HP Tulostimet hylkivät tarvikemustekasetteja

  • MikkoV85

Suuri osa HP:n printterin omistajista ovat saattaneet huomata, että tulostin ei enää tunnista tarvikemuste patruunaa.
Monet mustekasetteja myyvät liikkeet saivat valtavan valitusvyöryn ympäri maailmaa, koska tarvike tulostinmusteet eivät enää toimineet HP:n tulostimissa. HP:n mukaan tämä johtui uusimmasta firmware päivityksestä. Päivityksen jälkeen HP:n tulostimet toimivat ainoastaan heidän valmistamiensa mustekasettien kanssa. Joissain heidän uusimmissa tulostinmalleissaan, tämä ominaisuus on jo valmiiksi asennettuna.
HP kertoi, että firmware päivityksen syynä oli ainoastaan heidän omien tuotteidensa suojeleminen. HP:n asiakkaat eivät ole olleet tästä asiasta tyytyväisiä, sillä heidän omat, alkuperäiset mustekasetit ovat huomattavasti kalliimpia, kuin tarvikepatruunat.
Kasetti ongelma
Monet ovat saaneet seuraavia viestejä tarvike patruunoiden käytöstä: ”Cartridge problem” (Kasetti ongelma), ”One or more cartridges are missing or damaged” (Yksi tai useampi kasetti puuttuu tai on viallinen) tai ”Older generation cartridge” (Vanhemman mallin kasetti)
Monille nämä yllätykset tulivat täysin puun takaa, sillä HP ei ollut ilmoittanut tästä päivityksestä asiakkailleen. Useat yrittäjät joutuivatkin ongelmiin, koska eivät saaneet tulostettua tarvitsemiaan papereita enää HP:n tulostimella.
Tarvikepatruunat eivät toimi seuraavissa HP:n tulostinmalleissa: HP OfficeJet, OfficeJet Pro ja OfficeJet Pro X. Näissä tulostimissa tulee käyttää ainoastaan HP:n omia tulostinmusteita tai vanhoja täytettyjä HP:n mustekasetteja.
Tarvikekasettien valmistajat seuraavat perässä
Tarvikekasettien valmistajat eivät kuitenkaan jääneet voivottelemaan tätä tilannetta, vaan monet valmistajat aikovat tehdä uusia mustekasetteja identtisellä mikropiirillä, joka tukee HP:n uusinta päivitystä. HP OfficeJet Pro tulostimeen on saatavilla tarvikemustekasetteja ainakin Nordicinkin valmistamina. Nordicink tarvikepatruuna on korkealaatuinen ja yhteensopiva HP:n tulostimien kanssa.
Tarvikepatruunoita on siis jälleen saatavilla myös firmawre päivitettyihin tulostimiin. Mutta on varmaan vain ajan kysymys, milloin HP päättää taas päivittää tulostimiaan, jonka jälkeen ne hylkivät jälleen tarvikekasetteja.
Syy siihen miksi HP ja monet muut laitevalmistajat tekevät tällaista, on yksinkertaisesti raha. HP:n sekä muiden tulostinvalmistajien omat alkuperäiset mustekasetit maksavat nimittäin tupla- tai jopa triplahinnan tarvikekasetteihin verrattuna. Esimerkiksi Nordicinkin mustepatruuna OfficeJet Pro tulostimiin maksaa noin 18 euroa, kun taas HP:n alkuperäinen kasetti on 47 euroa.
Laadullisesti kasettien välillä ei ole mitään eroa ja itse asiassa useissa tarvikekaseteissa on enemmän mustetta, kuin alkuperäiskaseteissa. Niillä voi siis tehdä huomattavasti enemmän tulosteita edullisempaan hintaan.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:29

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus