Syksy on taas täällä

  • gobh

Moikka! Kesä oli ja meni. Nyt syksy on täällä taas. Ei auta mikään. Niin se vain menee jokaisena vuotena. Vähän kuin kelikin aina yllättää autoilijat, vaikka talvi tulee joka vuosi… No, eipä siinä valittamista. Syksy on vuodenaika siinä missä muutkin. Ulkona voi tehdä kaikenlaista ja ei pieni sadekaan haittaa tätä välivuodenaikaa, joka siivittää meidät talvea kohti. Moni kuitenkin syksyllä ei oikein tunnu tietävän mitä tehdä, joten päätinkin antaa omat vinkkini, että mitä syksyisinä päivinä voi tehdä. Ei nimittäin kannatta turhaa murehtia ja masentua syksystä, koska kuten sanoin, niin se tulee jokaisena vuonna halusi tai ei. Sen vuoksi kannattaa oppia nauttimaan siitäkin, koska muuten menee aina se osa vuodesta hukkaan. Tässä siis omat vinkkini.
Hyggeile
Tämä uusi trendi on oikeastaan tarkoittaa sellaisen mukavan ja nautinnollisen tilanteen luomista itselle. Eli tee vaikka herkullisia leipiä tai muuta syötävää ja varaa pari hyvää elokuvaa tai useampi jakso omaa suosikkisarjaa ja käperry sohvalle suosikkivillasukkiin ja pyjamaan pukeutuneena. Tai mikäli erilaiset pelit kiinnostavat, niin käy ostamassa uusi kiinnostava peli ja varaa ilta sen pelaamiseen. Myöskin netin pelejä voi pelailla ja vaikka Comeon kautta pääsee pelailemaan kaikenlaisia pelejä.
Lähde ulos
Ulkoilu tutkitusti kohentaa mielialaa. Mikäs sen mukavampaa, kuin raikkaassa ilmassa kävely syksyisessä metsässä. Siellä voi tarkkailla, kuinka luonto alkaa valmistautua talven tuloon ja kuunnella metsän ääniä ennen kuin ne melkein kokonaan hiljenevät talveksi. Pieni sadekaan ei haittaa, kunhan pukeutuu kunnolla. Kannattaa tosin muistaa, että metsäpolut ovat varsin liukkaita sateella, joten kannattaa olla varovainen. Kauniina syyspäivänä voi myös lähteä marjaan tai sieneen. Puolukkaa metsissä riittää. Kannattaa tosin muistaa, että poimii vain sellaiset sienet koriin, jotka tuntee. Urheilu tietysti myös tekee hyvää keholle ja mielelle eli reippaat kävelylenkit tai juoksulenkit on hyvä ottaa mukaan ohjelmaan. Tosin myös ulkoillessa on hyvä muistaa, että kadut saattavat tosinaan olla liukkaat, kun lämpötila menee lähelle nollaa. Eli varovainen kannattaa olla, mutta ei kannata kuitenkaan mahdollisen liukkauden vuoksi jättää lenkkejä väliin.
Aloita harrastus
Syksy on hyvää aikaa uuden harrastuksen aloittamiseen. Uusi harrastus piristää mieltä ja aktivoi tekemään asioita. Harrastuksen ei tarvitse olla mitään liikunnallista, jos ei oikein urheilu kiinnosta. Vaikka maalauskurssi tai käsityökurssi saattaa olla juuri se kaivattu juttu, joka tuo lisää mielekästä tekemistä arkeen. Vielä parempi on, jos saat jonkun ystävän aloittamaan uuden harrastuksen kanssasi. Silloin on mukava mennä yhdessä tunneille ja voi sitten aina keskustella tuntiin liittyvistä jutuista myöhemmin. Toisaalta taas, eipä se haittaa, jos ei saa ketään mukaansa. Kyllähän sieltä kurssilta sitten voi hyvin löytää uusiakin ystäviä, joiden kanssa saattaa päätyä viettämään enemmänkin aikaa.

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus