Explore Your City

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on löytö.

Torstai Turussa: YouTubeJukeboxi  2

Sateinen torstai-ilta Turussa. Tylsää...? Ei, jos ottaa suunnaksi Dynamon ja nappaa tiskiltä muutaman paperilapun sekä kynän. Istuu alas, pohtii tovin, raapustaa lapulle ikimuistoisimmat musiikkividemuistonsa, ja kiikuttaa lapun sitten DJ-koppiin.

Armi ja Dannyn I Want To Love You Tender -videon koreografia on EEPPINEN
Armi ja Dannyn I Want To Love You Tender -videon koreografia on EEPPINEN

Dynamossa voi torstaisin fiilistellä videoiden tahdissa: DJ (tai siis tässä tapauksessa kai VJ) pyöräyttää valkokankaalle toiveen toisensa jälkeen, eikä sensuuria tunneta. Illan aikana saattaa siis altistua YouTuben parhaille aina Norjalaisesta Black Metalista hassuihin kissavideoihin. Väliin toki mahtuu vaikkapa Armi & Danny, Sex Pistols tai Arttu Wiskari.

Valkokankaalla Mökkitie (kuva Susa Pääkkönen)
Valkokankaalla Mökkitie (kuva Susa Pääkkönen)

Koska omia, äärimmäisen laadukkaita toiveitani ei soitettu illan aikana yhtäkään (enkä asu Turussa), peräänkuulutan nyt: mikä baari voisi ystävällisesti aloittaa YouTube-illat Helsingissä? Toivelistallani odottelee ainakin: Starship Edelweiss, Alice Cooper, E-Rotic sekä Claude Françoisin iki-ihana Belles Belles Belles...

Toiveita, toiveita, toiveita...
Toiveita, toiveita, toiveita...

YouTubeJukeboxi
Dynamo
Linnankatu 7, 20100 Turku
Torstaisin klo 21-04


Löytö: Silent Disco  4

Tämän kesän hauskin perjantai-iltojen aktiviteetti on Silent Disco! Kuulokkeet vain päähän, ja hetkessä olet omassa pikku bilekuplassasi! Kyllä, olen täysin hurahtanut... enkä ole ainoa.

Kävimme ystävieni kanssa ihka ensimmäisessä tapahtumassa vajaa kuukausi takaperin: satoi vettä ja kaikkia vähän väsytti. Uteliaisuus kuitenkin voitti, ja taivalsimme säätä uhmaten Töölöön, Freedom Barin terassille. Jengiä ei ollut kuin kourallinen, ja hieman oudollehan se discolle sopimattomassa hiljaisuudessa joraileva porukka näytti. Fiilis nousi kuitenkin salamannopeasti, kun saimme luurit korvillemme: I'm Too Sexy kajahti tajuntaani, ja ympärille ilmestyi taianomaisesti tolkuttoman hauskat bileet!

Lähtötilanteesta huolimatta jaksoimme hillua Freedomissa lopulta yli kaksi tuntia. DJ luukutti hittejä aina kultaiselta 80-luvulta Pharrellin Happyyn saakka. Lattialta ei yksinkertaisesti kyennyt poistumaan, ja meininki oli jotenkin lämpimän yhteisöllistä. Huvittelin ottamalla kuulokkeet päästäni vähän väliä ja ihastelemalla, miten suuri vaikutus musiikilla fiilikseen on - ilman luureja ankea sää otti olosta heti niskalenkkiä. Luurit takaisin päähän ja simsalabim, bileet jatkuivat taas! Lopulta olisin halunnut viedä luurit mennessäni mukaani, niin koukkuun niihin jäin.

Silent Disco
Perjantaisin 20-02
Freedom Bar
Mäntymäki 2
00250 Helsinki

Ps. Tiedetään... voihan sitä kuunnella kuulokkeista discohittejä milloin vaan... mutta kokemus vaan ei ole sama. Ei lainkaan! Ainakaan minun mielestäni. Kaikille uteliaille lukijoille siis terveisiä: hus testaamaan!