Explore Your City

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on löytö.

Torstai Turussa: YouTubeJukeboxi  1

Sateinen torstai-ilta Turussa. Tylsää...? Ei, jos ottaa suunnaksi Dynamon ja nappaa tiskiltä muutaman paperilapun sekä kynän. Istuu alas, pohtii tovin, raapustaa lapulle ikimuistoisimmat musiikkividemuistonsa, ja kiikuttaa lapun sitten DJ-koppiin.

Armi ja Dannyn I Want To Love You Tender -videon koreografia on EEPPINEN
Armi ja Dannyn I Want To Love You Tender -videon koreografia on EEPPINEN

Dynamossa voi torstaisin fiilistellä videoiden tahdissa: DJ (tai siis tässä tapauksessa kai VJ) pyöräyttää valkokankaalle toiveen toisensa jälkeen, eikä sensuuria tunneta. Illan aikana saattaa siis altistua YouTuben parhaille aina Norjalaisesta Black Metalista hassuihin kissavideoihin. Väliin toki mahtuu vaikkapa Armi & Danny, Sex Pistols tai Arttu Wiskari.

Valkokankaalla Mökkitie (kuva Susa Pääkkönen)
Valkokankaalla Mökkitie (kuva Susa Pääkkönen)

Koska omia, äärimmäisen laadukkaita toiveitani ei soitettu illan aikana yhtäkään (enkä asu Turussa), peräänkuulutan nyt: mikä baari voisi ystävällisesti aloittaa YouTube-illat Helsingissä? Toivelistallani odottelee ainakin: Starship Edelweiss, Alice Cooper, E-Rotic sekä Claude Françoisin iki-ihana Belles Belles Belles...

Toiveita, toiveita, toiveita...
Toiveita, toiveita, toiveita...

YouTubeJukeboxi
Dynamo
Linnankatu 7, 20100 Turku
Torstaisin klo 21-04


Löytö: Silent Disco  3

Tämän kesän hauskin perjantai-iltojen aktiviteetti on Silent Disco! Kuulokkeet vain päähän, ja hetkessä olet omassa pikku bilekuplassasi! Kyllä, olen täysin hurahtanut... enkä ole ainoa.

Kävimme ystävieni kanssa ihka ensimmäisessä tapahtumassa vajaa kuukausi takaperin: satoi vettä ja kaikkia vähän väsytti. Uteliaisuus kuitenkin voitti, ja taivalsimme säätä uhmaten Töölöön, Freedom Barin terassille. Jengiä ei ollut kuin kourallinen, ja hieman oudollehan se discolle sopimattomassa hiljaisuudessa joraileva porukka näytti. Fiilis nousi kuitenkin salamannopeasti, kun saimme luurit korvillemme: I'm Too Sexy kajahti tajuntaani, ja ympärille ilmestyi taianomaisesti tolkuttoman hauskat bileet!

Lähtötilanteesta huolimatta jaksoimme hillua Freedomissa lopulta yli kaksi tuntia. DJ luukutti hittejä aina kultaiselta 80-luvulta Pharrellin Happyyn saakka. Lattialta ei yksinkertaisesti kyennyt poistumaan, ja meininki oli jotenkin lämpimän yhteisöllistä. Huvittelin ottamalla kuulokkeet päästäni vähän väliä ja ihastelemalla, miten suuri vaikutus musiikilla fiilikseen on - ilman luureja ankea sää otti olosta heti niskalenkkiä. Luurit takaisin päähän ja simsalabim, bileet jatkuivat taas! Lopulta olisin halunnut viedä luurit mennessäni mukaani, niin koukkuun niihin jäin.

Silent Disco
Perjantaisin 20-02
Freedom Bar
Mäntymäki 2
00250 Helsinki

Ps. Tiedetään... voihan sitä kuunnella kuulokkeista discohittejä milloin vaan... mutta kokemus vaan ei ole sama. Ei lainkaan! Ainakaan minun mielestäni. Kaikille uteliaille lukijoille siis terveisiä: hus testaamaan!


Helsingin oma mäkihyppytorni  1

Kuinka moni tietää, että Helsingissä sijaitsee ihan oikea mäkihyppytorni? Minulle asia selvisi vasta pari vuotta sitten ja kyllä siinä olikin ihmettelemistä. Herttoniemen liikuntapuiston viereiseltä mäeltä löytyy 46 metrin korkuinen puinen hyppytorni, jota on käytetty harjoitteluun kesät sekä talvet. Sanomattakin on varmaan selvää, että näkymät huipulta ovat upeat varsinkin auringon laskiessa. Korkean paikan kammoisille tämä paikka saattaa olla vähän liikaa sillä puurakenteet natisevat ylös kiivettäessä ja kovalla tuulella voi tuntea tornin huojuvan kevyesti. Jos ei ylös uskalla kiipeillä niin tornia voi toki ihailla maasta käsin ja on mäeltä ihan mukavat näkymät muutenkin.

Vähän yli 50-vuotiaan hyppytornin huipulla ei voi kuin ihmetellä miten joku on sieltä uskaltanut joskus laskea suksilla alas, kun itselle tekee tiukkaa pelkkä alamäkeen katselu. Paikalle löytää suuntaamalla Herttoniemen liikuntapuistoon ja sieltä tornia on aika vaikea olla huomaamatta.


Täydellinen treffimesta: talvipuutarha

Tässä blogissa esitellään paikkoja, joista et ole edes kuullut, paikkoja joista olet ehkä kuullut, mutta joissa et ole koskaan käynyt. Tarkoituksena on vanhana Töölöläisenä, lähes koko ikänsä Helsingin keskustan tuntumassa asuneena ja nyt myöhemmin Viikin peltojen keskelle muuttaneena etsiä itsellekin uusia paikkoja. Jakaa uusia ja myös vanhempia löytöjä, jotka ovat tulleet jäädäkseen. Innolla odotan myös kanssabloggaajien löytöjä ja jännään sitä miten vähän sitä tunteekaan omia kotikulmiaan.

Olen erityisesti urbaanin kulttuurin etsijä, elän valokuvien kautta ja samalla tunnen oloni onnellisimmaksi luonnon keskellä rakkaan bulldoggini kanssa. Näistä syistä omat postaukseni tulevat keskittymään koiraystävällisiin, urbaaneihin tai kuvauksellisiin löytöihin. Oma lifestyleblogini päivittyy pääasiassa reissuista lähelle ja kauas, vaatteista, yleisestä elämäfiilistelystä, tietenkään selfieitä ja elämän epäkohtia unohtamatta. Iloitsen välillä ihan naurettavankin pienistä asioista ja innostun lähes kaikesta uudesta lapsenomaisesti. Tavoittelen täydellisiä valokuvia elämästä ja ystävieni sanoin kuvaan profiilikuva matskua.

TALVIPUUTARHA

Oma henkilökohtainen lempparini Helsingistä vaatii tulla esitellyksi ensimmäisenä. Tämä Taka-Töölön helmi, keidas keskellä kaupunkia ja talven pakopaikka: Helsingin Talvipuutarha.

120-vuotiaaseen puutarhaan ei tänä päivänäkään peritä sisäänpääsymaksua, sillä sen lahjoittaja oli näin aikoinaan toivonut. Se koostuu kolmesta eri tyyppisestä huoneesta ja kesäaikaan ulkona kukoistavasta ruusutarhasta. Kasveja on yli 200-erilaista lajia ja ne on valittu erityisesti välimerellistä ilmastoa ja kuivikkoja ajatellen, erikoisuutena historiallisesti kiinnostavat kasvit.

Heti sisääntullessa oikealta löytyy kaktushuone, jossa majailevat mehikasvit. Täältä löytyy mitä kummallisemman näköisiä kaktuksia, rahapuiden ja lumikuningattaren kera. Keskimmäinen ja korkein tila on palmuhuone, josta löytyy koko puutarhan vanhin kasvi 100-vuotias kameliapuu. Siellä sijaitsee myös suihkulähde, karppeja, lihansyöjäkasveja sekä parvi mistä voi katsella koko komeutta korkeammalta.

Viimeisestä huoneesta löytyy kukkakasveja ja vanhoja huonekasveja. Sieltä löytyy myös tuoleja ja pöytiä, joissa olen kerran jos toisenkin syönyt eväitä. Parasta talvipuutarhassa onkin nimenomaan se, että sinne voi mennä kun haluaa ja siellä saa todella istua aivan rauhassa omaa kahviaan juoden. Voit ottaa valokuvia upeista kasveista ja viedä vaikka jonkun kivan tyypin treffeille.

Talvipuutarha, Hammarskjöldintie 1
Avoinna:
Ma suljettu
Ti klo 9.00–15.00
Ke–pe klo 12.00–15.00
La–su klo 12.00–16.00
Ruusutarha kesäaikaan joka päivä klo 7-21
Vapaa pääsy