Suhteet & seksi

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on ympäristömyrkky.

Sperma ja cokis  12

Törmäsin huimiin spermatutkimuksiin. Mikään uutinen suomalaisille miehille ei tietenkään ole, että spermanne on maailman huippua.

(Vaikka se heikkenee kaiken aikaa huonojen elämäntapojen, kaameiden ympäristömyrkkyjen ja hormoneja käyttävien naisten vessaan pissaamien estrogeenien takia. Ja estrogeeneja taas kiertää ravintoketjussamme kohta niin paljon, että naiset saavat tulevaisuudessa lisääntyä yksineuvoisesti...?)

Asiaan, nainen!

Tanskassa on tutkittu spermaa todella antaumuksella ja yhdessä tutkimuksessa selvitettiin kahvin ja kolajuomien vaikutusta siittiöihin. 2554 intin terveystarkastukseen vuosina 2001-2005 osallistuvaa miestä laitettiin antamaan spermanäyte ja vastaamaan kyselyyn kofeiinin saannista.

Kahvinjuonti ei ole kovin haitallista (huh, koska täällähän sitä juodaan maailman eniten), mutta cokiksen kanssa pitäisi olla varovainen. Kahvi jopa nostaa testosteronin tasoa. Cokista yli 14 puolen litran pulloa viikossa juovien sperma oli paljon heikkolaatuisempaa ja siittiöt huonompia kuin ei lainkaan cokista juovilla. Eli turvallisen limunjuomisen raja on litra päivässä!?

Tutkijat eivät ymmärrä, mikä cokiksessa voisi olla niin vaarallista. Onko juomassa jotakin mieskuntoa laskevaa, vai onko cokis-riippuvaisten muissa elintavoissa jotain pahasti pielessä. Lopullisen vastauksen saamiseen asti on siis juotava jaffaa.

American Journal of Epidemiology 2010