusprosesseissa toimivien osalta.

Samalla laillisuusvalvojat voinevat tarkistaa tiedot siitä, etteikö Kelalla (https://suomi2017.wordpress.com/2016/10/08/kelan-vakuutuslaakarit-2017/) ole muka tiedossaan vakuutuslääkäreinään toimivien erikoisaloja ja erityispätevyyksiä!

Eikä tuossa kaikki.

SOSIAALIVAKUUTUSASIOIDEN LÄHIHISTORIASTA
Mikseivät vaaleilla valitut päättäjämme pysty tekemään mitään todellisia korjauksia kafkamaisesti rakennettuun vakuutuslainsäädäntöön. Kirjallisesti ja suljetusti toimivia vakuutuslääkäri-, vakuutusoikeus- ja vakuutuslakimiesjärjestelmiä unohtamatta.

Joista sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosaston ylijohtajana (vuosina 1993 – 2009) toiminut Tarmo Pukkila kirjoitti Helsingin Sanomissa 15.3.2011 viiltävän tarkasti ja totuudenmukaisesta, että vahinkovakuutus- ja työeläkejärjestelmämme ovat perustuslain vastaisia (https://suomi2017.wordpress.com/2013/04/02/perustuslaki-2/) .

Mitä tapahtui tämän vakuutusalan ylimmän virkamiehen ulostulon jälkeen? Pari vakuutusalan puolustuspuheenvuoroa ja sitten mykistävä hiljaisuus.

Joten toivotaan, että Pertti Latvalan käynnistämä kansalaisaloite rikkoo tuon hiljaisuuden muurin.

Eikä tuossa vielä ihan kaikki.

Hallitusohjelmastahan nämä vakuutusasiat puuttuvat kokonaan, mutta rauhoitellakseen kuumina käyviä tunteita, niin pääministeri Juha Sipilän hallituksen siniset ministerit ovat saaneet aikaiseksi vain nämä kaksi. Niiden pohjalta ei olla tekemässä; tämän hetken tiedon mukaan, mitään korjauksia, mutta niiden avulla voidaan osoittaa, että parhaamme olemme yrittäneet. Eli vakuutusala ekosysteemeineen ostaa aikaa. Taas kerran.

Kyseisten hankkeiden tilasta ja vaikuttavuuksista voit Sinäkin hakea taustatietoa hakukoneiden avulla internetistä:

1.
Vakuutusoikeuden suulliset käsittelyt ja asiantuntijalääkäreiden käyttö
Selvitys Oikeusministeriölle
Professori Matti Tolvanen ja yliopisto-opettaja Kimmo Malin

2.
Vakuutuslääkärijärjestelmä kehittämisen neuvottelukunta STM043:00/2018

* * *

Ja jotta et joutuisi parih miljoonan muun suomalaisen kanssa höynäytetyksi, niin tähän jäätiin potilaiden/vakuutettujen kannalta katsottuna (https://suomi2017.wordpress.com/2017/12/28/vakuutuslaakarikeskusteluun-vihdoinkin-vauhtia/), kun vuoden 2013 aikana edellisen kerran vakuutuslääkärijärjestelmän avoimuutta ja toimivuutta paranneltiin!


Vakuutusalan kasipallo  1

Keskustelu vakuutuslääkäreistä ja työkyvyttömyyseläkkeistä käy kuumana. Viimeisimpänä kirjoituksena Varman ylilääkäri Jukka Kivekkään "Puheenvuoro: voidaanko vakuutuslääkäreihin koskaan luottaa?"- kirjoitus, joka julkaistiin 7.- 8.4.2018. useissa; ainakin kahdeksassa, Lännen Media-leiriin kuuluvan sanomalehden internet-sivuilla.

Upea asia on se, että keskustelu vakuutuslääkäriaiheesta jatkuu. Surullista taas se, etteivät monet Lännen Median sanomalehdistä päästäneet läpi lukijoiden kommentteja. Varsinkaan niitä asiallisen tiukkoja, mutta hyvin perusteltuja.

Joten on hyvä kysyä, että joko aika mahtaa olla kypsä vakuutuslakimiesaiheesta keskusteluun?

Vakuutuslakimiehet vuonna 2018 päivänvaloon?
Vakuutuslakimiehet vuonna 2018 päivänvaloon?

Toivotaan myös, että nyt käynnissä oleva julkinen keskustelu johtaa myös hylkäävien työtapaturma- ja ammattitautiratkaisujen avaamiseen.

Vahinkovakuutusyhtiön vakuutuslääkärin roolista.
Vahinkovakuutusyhtiön vakuutuslääkärin roolista.

Vahinko vakuutusyhtiöiden yhtiökohtaisia tilastoja ja hylkääviä tapaturmaeläkepäätöksiä unohtamatta.

Varman ylilääkäri Jukka Kivekäs kirjoitti "Puheenvuoro: voidaanko vakuutuslääkäreihin koskaan luottaa?" - kirjoituksessaan:

"Taustalla on se tosiseikka, että työkyvyttömyys ei ole lääketieteen, vaan juridiikan termi.Työkyvyttömyyseläke ei ole diagnoosi, vaan elämiseen tarkoitettua kuukausittain maksettavaa rahaa."

Eli kyse on sittenkin puhtaasti vakuutusjuridiikasta ja rahasta.

Joten. Olisiko jo aika kypsä sille, että myös HUOM! vakuutuslakimiesjärjestelmä, vakuutuslakimiehet ja vakuutuslääketiede saadaan kaikille suomalaisille yhtä tutuiksi kuin vakuutuslääkärijärjestelmästä on nyt Kivekkään mukaan tarkoitus tehdä?

Samaan aikaan toisaalla.

Miljardien eurojen liiketoiminta-alue.
Miljardien eurojen liiketoiminta-alue.

Vakuutusalan ekosysteemi yrittää ratkaista tuolla kasipallo-teemalla yli 90 prosenttia nykyisistä ongelmista, koska valta ratkaista ja päättää kyseiset asiat on vakuutusalalla!


Pääministerin asemasta  2

En tiedä paljonko Suomessa on toimittajia, mutta tuntuu ihmeelliseltä, ettei tiedotusvälineissä vieläkään ole julkaistu tarkkaan aikajanaan perustuvaa tilannekuvaa siitä, mitä tapahtui ennen perussuomalaisten puoluekokousta, sen aikana ja jälkeen.

Aikajanan yläpuolelle tiedot siitä, että kuka teki mitäkin ja keiden kanssa toimien?

Aikajanan alapuolelle tiedot siitä, että mitä pitkäkestoiseen julkisuuden valokeilaan joutunut pääministeri Juha Sipilä on sanonut. Aikajanalle on tärkeää saada myös tietolähteet näkyviin.

Lobbaus ja lobbarit osana hallituskoneistoa.
Lobbaus ja lobbarit osana hallituskoneistoa.

Tuosta kuvakoosteesta voinee vetää "Ei me lobbareita kuunnella. Luetaan vain heiltä tulleet sähköpostit ja viestilaput sekä toteutetaan heidän toiveensa" - johtopäätöksen?

Nimittäin. Yksi polku perussuomalaisten hajoittamiseen ja hallituksen pystyssä pysymiseen on selvittämättä.

Mitkä mahtoivat olla erittäin isoja omia, esimerkiksi; sote-intressejä omaavien etujärjestöjen ja niiden jäsenjärjestöjen ohjaustoimenpiteet, kun perussuomalaiset louhittiin oppositioon?

Eikä tuossa kaikki.

Miten monta nykyisen hallituksen erityisavustajista ja valtiosihteereistä tulevat erilaisista etujärjestöistä? Tai lobbaustoimistoista?

Esimerkki edellisen hallituksen sisältä. Kuka on Pia Pohja ja kenen valtiosihteerinä hän toimi? Entä mikä on hänen edeltäjänsä Vesa Rantahalvarin työpaikka?

Voisiko tässä Suomi 2017 kuvakoosteessa olla vinkkiä sille, että miksei iso kohulla perustettu vakuutuslääkärijärjestelmän avoimuutta pohtinut työryhmä saanut mitään aikaiseksi? Siis, jos ajatellaan parannuksia potilaan/vakuutetun asemaan.


Vaalilupauksen lunastaminen  1

Perussuomalaiset lunastamassa vaalilupauksensa? Kohteena kirjallisesti ja suljetusti toimiva vakuutuslääkärijärjestelmä. Vakuutuslääkärit - aiheena koskettaa tällä hetkellä noin 200 - 400 000 suomalaista.

Tämä aihe kiinnostaa ainakin 200 000 äänioikeutettua.
Tämä aihe kiinnostaa ainakin 200 000 äänioikeutettua.

Tiesitkö jo tämän? Todellinen valta lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan sekä vapaaehtoisten vakuutusten asioissa ei ole, ainakaan vielä, hallituksella ja eduskunnalla. Siitä ja isosta kuvasta seuraavaksi.

Avainkysymys on se, että kenellä on todellinen valta, kun puhutaan lakisääteisen vakuutus- ja sosiaaliturvan asioista. Vastakkain ovat kaksi todellisuutta. Virallinen todellisuus, jonka mukaan asiat ovat kunnossa. Yksi tämän näkökannan edustajista on jo vuosien ajan ollut Outi Antila, sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusasioiden ylin virkamies Suomessa.

Ja sitten se todellinen todellisuus, josta kansanedustaja Jari Ronkaisen/ps. ulostulo blogissaan 12.8.2016 on hyvä esimerkki!

"Eduskunnassa vakuutuslääkärien toiminnasta on tehty toistakymmentä kirjallista kysymystä sekä toimenpidealoitteita koko puoluekentän laajuudelta. Miksi tätä asiaa, joka on enemmistön oikeustajua vastaan, ei saada muutettua?

Tällainen vedätys ei voi jatkua. Se ei saa jatkua! Tarvitseeko vakuutusjärjestelmä erityisiä vakuutuslääkäreitä vai voisiko etuuskäsittelijä tai -virkailija tehdä päätöksen korvaushakijaa hoitaneen erikoislääkärin lausunnon pohjalta?

Vakuutuslääkärijärjestelmä on avattava tarkasteluun kansalaisten oikeusturvan varmistamiseksi ja alan valmistella lakialoitetta asian muuttamiseksi."

Kansanedustajan lupaus lakialoitteesta on erittäin kannatettava juttu. Vaikkei se heti lähtisikään etenemään, niin se tulee olemaan hyvä työkalu julkisen keskustelun käymiseen. Yli puolue- ja aaterajojen.

Kysehän ei ole enää yksittäistapauksista.

Yksi iso kymmenien tuhansien korvaustapausten ryhmä, joka on myös ollut pahasti kafkamaisessa kyykytyksessä ovat työssään sisäilmamyrkyistä (home, kemikaalit, asbesti) sairastuneet. Sekä ulkoilmassa erilaisista pölyistä ja melusta pysyvästi sairastuneet. Työssään tapaturmassa pysyvästi vammautuneita unohtamatta. Samaan kafkamaiseen kyykytyskoneistoon joutuvat maan tavan mukaisesti myös vakavan ja pysyvän vammautumisen aiheuttaneen liikenne-, potilas- ja/tai lääkevahingon kohteeksi joutuneet.

Toivottavasti toimittajatkin saavat taikka uskaltavat kirjoittaa mädän ja mafiamaisesti toimivan järjestelmän auki. Eri kanteilta tarkasteltuna:

- Yksittäistapaus -
"Tässä Suomi 2017 artikkelissa ensin kolme kohdetta päättäjien ja tiedotusvälineiden läpiskannaukseen. Ja sitten kolme kohdetta myös kaikille aiheesta enemmän kiinnostuneille, tutustumista ja tietojen edelleen jakoa varten.

SISÄLLYSLUETTELO
Vakuutuslääketieteellinen arvio kaikille tutuksi
Kaikkien vakuutusyhtiöiden lääkärit päivänvaloon
Myös vakuutuslakimiesten nimitiedot yhtiöittäin ovat julkisia
Saara Auvisen verkosto
Saattaen vaihdettava – toimintamallista 13.6.2008 alkaen
Suullisen perimätiedon siirtoa nuoremmille sukupolville"

Lue lisää Suomi 2017 blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2016/08/22/yksittaistapaus/

Perussuomalaiset eivät pysty yksin tekemään mitään todellisia korjauksia. Joten monenlaisia tunteita herättävät perussuomalaiset tarvitsevat nyt apua yli puolue-, etujärjestö-, yhdistys- ja aaterajojen.

Kansanedustajat palaavat virallisesti töihin tiistaina 6.9.16. Joten kannattaa olla yhteydessä omaan alueen sekä puolueen kansanedustajiin jo nyt. Ministerit ja virkamiehet ovat jo valtaosin sorvin ääressä.

Entä oletko ammattiliiton tai edunvalvontajärjestön jäsen? Näissä asioissa kannattaa olla säännöllisessä yhteydessä etenkin oman ammattijärjestön taikka yrittäjänä oman etujärjestön johtajiin.

Korkeasti koulutettujen keskusjärjestö; Akava on keskusjärjestönä yksi vaikutusvaltaisimmista keskusjärjestöistä. Ja tällä hetkellä sen jäsenistöä on kohdannut erilaiset sisäilmamyrkyistä sairastumiset.

Ongelmat ovat ennätyksillisen isoja. Monien akavalaistan työpaikoilla, kuten sairaalat, koulut, päiväkodit, poliisi- ja oikeustalot kärsitään erilaisten sisäilmaongelmien aiheuttamista sairastumisista.

Joten työsarkaa riittää kaikille ammattijärjestöille ja eduskuntapuolueille. Vaan upeaa, jos perussuomalaiset saavat todellisia korjauksia käyntiin.


Pääjohtaja Hyssälä harjauttamaan Kelaa  2

Lähiviikot näyttävät laittaako Kelan pääjohtaja Liisa Hyssälä yhden Kelan merkittävimmistä julkisen vallan käytön alueista läpikotoiseen harjaukseen ja korjaukseen? Kiitos perussuomalaisten naiskansanedustajien tekemän erinomaisen kirjallisen kysmyksen (11.12.2015), joka rysäytti pahasti kesken jääneen vakuutuslääkärijärjestelmän avaamisen uudelleen käyntiin.

Kela kerralla avoimuuden kärkeen?
Kela kerralla avoimuuden kärkeen?

Vastausta tuohon kirjalliseen kysymykseen odotellessa; tästä katsausta asiaan liittyvään isoon kuvaan:
- Kelan vakuutuslääkärit ja vakuutuslakimiehet 2015 -
Julkaistu lokakuu 27, 2015
by Suomi 2017 - Suomi 2.0

"Suomen sisäiset ja lukuisat Berliinin muurit tuntuvat olevan voimissaan. Vuonna 2010 Kela vastasi tiedusteluun vakuutuslääkäreistään näin.

Kelan vuoden 2010 vastaus johti tuolloin uusiin ja erittäin hitaisiin selvityksiin. Valitettavasti myöskään Valvira ei osannut auttaa asiassa, joka koski Kelan vakuutuslääkäreiden erikoisaloja ja erityispätevyyksiä. Kelalta saadut pelkät (kuvamuodossa olleet) nimitiedot olivat vuonna 2010 sekalaisessa järjestyksessä. Ja tuolloin saadussa nimilistauksessa oli yhteensä 5 A4-sivua. Joten tärkeän perustiedon esille saaminen keskeytyi. Asian selvittäminen ei; myöskään jostain syystä, kiinnostanut isoja potilas- ja kansalaisjärjestöjä.

Sisällysluettelo artikkeliin
OIKEUDEN PÄÄTÖKSET – KHO:2014:83 ja HHO 01636/13/1203
AVOIN TIETOPYYNTÖ KELALLE TWITTERISSÄ
AVOIMELLA TIEDOLLA ETURISTIRIIDAT MINIMIIN
KUINKA TIETOPYYNTÖ VOIDAAN VIEDÄ MAALIIN ASTI?
PÄIVITYS 14.12.2015 – KK 358/2015 KELAN VAKUUTUSLÄÄKÄREISTÄ
HUOM! Kelan vakuutuslääkäreistä kertovan Suomi 2017 artikkelin aiheesta on siis tehty eduskunnassa kirjallinen kysymys, joko löytyy tämän artikkelin lopusta.
PÄIVITYS 18.12.2015 – KOKOOMUS PERUSTUSLAIN 124§ KIMPUSSA!
Huom! Perustuslain pykälä poistamalla vakuutuslääkärit uudelleen piiloon maan alle?"

Lue lisää aiheesta osoitteessa:
https://suomi2017.wordpress.com/2015/10/27/kelan-vakuutuslaakarit-ja-vakuutuslakimiehet-2015/


Dokumentti sisäilmasairastuneista  3

Kanarialinnut - dokumenttielokuva sai tv ensi-iltansa Ylellä 12.10.2015. Jonka jälkeen se tuli 30 päivän ajan nähtäväksi Yle Areenalle.

Yllättäen eilen 15.10.2015 ; dokumentti poistettiin Yle Areenalta. Kelan tekemän kantelun takia?

Poistosta ilmoitettiin Facebookissa ja Twitterissä.
Poistosta ilmoitettiin Facebookissa ja Twitterissä.

Kesän aikana dokumentti on ollut avoimesti nähtävissä elokuvateattereissa ympäri Suomen. Synnyttäen voimistuvaa keskustelua sisäilmamyrkyistä sairastuneiden kohtelusta "oikeusvaltio" Suomessa.

Toivoa sopii, että Kanarialinnut dokumentin näkee mahdollisimman moni suomalainen, joita aihe kiinnostaa ja koskettaa. Joko oman tai lähipiiriläisen kohtaamien tilanteiden takia.

Dokumentin osoite Yle Areenalla:
http://areena.yle.fi/1-2855486
HUOM!
Tällä hetkellä ohjelma on katsottavissa vain suorana huomenna lauantaina 17.10.2015 kello 12.20, Yle TV1.

Lisätietoa tilanteista sensuroinnin suhteen osoitteessa:
https://www.facebook.com/events/521183854714720/

Mielestäni nyt on hyvä alkaa käymään avointa keskustelua siitä, että ovatko sisäilmamyrkyistä sairastuneiden tilanteet vieläkään hallinnassa ja esimerkiksi pysyvästi sairastuneiden toimeentuloon liittyvät asiat kunnossa? Vaikkei asia olekaan hallitusohjelmassa.

Nimittäin:
"Uusien sisäilmamyrkyistä sairastuneiden suomalaisten vyöry kuuluu olevan loputon. Massiivisena; useiden viikkojen ajan jatkunut; turvapaikan hakijoiden/pakolaisten/siirtolaisten vyöry saattaa räjäyttää ongelman maailmanlaajuisesti tunnetuksi.

Nimittäin; uutistietojen mukaan, erilaisia majoitusmuotoja oltaisiin uutistietojen mukaan toteutettu terveydelle sopimattomiin tiloihin? Tiloihin, jotka on jouduttu sulkemaan sisäilmaongelmien takia; ainakin suomalaisten käytöltä. Totta vai tarua? Toivottavasti tiedotusvälineet kaivavat asian esille.

Koska 10 – 15 vuotta on lyhyt aika näiden asioiden korjaamiseksi. Ainakin potilaan/vakuutetun kannalta, niin nostan nämä seuraavat eduskunnassa tehdyt kirjalliset kysymykset varmistuksena esille. Kirjallisiä kysymyksiä selaamalla pääsee hyvin kärryille siitä, minkälaisista asioista kansanedustajat saavat kovinta palautetta äänestäjiltään.

Vaan kun kaikki tietävät. Kaikki ymmärtävät. Isojakin asiakokonaisuuksia."

Katsausta vuosien 2004-2009 tilanteisiin. Kirjallisia kysymyksiä hallitukselle, ministereiden lupauksia ja keskustelua eduskunnassa aiheen tiimoilta:

← Vakuutusmafia vallitsee Suomessa
Kanarialinnut
Julkaistu lokakuu 13, 2015
https://suomi2017.wordpress.com/2015/10/13/kanarialinnut/

Edellinen