Mr Lotharin viikko 8/2016

  • Anssi Viskari

Maanantaina teimme ensin lumityöt parin kaverini mökillä, sen jälkeen moottorikelkkailimme Leviltä Ylläkselle ja sieltä Muonion kautta takaisin Leville eli noin 260km lenkin. Rankan kelkkaretken jälkeen kävimme saunomassa yhden kaverini mökillä ja sen jälkeen syömässä Ravintola Myllyn Äijässä.

Tiistaina läksin moottorikelkkailemaan eri kavereiden kanssa, nyt ajelimme noin 140km Leviltä Hettaan jolla matkalla meinasi yhdestä kelkasta loppua polttoainekin mutta onneksi pääsimme perille. Hetasta kurvailimme Palojärvelle Galdotievaan jossa söimme porokebabit ja sen jälkeen läksimme ajelemaan Karesuandoa kohti, mutta jouduimme kääntymään takaisin Norjan rajan kulmilla koska ylemmäksi tunturissa noustuamme näkyväisyys oli niin huono. Niinpä ajoimme takain Palojärven kautta melkein Hettaan saakka ja siitä Palojoensuun kautta välillä Ruotsinkin puolella koukaten Sonkamuotkaan jossa otimme hiukka välipalaa. Sonkamuotkasta ajoimme Muonioon jossa tankkasimme vain kelkat ja sitten matka jatkui takaisin Leville eli ajoimme päivän aikana noin 450km lenkin.

Keskiviikkona kelkkailu kaverit vaihtui taas maanantaisiin ja ajelimme Leviltä Kittilän kautta Kumputunturin juurella olevalle Erämaakeitaalle ottamaan välipalaa ja sen jälkeen takaisin Leville. Ilta meni taas saunoessa, syödessä ja yhden kaverin tallilla josta matka jatkui Bar Ihkuun.

Torstaina liittyi kelkkailu porukkaan taas yksi uusi kaveri ja ajelimme Leviltä Lainion Snow Villageen josta matka jatkui Kittilän kautta takaiin Leville. Saunomisen jälkeen läksimme isommalla porukalla syömään Ravintola Narraniin ja sen jälkeen päädyimme taas Bar Ihkuun.

Perjantaina teimme aamupäivällä hiukka mökkitalkkarin hommia ja iltapäivällä läksin yhden kaverini kanssa käymään moottorikelkoilla Sonkamuotkassa, matka katkesi siihen kun kaverini moottorikelkka hajosi mutta onneksi saimme korjattua sitä sen verran että pääsimme ajamalla takaisin. Illalla oli taas vaihteeksi ohjelmassa saunomista ja syömistä jonka lisäksi kävimme tsekkaamassa Mikael Gabrielin keikan Hullu Poro Areenalla. Loppuillasta löysin itseni taas Bar Ihkusta ja törmäsin siellä muutamiin vanhoihin tuttuihinikin.

Lauantaina päivä meni Leviltä Mikkeliin ajellessa. Mikkeliin päästyämme siirsin tavarani omaan autooni ja kurvasin Vaakunaan SM-rallin virallisille jatkoille jossa oli aika lauma vanhoja tuttujani kemuttamassa. Valomerkin jälkeen läksin vielä parin tytön kanssa jatkoille heidän hotellihuoneeseen ja niinpä olin kotona vasta aamulla.

Sunnuntai meni kavereideni kanssa Clas Palmbergin vieraana hänen tiluksilla, tutustuimme mm. hänen automuseoonsa.

PS. Kuvia minun seikkailuista löytyy osoitteesta http://www.MrLothar.fi/galleria/ ja videoita löytyy minun kotisivujen videot osiosta osoitteesta http://www.MrLothar.fi/kuvatvideot.php sekä osoitteesta http://www.youtube.com/user/AnssiViskari

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus