Mitä tehdä, kun ei voi mennä ulos?

  • Arhal

Niin, siinäpä pulma. Avataanpa nyt alkuun hieman tilannetta. En siis puhu siitä Suomen vähälumisesta kesästä enkä myöskään kylmästä ja pimeästä talvesta. Ainahan sitä voi sään mukaan pukeutua ja nauttia ulkona olosta. Talviset kävelyt koiran kanssa järven jäällä auringon paistaessa ja taivaan ollessa kirkkaan sininen melkein tuovat kyyneleet silmiin, kun on niin kaunista. Myös puut näyttävät lumihunnussa siltä, että ne ovat kuin suoraan satukirjasta. Syksy ja ruska on myös kaunista aikaa ja metsän hehkuessa upeissa ruskan väreissä en nopeasti keksi parempaa tapaa unohtaa arjen murheita, kuin samoilla metsässä ja ihailla luonnon kauneutta. Mutta nyt takaisin otsikon kysymykseen. Mitä jos ei voi mennä ulos? Nimittäin allergiaoireet ovat minulla pahimmillaan näin keväisin. Aikoinaan altistuin homeelle edellisessä työpaikassa, joka varmankin edesauttoi astman ja sittemmin erilaisten allergioiden puhkeamisen. Nyt siis tilanne on se, että keväinen siitepöly yhdessä katupölyn kanssa tekee ulos menemisestä lähes mahdotonta.
Aloinkin miettimään, että mitäs sitä sitten sisällä voi tehdä. Tässä hieman vinkkejäni, että kuinka voi tappaa aikaa, kun on jumissa neljän seinän sisällä.
Sanotaan, että opiskelu kannattaa aina. Olen samaa mieltä. Opiskelemalla pysyy mieli virkeänä ja uusien asioiden opiskelu kiehtoo aina. Hiljattain tilasin japanin kielen alkeet kirjan ja netin kautta löytyy myös paljon materiaalia. Oppimisen tueksi voi vaikka katsella japanilaisia elokuvia tekstitettyinä tai mikäli pitää japanilaisista piirretyistä, niin toki ne sopivat tarkoitukseen myös oivallisesti.
Askartelu on myös todella hauskaa ajanvietettä. Kotia on hauska koristella erilaisilla pienillä esineillä ja ne sopivat mainosti myös lahjaksi, jos tutuilla sattuu olemaan jotakin juhlia tiedossa. Käsintehtyä lahjaa arvostetaan aina. Samalla voi myös herättää sen sisäisen lapsen ja kokea aitoa iloa, jota askartelu myös lapsille tuottaa.
Pelien pelaaminen on myös kiva tapa viettää aikaa. Pelejä löytyy vaikka millä mitalla aina perinteisistä lautapeleistä uusimpiin todella upeisiin tietokonepeleihin. Osaa peleistä voi pelata netissä ilmaiseksi ja myöskin pelien ostaminen hoituu verkon kautta, joten enää ei tarvitse mennä lähimpään markettiin peliostoksille. Mikäli haluaa lisää jännitystä elämäänsä, niin voi kokeilla vaikka nettikasinoita, joista voi voittaa oikeaa rahaa. Tosin vedonlyönti sivuston on aika paljon, joten kannattaa aloittaa vaikka lukemalla muutama arvostelu selkeällä suomella euroviisut 2019 vedonlyönti sivuston kautta, niin saa edes hieman tietoa, että millaisia vedonlyönti ovat.
Kutominen on myös todella hauska tapa viettää aikaa. Siitä on samalla myös hyötyä, koska itsekudotut villasukat ovat aivan ihanan pehmeitä ja lämpimiä. Vaikka kylmin talvi onkin jo ohitse, niin itse silti käytän villasukkia niin pitkään, kunnes päivittäiset lämpötilat alkavat olla yli 10 asteen. Toki myös itse kudotut sukat, tumput tai kaulahuivi käyvät maniosti lahjaksi.
Jos kärsit allergiasta kuten minä, niin toivottavasti sait kirjoituksestani joitakin ideoita siihen, että kuinka voit silti nauttia sisällä olemisesta ilman, että se tuntuu, kuin olisit vankina omassa kodissa.

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus