Mr Lotharin viikko 49/2010

  • Anssi Viskari

Maanantaina kävin ajamassa kaverini crossiradalla 3 x 20 minuuttia moottorikelkallani, jonka jälkeen kävin saunomassa. Maanantaina julkaistiin myös aikuisviihdeurani 94. video Mr Lothar & Cheetah & T2 – sEXHIBITION messujen jatkot, video kertoo siitä mitä tapahtui sEXHIBITION messujen jälkeisenä sunnuntaina hotellissa jossa minä ja messujen ruotsalaisesiintyjät majoituimme. Kyseinen video löytyy minun kotisivujen kuvat ja videot osiosta osoitteesta http://www.MrLothar.fi/kuvatvideot.php

Tiistaina lomailin huvilallani ja lepuutin maanantaina kipeytyneitä lihaksia hierovassa tuolissa.

Keskiviikkona olikin sitten aika lähteä viettämään Mr Lothar Productionin pikkujoulujen 1 osaa Lappiin suuntautuvan limusiiniretken merkeissä. Kuski oli hakenut kaverini kyytiin Helsingistä ja puoli neljän aikaan he tulivat sitten poimimaan minut kyytiin minun kotipaikalta. Ensimmäinen etappi oli Next Step baari Varkaudessa, siellä joimme yhdet nopeat ja jatkoimme matkaa Kuopioon. Kuopiossa kyytiimme hyppäsi paikalllisopppaaksi nimeämämme nainen joka opasti meille missä on alko, apteekki ja hyvä ruokapaikka. Tuossa vaiheessa minulla olikin jo aika kova nälkä ja niin oli muullakin porukalla eli pihvit hävisivät lautasilta varsin nopeasti. Kuopiosta matka jatkui Iisalmen kautta Ouluun jossa poikkesimme taas yksille nopeille erääseen Oululaiseen hevimestaan. Oulusta ehdimme vielä ennen kolmea Kemiin jossa otimme pientä yöruokaa Corner Inn:ssä ja sen kanssa hiukka juotavaakin. Alkuperäinen tarkoituksemme oli majoittua Rovaniemellä, mutta koska pari ensimmäistä hotellia joista kysyimme huoneita olivat täynnä päätimme jatkaa matkaa eteenpäin ja kuski ajoikin sitten koko yön.

Torstaina aamu alkoi jo valjeta kun saavuimme lopulta Utsjoelle, jossa meille oli varattu kaksi Lomatärpin mökkiä joitten terassilta oli näkymä Tenojoelle. Olimme sen verran ajoissa liikkeellä että mökkien avaimia odotellessa ehdimme käymään paikallisessa baarissa. Muuten päivä menikin sitten lepäillessä, mutta illalla läksimme istumaan iltaa kodalle.

Perjantaina oli vuorossa limusiiniretki Jäämeren rannalle eli ajelimme Utsjoelta Nuorgamiin ja siitä sitten Norjan puolelle, missä ajelimme Jäämeren rantatietä pitkin Neideniin ruokailemaan. Pikku aikatauluvirheestä johtuen olimme Neidenissä tuntia liian aikaisin,. sillä emme muistaneet laskea mukaan sitä seikkaa että Norjassa kello on tunnin vähemmin kuin Suomessa ja niinpä ensimmäinen tunti menikin aperitiivien merkeissä. Varsinaiseksi ruuaksi oli tarjolla mm. kuningasrapua, poronkäristystä ja tuoretta seitiä. Pääruuan jälkeen söimme vielä jälkiruuat ja sen jälkeen kömmimme takaisin limusiinin kyytiin. Takaisin Suomen puolelle päästyämme pysähdyimme ottamaan yhdet nopeat juomat Sevetin Baariin, josta jatkoimme matkaa Kaamasen Kievariin ja sielläkin meillä oli aika tiukka aikataulu eli yhdet nopeat vain. Kaamasen Kievarista kuski kurvaili takaisin Utsjoelle. Utjoella meille sattui sitten pikku onnettomuuskin kun yksi seurueeseemme kuuluvista tytöistä tippui limusiinin kyydistä satuttaen niskojaan sen verran että loppujen lopuksi ambulanssi vei hänet ensin Ivaloon ja siitä edelleen Rovaniemelle. Me muut kävimme vaihtamassa päälle hiukka kevyempää vaatetusta ja sitten taksi jo tulikin hakemaan meitä yhden tutun tuttuni meille järjestämiin pikkujouluihin jotka vietettiin paikallisella metsästysmajalla. Täytyy myöntää että osa seurueestamme oli jo juopunut aika hyvin jopa liian hyvin limusiiniretkellä, sikäli harmi että pikkujoulujen ruokatarjonta oli jotain ihan uskomatonta sillä pöytä notkui riistaherkuista ja mitä moninaisemmista Ahdin antimista. Ennen ruokailua meille oli kuitenkin vielä yksi yllätys, pihaan kurvasi nimittäin ihka oikea joulupukki Petteri-poron vetämässä reessä. Minäkin olin ilmeisesti ollut taas kiltti, sillä joulupukki antoi minullekin lahjan vaikka ennen lahjan antamista hiukka käytiinkin keskustelua siitä kuka on minkälainenkin pukki. Pikkujoulujen jälkeen meidät kyydittiin takaisin mökeillemme ja täytyy myöntää että olinkin niin täynnä kaikenlaisia herkkuja että en muuta jaksanut tehdäkään kuin käydä suoraan nukkumaan.

Lauantaina heräilin kymmenen ja hyvinkin samoihin aikoihin tuli oppaamme hakemaan meitä pilkkireissulle, mutta osa meidän porukasta oli sen verran huonossa hapessa että päätimme siirtää lähtöä parilla tunnilla. Puolen päivän jälkeen suurin osa porukasta sitten pääsi sängyistä ylös ja läksimme kaamospilkille, ikävä kyllä kalaa ei tullut mutta oli silti mukava olla raikkaassa ulkoilmassa hyvällä porukalla. Pilkkireissun jälkeen läksimme juomaan paikalliseen baariin minttukaakaot, itse asiassa niitä meni hiukka enemminkin kuin yhdet. Baari visiitin jälkeen läksimme mökeille saunomaan ja syömään, jonka jälkeen läksimme takaisin baariin. Ensin menimme taas Utsjoen paikalliseen, jossa oli aika hiljaista ja niinpä sanoimme limusiinikuskille että lähdetään käymään EU:n pohjoisimmassa baarissa Nuorgamissa eli Staalonpesässä. Etsimme samalla myös monumenttia joka on pystytetty EU:n pohjoisimman kohdan merkiksi, mutta sakeassa kelissä kurvasimme jo vahingossa Norjankin puolelle. Staalonpesän meininki oli myös aika laiha ja niinpä päätimme mennä takaisin Utsjoelle ravintola Rastigaisaan jossa oli paikallisten pikkujoulut. Rastigaisassa muutama paikallinen sitten tunnisti minut ja halusi puoliväkisin ostaa minulta Mr Lothar Production paidan päältä, niinpä minä sitten möin päälläni olleen paidan eräälle paikalliselle naiselle. Valomerkin jälkeen läksimme jatkoille mökeille, mukaamme läksi yksi paikallinen nainenkin joka sanoi yhdelle meidän porukan miehistä että hän on kuin kemijärveläinen käytökseltään ja että sellaiset on tapana uittaa Tenojoessa. Kyseinen mies otti tuosta hiukka lämpöjä ja viskasi yhden viinapullon mökin seinään, tuossa vaiheessa minä ojensin häntä hiukka jolloin kundi rauhoittui mutta haki itselleen veitsen. Onneksi tilanne kuitenkin rauhoittui, tosin sama kundi oli sitten myöhemmin heilunut hiilihangon kanssa toisessa mökissäkin sen jälkeen kun minä käskin hänet sinne mutta sielläkin säästyttiin isommilta vahingoilta.

Sunnuntaina meidän oli alun perin tarkoitus lähteä ajelemaan kohti etelää kymmenen aikaan, mutta koska olotilat oli aika monilla taas kohtuullisen hurjat, niin lähtö viivästyi taas parilla tunnilla. Kahdentoista aikaan saimme vihdoin koko porukan limusiinin kyytiin ja kuski pääsi aloittamaan urakkansa, joka oli aluksi ajaa Vuokattiin kylpylä Katinkultaan. Aikataulun viivästys ja matkustajien olotilat saivat kuitenkin aikaan sellaisen muutoksen että päätimme matkustaa suoraan koteihimme. Matka oli pitkä, mutta ostimme huoltoasemalta mm. 3 Uuno Turhapuro leffaa, roskaruokaa sekä kaikkea muuta hyvää ja niinpä matka menikin yllättävän sukkelasti. Minä olin kotona neljän aikaan aamulla ja niinpä meninkin suoraan nukkumaan.

PS. Kuvia viikon tapahtumista löytyy osoitteesta http://www.kuvake.net/photos.php?username=MrLothar&folder_id=738077

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus