
Suomessa muodostetaan parhaillaan uutta hallitusta ja uusin hallitusohjelma on lyöty lukkoon. Hallitusohjelmat saavat kansan hurraamaan ja herjaamaan.
Ulkoministeri Timo Soini totesi, että hallituksen ulkopoliittinen linjaus on kuin suora paluu presidentti Urho Kekkosen (1956-1981) aikakauteen. Eikä Soini sanonut sitä hyvällä mielellä.
Miten tämä voi vaikuttaa myyjiin?
Presidentti Kekkosen aikakauden aikana idänkaupan myyntitykeillä vodka virtasi ja balalaikka soi. Vientivaltuuskuntiin osallistuminen tarkoitti sitä, että myyntimiehien piti olla rautaa, ja silloin veneet olivat puuta. Silloin kovimmat kauppamiehet vannoivat Kekkosen, ulkoministeri Ahti Karjalaisen (kesk.) ja Brandy Long Drinkin nimeen.
Kauppavaltuuskuntamatkoja varten piti olla kovatasoinen myyntivarustus. Puku Pukevasta. Kainalossa Mennen-deodoranttia. Taskukampa. Vaihdettavat sukat ja alushousut. Taskumatti. Paksu nahkasalkku, jonka sisällön piti olla arvoton, mutta kuitenkin näyttävä ja himoittava.
Myyntimiesten turnauskestävyyttä koeteltiin datšoilla, joissa syötiin karhua, hikoiltiin saunassa, naukattiin vodkapaukkuja sekä laulettiin ja runoiltiin. Ennen näitä kutsuttiin ryyppymatkoiksi, mutta nykykielelellä asiakassuhdeseminaareiksi ja hyvinvointiretriiteiksi sekä työkyvyn ylläpitomatkoiksi F1-kilpailuihin - Monaco se pitää olla, eikä Italian Monza.
Yrityssalaisuuksia tuskin vuosi minnekään, koska eivät monet vieläkään tiedä, että mitä heidän yrityksensä tekee ja mitkä ovat ne kuuluisat tulevaisuuden visiot. Kaikkea oli kuitenkin kaupan, jos sopivaa kaupattavaa ei ollut myyntipapereissa, mutta soitolla Suomeen sai uuden kaupattavan tuotteen.
Wanhan ajan myyntimiehet ovat siis sopeutuvia eläimiä, jotka näkevät muutokset aina suurina mahdollisuuksina. Myydään sitten kokonaisia betonilähiöitä, verryttelyasuja, mutta Valion Oltermanni on edelleen pannassa. Sitä pitää edelleen salakuljettaa. Tästäkin selvitään.
Kirjoitettaessa soi Eini - Yes Sir, alkaa polttaa