Kesäkuussa tapahtuu..

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on työ.

Työt & lätkän MM-kisat alkoivat !!

Uusia ja jänniä aikoja siis eletään kun tällä viikolla alkoivat työt uudessa paikassa & tänään alkoivat myös aina kevään jännittävät jääkiekon MM-kisat ! Työpaikka on ainakin alun perusteella aivan erinomainen. Lyhyt työmatka, auttamistyötä, mukavat työkaverit, joustava työaika esim. maanantaina tarttee mennä vasta 10 töihin sekä erilaiset työpäivät. Nyt on talon tavoille totuttelun sekä uuden opettelemisen aika eli kiinnostavaa ja samalla myös haastavaa aikaa elelen.

2 erää takana Suomen avauspelissä ja nihkeä eka peli kuten yleensäkin ainakin numeroiden perusteella. Vedonlyönnissä pelasinkin Valko-Venäjän kahta eri tasoitusvetoa. Saas nähdä pystyykö Valko-Venäjä pitämään pelin tiukkana loppuun asti ? 1 maalin voitto Suomelle olisi mulle parasta sekä isänmaallisuuden että vetojen kannalta. Saas nähdä milloin tulee kisojen ensimmäinen yllätys ? Joko Suomen tai Ruotsin pelissä vai täytyykö odottaa vielä lauantaihin tai sunnuntaihin tai jopa kauemmin ? Jännittäviä ja hyvätasoisia kisoja odottaen ! =)


Missä sielu sijaitsee ?  7

Viime yönä ei meinannut malttaa mennä nukkumaan kun oli sen verran mielenkiintoinen psykologian kirja luettavana. Kirjan nimi on muuten juuri tuo mitä otsikossanikin on ! Maanantain toimenpiteen takia syöminen on ollut aika niukkaa sekä punttikiellossakin olen nyt sen takia. Olisi kyllä tehnyt mieli treenata nyt tiistaina, mutta keskityin sitten muihin mukaviin asioihin !

Oli hieno Mestareiden liiga peli tuossa pari tuntia sitten kun Bayern Muncen kaatoi Real Madridin niukasti 2-1. Toiseen osaotteluun jäi siis kaikki vielä täysin auki. Kiva oli katsoa kun Saksan maajoukkueen luottopakki Lahm ratkaisi taituruudellaan ja hienolla syötöllään pelin josta maalitykki Gomez rankaisi ! Pelissä oli vielä se jännittävä lisä että pelasin tuota Bayern Munchenin voittoa ulkomaille sinkkuna hyvällä 2.65 kertoimella. =) Saksan maalla tilastot olivatkin ylivoimaiset keskinäisissä peleissä 8-1-0 voitot, tasapelit ja tappiot Bayernin hyväksi.

Nyt kohta alan katsomaan Pelkokerrointa Jimiltä & sitten kun tv:stä ei tule enää mitään kiinnostavaa, jatkan tuon mielenkiintoisen psykologian kirjan lukemista ! =) Töissä en ole nyt vielä, mutta piakkoin kylläkin joten nautitaan tästä valvomisesta nyt vielä kun ehtii ja muutetaan unirytmiä pikkasen ennen kuin työt alkavat. Noh kyl kai tässä jo piakkoin uskaltaa palata taas myös treenien pariin vaikka poski onkin aika turvoksissa hampikirurgin jäljiltä ! =D


Olen ottanut almanakan käyttöön !

Vaikka olenkin oppinut muuttamaan sekä käsityksiäni tarpeen tullen että tekemään joitakin tarpeellisia muutoksiakin elämääni, jotkut pinttyneet tavat meinaavat toisinaan häiritä vähän tätä elämää edelleenkin. Yhdestä olen pääsemässä kuitenkin juuri näinä päivinä eroon ! Koska välillä on aina tärkeitä tapaamisia ja menoja niin on hyvä muistaa mennä niihin.. olen kirjoitellut sinne tänne eri lapuille näitä ennen ja kun joku lappu on hukkunut niin sittempä onkin jäänyt tilaisuuteen menemättä jollei aika ole tallentunut aivoihin.

No nyt vihdoin ja viimein päätin siirtyä sitten siihen almanakan käyttöön joka roikkuu tuolla tikkataulussa. En tiedä miten se olikin näin vaikeaa. Ajattelin kai etten muista sinnekään aina vilkaista. Mutta nyt olen ottanut tavakseni että katson aina sieltä mitä eri päivinä on mahdollisesti luvassa. Sitä mukaan merkitsen tapahtumat heti kun ne tulevat tietooni.

Nyt tiistaina oli kirjaston cd-levyjen uusiminen vuorossa(hyvä ei tule turhia rahamenoja). Keskiviikkona oli työhaastattelu johon hommaan nyt pääsenkin jippii ! =) Ja ensi maanantaina olisi hammaslääkäri kun takahammas, kait viisaudenhammas otetaan pois. Jatkan samalla tiellä ja opin parempaa vastuullisuutta.


Ajatusleikkiä ammateista..  3

Tänään on aivotoiminta ollut harvinaisen vilkasta, on tullut näköjään aika pohtia taas ammatillisia asioita. Niitä ainakin olen ajatellut. Leikitäämpäs nyt että ei ajatella niin realistisesti vaan juuri sillei mitä OIKEASTI voisi haluta tehdä jos se olisi helposti ilman esteitä suinkin mahdollista. Ehkä tuo vilkas ajattelu lähti siitä kun yhdelle city-tuttavalleni aloin tekemään astrologista kuvausta. Jouduin hiukan herkistymään jotta ymmärtäisin paremmin kokonaisuuksia, jäi jotenkin päälle tämä syvällisten asioiden käsittely ja nyt ne ajatukset jäivät juoksemaan ammateissa..

Niin tuossa kaupasta tullessani päässä pyöri pari ajatusta mitä olisi hienoa ja antoisaa tehdä. Mulla on aika hyvä mielikuvitus mutten ole sitä arjessani päässyt kovinkaan hyvin toteuttamaan näin aikuisena. Näyttelijänä olo laajentaisi hyvin tunneskaalaa ja pääsisi näin purkamaan hyvin vähemmän käytettyjä puolia itsestään. Siinä työssä pääsisi kyllä mahtavasti toteuttamaan itseään. Se olisi myös hemmetin kiinnostavaa työtä. Vaan todellisuudessa se vaatii aika paljon että ensinnäkin pääsee kouluihin jota kautta yltäisi ammattilaiseksi. Ja olenhan jo aika vanhakin oppimaan näin uutta.. ei kai sitä kovin helposti oteta enää "vanhuksia" moista alaa opiskelemaan !? =D

Toinen ammatti mikä pyöri mielessä on nuorisotyö. Olisi kiinnostavaa käydä kouluissa luennoimassa tai valistamassa jostain asiasta. Tai yleensäkin olemaan nuorten kanssa tekemisissä. Olisi kiva opastaa niitä heidän omien vahvojen taitojensa pariin paremmin, opettaa yhteisöllisyyttä & näin kokea itsekin suurempaa yhteisöllisyyttä joka nykypäivänä kehittyvän teknologian myötä on yhä enemmän katoavaa kansanperinnettä.

Astrologiasta tuli mieleen että vaikka se olisikin aika erikoinen ja toisia ihmisiä varmasti kiinnostava ala josta varmasti kyselisivät, on totuus se että tokkopa täällä Suomessa edes parhaatkaan astrologit kovin hyvin pystyvät itseään sillä elättämään. Joten itse vuosia sitä harrastamana harrastuksesta ei olisi edes niinkään paljon toivoa ammatiksi puutteellisine tietoineen kuin näyttelijäntyöstä.

Urheiluvedonlyönti-se on tavallaan ollut "ammattini" jo koko 2000-luvun. Tosin olen pahimmillaan joutunut myös vaikeuksiin sen takia. Tästä kuitenkin olen nauttinut sillä siihen on aidosta aidompi intohimo. Parhaimmillaan tämä on tuottava ammatti vaikka siinä on se kääntöpuolensakin. Riski hävitä paljon suurten voittojen jälkeen on iso ! Sen läksyn olen oppinut. Sitä alkaa kuvittelemaan itsestään joskus hieman liikoja voittojen myötä. Se on vaarallista ! Riskienhallinnan taidot ratkaisevat sen kuka on voittaja ja kuka häviäjä tässä ammatissa. Totuus on kuitenkin se että suurin osa pelaajista pelaa hävitäkseen(vaikkei niin tietenkään haluakaan) Vain pieni osa pelaajista osaa hallita pelaamisensa niin(huolimatta asiantuntemuksen tasostaan) että tulee voittoa. Aika vaativaan hommaan olen siis lähtenyt mukaan ja se VAIVA mitä on nähnyt että on alkanut tulemaan voittoa säännöllisesti on todella hurja. Se on vaatinut paljon aikaa pois muusta, paljon kyniä ja hurjan paljon täytettyjä papereita tilastoineen. En jätä käyttämättä pienintäkään yksityiskohtaa jos siitä on suinkin vaan apua. Yhä opettelen ja osa tilastoista ovat kesken ja puutteelliset. Tämä on kai se mun juttu sitten !? Ehkä opin muutaman vuoden eteenpäin mennessä kannattiko se. Ehkä lopetan jos huomaan ettei se tuota tarpeeksi ? Saas nähdä. Saatan pystyä lopettamaan jos tilalle tulee elämään jotain hyvin merkittävää kuten perhe tai säännöllinen leipätyö.

Tässä samalla kun minusta on muodostunut peluri, olen tietenkin yrittänyt monia suuntia ihan realistisestikin ammateissa. Sosiaaliala yllätti, että mustahan vois ollakin tähän. Tosin en ole aivan varma onko musta noin vastuulliseen ja vaativaan ammattiin kuten lähihoitaja kuitenkin on josta ei kuitenkaan makseta kovinkaan paljoa. Tulevaisuudentyötä se kuitenkin olisi, sitä kyllä riittäisi.. jaahas voin toki tienata elantoni myös jossain yksitoikkoisessa toistotyössäkin mutta voi olla että lähtisin moisesta pakoon ajatellen että tää on ajanhukkaa vaikka siitä palkkaakin sais jos tuntee ettei tee mitään hyödyllistä. Sellaista ajatuksenjuoksua ammateista tänään.


Eilinen kohtaaminen.

Niin eiliseltä jäi blogivarastoon yksi aihe, nimittäin näin ja juttelin sattumalta yhden ihmisen kanssa. Minusta vähän nuorempi mieshenkilö on kyseessä joka oli saman lukukauden koulunkäyntiavustajana kuin minäkin. Varsin fiksun oloinen kaveri(eli toista kuin minä)ja muistan kuulleeni pian tuon lukukauden jälkeen jostain että olisi sitten ryhtynyt opiskelemaan opettajaksi. Ja nyt kun jututin häntä niin sainkin kuulla että hän on yhden ala-asteen miesopettajana =) Hieno homma, löysi alansa heti.

Jos ajattelisin itseäni opettajaksi niin ei.. ei riitä älli eikä kärsivällisyys. Olisin ollut itse jo kouluaikoina avustajaa vaille mut olenhan jo niin vanha et eihä meillä mitään sellasia ollut.. tietokoneetkin alko vasta tuleen kouluun kun olin yläasteella. Joo mulla oli noita tarkkaavaisuushäiriöitä lapsena ja muutenkin olin välillä niin muissa maailmoissa että jo lähtökohdiltaan opettajana olo olisi kyllä mulle jo hiukka liikaa. Liikunnanopettajaksi musta tosin voisi olla. Olen innostava persoonaltani ja siinä pääsisin sitten aika omille alueilleni. Tai sitten musta olisi siihen avustajan hommiin. Mutta ei, tuskin enää tuolle alalle palaan. Tosin sosiaaliala muuten yhä kyllä kiinnostaa.

Mutta kuten viimeaikaiset tapahtumat ovat osoittaneet, myös miehistäkin näkökulmaa tarvittaisiin paljon enemmän kouluihin tukemaan aikuisiksi kasvamista. Pelkät opettajat eivät kuitenkaan ehdi kaikkea mahdollista aina huomioida, joten henkilökuntaa saisi todellakin olla hiukka enemmän, yleisiä avustajia sekä henkilökohtaisia avustajia jos tarvetta ilmenee. Nuorisoalakin olisi muuten aika hyvää hommaa. Tuntisi taatusti tekevän jotain hyvää ihan pelkällä läsnäolollaan nuorille jos niillä ei oo muuten paljoo kavereita tai aikuisia ihmisiä elämässään.


Syyssavotta.

Joo olin tänään infotilaisuudessa ja kun en ole töissä nyt missään niin ajattelin katsastaa et oisko tuosta jotain apua ja hyötyä ? Ainakin se aktivoittaa kun on ryhmätyöskentelyä ja omaan uraan liittyviä asioita & tavoitteita. Hyvässä lykyssä voi tulla uusia kavereitakin. Lokakuussa se alkais, joten sinne sitten siis. Ihan hyvä vaan, ei ole niin syvässä pelkässä vedonlyönnin maailmassa, joka ei välttämättä aina edes tuotakaan niin. Hyvää tuuria siinä tarvitaan taidonkin lisäksi että todella tienais ! Kyl se toi hoitoala kiinnostaa edelleenkin tulevaisuudessa. Moni muukin voisi kiinnostaa, mut helpolla et töitä ainakaan täälpäin saa monessakaan mikä voisi kiinnostaa kuten liikunnanohjaus tms. Onkos kukaan cityläinen ollut koskaan syyssavotassa tai edes kuullut siitä ?


Positiivisen palautteen positiivinen vaikutus.

Sain hieman kehuja tänään töissä nopean kehittymisen johdosta. Noh kyllähän sitä pikkuhiljaa tuo itseluottamus nousee kun oppii talon tavoille ja tietää suurinpiirtein mitä siellä tehdä. Oppimaan tulen vielä paljon ja saattaapa olla että tämä tämäntyylinen on myös tulevaisuuden työtäni. Myöhästely on ollut aiemmin pieni ongelma minulle, mutta nyt alkaa olla hyvä putki ilman minuutinkaan myöhästymista ja tästä aionkin pitää kiinni. En ole siinä mielessä aiemmin ollut välttämättä kovinkaan tunnettu aina täsmällisyydestä..

Pidän myös työstä todella paljon ! Tänään oli kiireinen päivä & omasta panoksestani oli selvästi suuri apu etenkin tänään. Sen sainkin kuulla ja myös nähdä, joten hyvä mielihän tuosta tuli, josta saa hyvää potkua taas eteenpäin.