Keikat & festarit

Frontlè Magazine on vuonna 2015 perustettu musiikin riippumaton sanansaattaja. Kirjoitamme keikoista, festareista, ilmiöistä ja asioista. www.frontle.com

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Eevil Stöö.

SUPERMASSIVE 2015  1

Jo kolmatta kertaa leiskauttava Supermassive festivaali keskittyy musiikin undergroundimpaan päähän. Tänäkin vuonna festivaali on kiinnittänyt esiintyjikseen kattavan satsin vaihtoehtomuusikoita ulkomailta ja Suomesta. Viime vuodesta hieman supistunut tapahtuma järjestetään marraskuun 17.-19. Tavastian ohella myös Semifinalissa.

Supermassiven avauspäivänä tiistaina 17. marraskuuta lavalle nousee kokeellisen musiikin techno duo Kiasmos (IS), joka keikkailee Suomessa nyt ensimmäistä kertaa. Kiasmosin lisäksi tiistaina nähdään Suomalaisen vaihtoehtomusiikkikentän ja undergroundtaiteen grand old man Pekka Airaksinen.

Keskiviikkona 18. marraskuuta Supermassiven ohjelmisto tarjoilee todellisen äänivyöryn kun lauteille kapuaa mm. The Bug (ft. MC Flowdan), Prurient ja Metz. Legendaarisen Ninja Tune-levymerkin riveissä toimiva The Bug (UK) saapuu paikalle MC Flowdanin kanssa. Bug liikuskelee dubin, jazzcoren ja industrial hiphopin välimaastossa joten mehua riittää. Illan muu ohjelma ei kokonaisuudessaan kalpene tästä. Mielenkiintoinen artistikattaus ja pikkulauantain hekuma houkuttelevat takuulla paikalle runsaasti musadiggareita. Keskiviikko onkin mini-festarin moniulotteisin ja takuulla herkku.

Supermassiven päätöspäivänä nähdään 80-luvulla maineeseen noussut ruotsalaislaulaja Neneh Cherry (SWE). Cherryn Buffalo Stance oli aikansa todellinen superhitti, joka toi artistille runsaasti mainetta ja kansainvälisiä palkintoja. Pitkähkön hiljaiselon jälkeen nyt ilmestynyt Blank Project –albumi on otettu suurella mielenkiinnolla vastaan. Ilmeistä on, että vuodet ovat muokanneet Cherryn musiikkia erittäin kypsään suuntaan ja naisen lavapreesens huokuu itsevarmuutta.

Astetta hiphopimman päivästä tekee Neneh Cherryn lisäksi myös kotimainen Eevil Stöön ja Aztran muodostava MNTTT. Päätöspäivänä kuullaan lisäksi bändejä kuten Föllakzoid (CHI), Siinai ja noiserock-bändi Baxter Stockman.

SUPERMASSIVE 2015
Ti 17.11. KIASMOS (ISL), PEKKA AIRAKSINEN
Ke 18.11. METZ (CAN), THE BUG FT. FLOWDAN (UK), PRURIENT (US), ALUK TODOLO (FR), KESÄ
To 19.11. NENEH CHERRY & ROCKETNUMBERNINE (SWE/NO), FÖLLAKZOID (CHI), MNTTT, SIINAI, BAXTER STOCKMAN

Ikäraja: K-18
Aika: ovet klo 20:00-01:00

LIPUT: Tiketti (3 päivän liput vaihdetaan rannekkeisiin.)

Kirjoittanut Mr.Midsummer, Frontlé
Tykkää meistä facebookissa ja lue lisää tulevista keikoista, festareista, ilmiöistä ja ajankohtaisista artisteista osoitteesta www.frontle.fi

Katso keikan lisätiedot - www.gigwhale.com


Frontlén teemabileet: Blockfest - osa2  1


Osa 2: Paperi T, Tippa-T ja MNTTT

Siis täysin irrelevantti kysymys, mutta voisiko joku blogaajaa valaistuneempi kertoa miksi noin 90% viime vuosina breikanneista kotimaisista räppäreistä lopettaa artistinimensä T-kirjaimeen? Tämä kysymys vainoaa minua öisin. ( Ja nälkä. Myös nälkä vainoaa minua öisin. Mutta ei siitä sen enempää.)

T-räppäreistä nähdään tänä vuonna parhaimmisto Blockfesteillä. Oma suosikkini on Paperi T, jonka monimuotoiset ja mielenkiintoiset kappaleet kolahtelee pikkuhiljaa, palanen kerrallaan. Kaikista helpointa räppiä Papru ei tee, mutta se tekeekin siitä herkullista – Paperi T:n biisi on sipuli, joka kuoriutuu jokaisella kuuntelukerralla yhden kerroksen lisää ja joskus vähän itkettää. Paperi T:ltä runoilut sujuu, esimerkiksi tässä biisissä.

Turkulainen Tippa-T taas puolestaan tekee rehellistä viinaaseksiähuumeita-räppiä trap-taustoilla. Tippa-T:tä on aiemmin verrattu Petri Nygårdiin, mutta tämän ganstan musiikista puuttuu perussuomihumpan rillumarei-rentunruusumeininki. Juurikin tämä puuttuva elementti tekee tämän T:n swägästä niin mehun.MNTTT
on tästä kolmikosta ja ehkäpä koko Blockfestin esiintyjistä uugein. Huikeasta levymyynnistään huolimatta MNTTT:n biisit ei todellakaan ole niitä perinteisiä bilebiisejä, mutta veikkaanpa että lavan edusta täyttyy silti paitsi hartaista tosifaneista myös uusista kuulijoista, sillä Menetetyt-levyn kipaleet saa kyllä räppipäät nyökkäämään. Eevil Stöö ja Aztra ylläpitää ”old-school” -suomiräpin mystistä marginalismia komeasti.

Kirjoittanut Henna Lähtevänoja, Frontlé
Lue juttusarjan muut osat ja katso keikat, festarit, ilmiöt ja asiat osoitteesta www.frontle.com

Tsekkaa yllämainittujen esiintyjien muut keikat osoitteesta www.gigwhale.com