Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Varman ylilääkäri Jukka Kivekäs.

Vakuutusalan kasipallo  1

Keskustelu vakuutuslääkäreistä ja työkyvyttömyyseläkkeistä käy kuumana. Viimeisimpänä kirjoituksena Varman ylilääkäri Jukka Kivekkään "Puheenvuoro: voidaanko vakuutuslääkäreihin koskaan luottaa?"- kirjoitus, joka julkaistiin 7.- 8.4.2018. useissa; ainakin kahdeksassa, Lännen Media-leiriin kuuluvan sanomalehden internet-sivuilla.

Upea asia on se, että keskustelu vakuutuslääkäriaiheesta jatkuu. Surullista taas se, etteivät monet Lännen Median sanomalehdistä päästäneet läpi lukijoiden kommentteja. Varsinkaan niitä asiallisen tiukkoja, mutta hyvin perusteltuja.

Joten on hyvä kysyä, että joko aika mahtaa olla kypsä vakuutuslakimiesaiheesta keskusteluun?

Vakuutuslakimiehet vuonna 2018 päivänvaloon?
Vakuutuslakimiehet vuonna 2018 päivänvaloon?

Toivotaan myös, että nyt käynnissä oleva julkinen keskustelu johtaa myös hylkäävien työtapaturma- ja ammattitautiratkaisujen avaamiseen.

Vahinkovakuutusyhtiön vakuutuslääkärin roolista.
Vahinkovakuutusyhtiön vakuutuslääkärin roolista.

Vahinko vakuutusyhtiöiden yhtiökohtaisia tilastoja ja hylkääviä tapaturmaeläkepäätöksiä unohtamatta.

Varman ylilääkäri Jukka Kivekäs kirjoitti "Puheenvuoro: voidaanko vakuutuslääkäreihin koskaan luottaa?" - kirjoituksessaan:

"Taustalla on se tosiseikka, että työkyvyttömyys ei ole lääketieteen, vaan juridiikan termi.Työkyvyttömyyseläke ei ole diagnoosi, vaan elämiseen tarkoitettua kuukausittain maksettavaa rahaa."

Eli kyse on sittenkin puhtaasti vakuutusjuridiikasta ja rahasta.

Joten. Olisiko jo aika kypsä sille, että myös HUOM! vakuutuslakimiesjärjestelmä, vakuutuslakimiehet ja vakuutuslääketiede saadaan kaikille suomalaisille yhtä tutuiksi kuin vakuutuslääkärijärjestelmästä on nyt Kivekkään mukaan tarkoitus tehdä?

Samaan aikaan toisaalla.

Miljardien eurojen liiketoiminta-alue.
Miljardien eurojen liiketoiminta-alue.

Vakuutusalan ekosysteemi yrittää ratkaista tuolla kasipallo-teemalla yli 90 prosenttia nykyisistä ongelmista, koska valta ratkaista ja päättää kyseiset asiat on vakuutusalalla!