Jouni Laiho ja Kadonneen todellisuuden etsintä

  • Kyyberi

Jouni Laiho ja Kadonneen todellisuuden etsintä

Pokerinharrastajille Jouni Laiho on tuttu mies. Monelle muullekin hän on varmasti tuttu lehtien sivuilta. Kyseessä on sisäasiainministeriön hallitusneuvos, joka päästelee suustaan mitä sattuu.

Jouni on mm. sanonut että nettipokeri on laitonta. Tässä kohtaa herää jo epäilys miehen kyvystä hoitaa töitään arpajais- ja asehallintoyksikössä. Nettipokeri EI ole laitonta. Jounin sammakoista on pokerifoorumeilla pitkät keskustelut, ongelma on vain siinä että Mikko Tavallinen ei asioista ole niin hyvin perillä. Ja siksi tälläkin hetkellä osa suomalaisista luulee että nettipokerin pelaaminen olisi laitonta.

Jounin ristiretkessä uusin tempaus on nyt lehdissä vellonut ehdotus siitä että Jouni pistää rahahanat kiinni. Estetään rahansiirto ulkomaisille pelitileille. Hienoa. Mitä tällä saavutetaan? Itse asiassa tämä on se kysymys mikä on jäänyt todella epäselväksi Jounin ristiretkessä. Miksi hän haluaa kieltää nimenomaan nettipokerin pelaamisen? Vastaukseksi ei kelpaa "vastuullisuus", koska järkyttävän suuri osa suomalaisista peliongelmaisista ei edes omista tietokonetta. Jouni tietää tämän kyllä.

Jouni tietää (tai pitäis työnsä puolesta tietää, sillä tälläiset asiathan selvitetään ennenkuin annetaan lehdistölle lausuntoja?) että käytännössä rahan liikuttamista ei nykymaailmassa voi estää. Ainoa mihin Jouni voi vaikuttaa on pankki- ja luottokorttien kautta tapahtuvat rahasiirrot. Tosin näiden ulkopuolelle jää mm. suorat pankkisiirrot ja nettilompakot. Suorat pankkisiirrot on teoriassa mahdollista estää, mutta se vaatisi pankkien puolelta niin valtavat investoinnit ohjelmistoihin, että he eivät siihen tule suostumaan. Nettilompakkojen kohdalta valtio ei voi mitenkään perustella siirronestoa, sillä nettilompakoiden kautta voi maksaa mm. Ebayssa, mikä käsittääkseni on laillista. Jounin mielipiteestä en tiedä.

Jos Jouni saisi tahtonsa läpi ilman että EU puuttuisi asiaan, oltaisiin mielenkiintoisessa tilanteessa kotimaisen Veikkauksen nettipelien kanssa. Millä perusteella rahansiirto heille hyväksyttäisiin? Toinen vähintäänkin yhtä mielenkiintoinen tapaus olisi PAF. He kun ovat loppujen lopuksi suomalainen yhtiö, mutta tarjoavat nettipokeria. Saisiko sinne siirtää rahaa?

Jouni on taas saanut kuningasidean, ja mennyt tyytyväisenä möläyttämään sen lehdistölle. Fiksumpi ja ammattitaitoisempi ihminen olisi edes hetken selvitellyt asioita, ja tuonut vahvasti esille sen seikan että rahansiirron kontrollointi on vain yksi EHDOTUS työryhmän raportissa. Mutta Jouni veti mutkan suoraksi ja ristiretki jatkuu.

Olen ihmetellyt pidemmän aikaa Jounin motiiveita, ja yhä vahvemmin tulee sellainen tunne että tässä ei kansalaisten hyvinvoinnilla ole mitään tekemistä asian kanssa. Jouni vaikuttaa ihmiseltä joka on päättänyt että nettipokeri on Saatanan keksintö, ja sillä sipuli. Luultavasti joku läheinen on joutunut vaikeuksiin peliongelmansa kanssa ja Jounilta on todellisuudentaju kadonnut.

Jäämme odottelemaan seuraavaa sammakkoa.

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus