Kesäkuussa tapahtuu..

Suonenjoki, Hankasalmi, Keuruu..  1

Viikko sitten tuli käytyä Suonenjoella ! Se olikin oikein piristävä ja yllättävä reissu keskellä ahdistuksen päiviä. Muutin reissussa normaaleja toimintatapoja joka tekikin hyvää. Normaalisti noin viikonloppuna kun tulee lähdettyä kesäillassa pikku reissulle, tulee kyllä otettua vähän alkomahoolia. Edellisen kerran tuli otettua vähän liikaa.. nyt en ottanut tipan tippaa vaikka ilmaistakin olisi ollut paikan päällä tarjolla. Ylpeä olin nyt vain itsestäni ! =)

Niin Suonenjoella oli Mansikkakarnevaalit. Ilmainen sisäänpääsy vaikka esiintyjiäkin oli ja varsin runsaasti. Siellä valittiin mansikkatyttö, oli musiikkia kuten Tumppi Varonen & Problems, Risto Kaskilahti ja Jukka Laaksonen show, Lamourettes ja muuta mukavaa. Tuli myös tanssittua, ei väkisin vaan siksi että se tuntui mukavalta siinä hetkessä kun musiikkikin oli hyvää jorattavaa ! =D

Yön ja aamun tunteina tuli sitten pyörähdettyä myös Hankasalmella. Sieltä tein 24 tunnin paikasta pari kivaa ostosta. Tänään olisi olleet Keuruun Markkinat, mutta nyt tuntui siltä että tänään teen kyllä jotain aivan muuta kuin lähden sinne. Ohjelma ei ollut niin houkuttelevaa & kerran aiemmin eli viime kesänä olen ollut siellä joten mikäpä pakko sinne nyt olisi ollut lähteä. Ei niin houkutteleva paikka. Tänään ei siis matkustelua vaan sopivasti lepoa ja vähän liikuntaa liikoja suunnittelematta. Rauhoitutaan, rentoudutaan.


Kaikista ei ole pakko pitää..  1

..niin paljoa kuin ehkä toisinpäin sillä kaikki eivät ole hyvästä sinulle tai toisinpäin. Joskus se on molemminpuolista ja silloin se onkin helppoa, mutta toisinaan myös niin että toinen pitää enemmän ja toinen vähemmän. Rakkaudessa siihen monesti varmaan itse kukin törmää.. mutta myös monenlaisissa muissakin suhteissa ja monesti siitä enemmän välittävästä voi tulla rasite. Liian kiltti ei kannata olla sillä jos toisesta tulee rasite ja toinen on onnellinen tietämättään että toinen ei, niin se ei kyllä ole oikein ja suhde kannattaa napsauttaa poikki. Mielummin tietty hellävaraisesti kuitenkin toista kunnioittaen.

Avioliitoissa tätä näkee usein esim. kun mies on väkivaltainen ja lyö. Mitenköhän paljon siinä on enää rakkaudesta kyse ja kumpi mahtaa rakastaa enemmän ? Sekään ei ole välttämättä aina niin selvillä. Omalla kohdallani ajattelenkin että siihen avioliittoon ei kannata aivan suin päin mennä vaan sulatella jonkin aikaa sitä suhdetta ja sitten kun on huomannut että on jo kasvanut aika lailla yhteen ja ensimmäisistä pahemmista yhteenotoistakin on selvitty, voisi olla ehkä jo sitten sen avioliiton aika !?


Polkupyöräily on mukavaa !  2

Tässä olisi suht paljonkin kerrottavaa viime päiviltä, mutta nyt melko lyhyesti sillä yritän välttää kaikkia "pakkojani" (kuten blogien kirjoittamista) niin paljon kuin se suinkin on mahdollista muttei kerralla kuitenkaan liian radikaalisti. Nyt yritän keskittyä melkein vain ja ainoastaan polkupyörään tässä blogissani. Muutenkin kaikki positiivinen on nyt hyvästä. Tulevat bloginikin ovat varmaankin positiivissävytteisiä kun aina ei elämä ole niin helppoa, niin silloin on paras korostaa positiivisuutta ja etsiä kaikki hyvä mistä sitä vaan kykenee löytämään.

Niin mulla oli noin puolen vuoden polkupyöräilytauko kun pyörä hajosi silloin keskellä talvea & ajattelin sitten että tuleepahan tehtyä hyötykävelyäkin sitten enemmän kun painokin oli päässyt vähän nousemaan ! Joten jätin taktisesti pyörän remonttikuntoon. Mutta nyt näin kesällä kun pyöräily on aina vielä mukavempaa ja helpompaa kuin muulloin, niin oli aika korjauttaa se ! Oli jo sopivan ikäväkin sitä pyöräilyä ja suht nopean vauhdin tuomaa hurmaa :) Kiva lisä muiden kesäisten lajien lisäksi. Pyöräilemisiin !


Yhteensattumia !  1

Asioilla on tapana järjestyä on ollut viime päivien teemana.. olin lopen kyllästynyt tämän hetken junnaavaan elämääni muutamia päiviä sitten. Nyt olen tajunnut levätä riittävästi, muuttaa joitakin elämäntapojani & kappas kummaa elämä tuntuu taas paljon paremmalta ! Osansa on ollut myös mielenkiintoisilla yhteensattumilla. Näin tuossa pari päivää sitten ulkomailla asuvan Facebook-kaverini. En todellakaan meinannut uskoa silmiäni ! :o He sanoivat käyvänsä noin kerran vuodessa Suomessa ja tämä olikin eka kerta kun näin tämän kaverini sen jälkeen kun hän oli muuttanut ulkomaille. Oli oikein piristävä kohtaaminen ! =)

Sitten yhdellä toisella kaverillani oli melkoinen tempaus meneillään.. hieman hurjapäisempi kaveri kyllä kuin minä itse ! =D Noh sain tietty olla huolissani hänestä ja näin siirtyi omassa pahassa olossani tarpominen sivummalle.. Muutenkin monet asiat ovat alkaneet sujua toivotulla tavalla kuin itsestään ! Mietinkin tuossa hetki sitten, että oli kyse sitten burn-outista, aivokemian häiriintymisestä tai uskonnollisesta heräämisestä niin pitäisi ilmeisesti oppia myös rukoilemaan silloin kun menee hyvin ! Ehkä se olisi muutenkin kaunis tapa & ehkä elämä ja mielenrauha pysyisi tasaisempana näin. Yhtä kaikki, olen kuitenkin tyytyväinen että elämä jatkuu taas !


Piristävä päivä ! =)  1

Halusin tehdä erilaisia asioita kuin normaalisti. En nyt niin hirveästi eri juttuja juuri tänään tehnyt, mutta se on jo riittävän paljon kerralla että on avustamassa useamman tunnin siskon lapsien hoidossa ! =D Lapset tykkäävät minusta & minä heistä ! Vaivaava mieleni sai vaihtelua ja helpostusta oloonsa. Heidän kanssa saa juoksennella & touhuta kaikenlaista. Voi käyttää hyvin myös mielikuvitusta ja heitä on yleensä varsin helppo miellyttää ! Pelkkä läsnäolokin melkein jo riittää. Eipä tässä sen tärkeämpiä tälle päivälle kuin että kyllä mä taidan joskus itsekin vielä lapsia hankkia ! :)


Astrologia & usko elämään !  4

Koska olen jo pitkään tutkinut astrologiaa & seuraan omaa tilannetta siinä myös usein, elämänkatsomukseni tulee hyvin pitkälti sieltä. Nyt mahdollinen uskoon tuloni ei ole kuitenkaan ristiriidassa sen kanssa. Hain apua vaikeantuntuiseen tilanteeseeni & sain uskon elämään takaisin ! Siitä on nyt ollut ensisijaisesti kyse, mutta löysin tarpeen muutokseeni myös astrologian kautta. Tajusin sen hieman jälkikäteen, mutta elämä onkin elämistä varten eikä elämistä astrologisten kuvioiden kautta ja mukaan. Tässä oleellisesta transiitista nyt jotain :

Uranus opposition Pluto: Sweeping changes

End of March 2011 until end of February 2012: Now is the time to make sweeping changes, not only in your consciousness, but also in the circumstances in which you live. Conditions that have been developing slowly will force major changes upon you now. If you are flexible, you will be able to start a whole new phase of life, even though you may have thought that the time for new starts in your life is past. You will have a new birth of awareness, and you will be able to deal with your life unhampered by old patterns of thought that have limited you.

But if you cannot adapt and be flexible, this will be a period of great turmoil and stress as you try desperately to hold on to circumstances, possessions and relationships that no longer have any real function in your life. What you are trying to save is not something real, it is only an illusion.

The impetus for change may come through persons who present you with many upsetting surprises, all of which show that your life is no longer what is was. The key point to recognize is that this process is not bad for you, it is just upsetting at first until you get into the flow of events. It can be quite exciting and will certainly inject an element of youth into your life again, with the advantage that now you will have the wisdom to handle it properly.


Tarkennus Jumalan etsintään ! =)  3

Empä lopettanutkaan blogeilua, mutta pakkojuttuna en sitä enää aio harrastaa vaan silloin kun siltä tuntuu että pitää jotain kirjoittaa !

Niin pyysin Jumalalta apua epätoivoisen yöni keskellä. Ja taisin sitä myös saada sillä olo on kohenemaan päin ja elämänusko palasi.

Juttelin sitten koko yön Jumalan ja muutaman edesmenneen tuttuni kanssa. Tosin en ole varma kuulivatko he !? =D Ja välillä yön hiljaisuudessa olin jopa kuulevani jotain mutta se saattoi olla vain omassa päässä se..

Nyt pari päivää miettineenä ja päättäneenä jatkaa elämää, totesin että minun tarvitsee tehdä muutama iso muutos elämääni. Siihen tarvitsen kyllä lisäksi vähän ulkopuolistakin apua. Mutta paljon pystyn tekemään jo omillakin voimilla ja päättämällä luopua joistain vanhoista huonoista tavoista.

Tajusin myös että olen ollut nyt viime aikoina yksinäinen ystävien & Facebookin ympäröimänäkin. Tajusin nyt senkin että mistä se johtuu. Minulta puuttuu kunnon parisuhde ja rakkautta. Normaalisti hyvinkin toimeliaana henkilönä en paljoa ehdi ajatella noita asioita. Mutta nyt olen ehtinyt. Niimpä saalistavana mieshenkilönä tuon tajutessani ja elämänhalun palautuessa olen lähtenyt tekemään toiveikkaana jotain myös tuon asian eteen ! =) Katsellaan rauhassa nyt sitten tuleeko mitään merkittävämpää suhdetta !? Vähintäänkin uudet ystävät ovat kuitenkin juuri nyt erittäin tärkeitä piristämään päiviäni kuten toivottavasti myös Sinun.. =)



Jäähyväisblogia pukkaa !  2

Mietin tätä blogia jo viime yönä & meinasinkin herätä kirjoittamaan sen, mutta ehtii sen nytkin ! Tuli jotenkin mitta täyteen Facebookin, Cityn & muiden vastaavien juttujen kanssa ! Nyt tämä ajanhukka saa riittää !! Tämä tulee todennäköisesti olemaan (jos en sanojani peru ja tule toisiin aatoksiin) viimeinen blogini pitkästä aikaa ja samalla tavallaan jäähyväiset Citylle myös ! Haluan muutosta elämääni ! En tiedä johtuuko tämä helteestä, jostain uskonnollisesta heräämisestä vai mistä mutta nyt on muutosten aika..

Aikansa kutakin. Kiitos kaikille City-kontakteilleni vuosien varrella. Teistä on ollut iloa, mutta tällä hetkellä en näe mitään syytä jatkaa täällä oloani. Pikkuhiljaa poistan varmaan kuvani. Saatan kuitenkin jättää nimimerkin tänne jos tosiaan tulen toisiin aatoksiin. Mutta jos joku haluaa ottaa yhteyttä niin pikaviestejä käyn vielä silloin tällöin tsekkaamassa, mutta aion vähentää käyntejäni kunnes ehkä lopetan kokonaan. Siinä ajassa jos jotain kiinnostaa yhteydenpito niin voidaan vaihtaa kyllä numerot. Mutta muuten se on moro nyt, jään miettimään mitä elämälläni tekisin !?


Facebook-ilmiöstä  1

Äiti & isäpuoli olivat vähän lomailemassa joten kävin aina välillä talonmiehenä heillä katsomassa että kaikki on kunnossa, hain postit tms. Tuli sitten lueskeltua myös iso kasa paikallislehtiä jotka kyllä yleensäkin lueskelen läpi, mutta nyt vielä normaalia enemmän ajatuksen ja ajan kanssa. Sieltä jäikin paljon juttuja mieleen joten ajattelin purkaa nyt blogin muodossa ainakin yhden jutun niistä !

Joku tettiläinen oli päässyt tekemään kolumnin yhteen numeroon & varsin fiksu sellainen olikin ! Se käsitteli juuri Facebookia. Kirjoittaja oli päättänyt painostuksesta huolimatta pysyä poissa Facebookista ja perusteli sen myös oikein hyvin ! Sillä mitä järkeä nyt semmoisessa kehityksessä on että ensin käydään koulussa & koulupäivän jälkeen sitten kiireen vilkkaa kotiin seurustelemaan samojen koululaisten kanssa. Olisi se minustakin järkevämpää käydä tai mennä yhdessä jonkun hyvän ystävän/koululaisen kanssa jonnekin koulun jälkeen kuin kommunikoida saman henkilön kanssa vain fb:n välityksellä.

Hän otti kirjoituksessa esiin myös kiusaamisen jota tapahtuu netin välityksellä nykyisin myös paljon nuorten keskuudessa. Jotenkin voisin kuvitella että se sattuu yksinäistä ja kolhittua melkein vieläkin pahemmin kuin livenä kun tuo nettiyhteydenpito on kuitenkin aika kylmää touhua verrattuna toisen ihmisen lämpöön. Ja jos se menee siihen että nettiyhteydenpito on lähes kaikki mitä elämä sisältää, ei ihmekään että ihminen saattaa voida hyvinkin pahoin.

Itse olen sitä mieltä että kaikki uusi ja vanha on sopivissa määrin ihan ok. Itsekin mielelläni kokeilen kaikkea uutta jossei siihen liity liikaa ikäviä juttuja tai ihmisiä. Joskus jopa ennakkoasenteitakin ja pelkojakin rikkoen. Kunhan mistään ei kehity ongelmaa tai pahaa pakkomiellettä. Kuitenkin tästä Facebookista on sellainen pieni muodostumassa. Kyllähän sen näkee sillä kyllä se oikean näkemisen ja koskettamisen pitäisi aina tietokoneen ruudun voittaa ! Kuitenkin tämä kehitys on mennyt monella siihen että fb:ssä roikutaan aivan liikaa ja perusteettomasti kun voisi kohdata oikeastikin ne samat ihmiset jotka ovat lähellä tavattavissa. Eri asia on tietty se että on hyvä pitää yhteyttä fb:n kautta heihin jotka asuvat jokapäiväisestä elämästä tavoittamattomissa, mahdollisesti ulkomailla.