• Omenapuun_lehdet

Mihin se raha oikein menee?

Olen tuore (tai kenties kypsä) opiskelija, joten työelämään astuessani tuntui hetken aikaa ihan uskomattomalta, että rahaa oli tilillä joka kuukausi ja vieläpä ihan mukavasti. Saatoin oikeasti heti ostaa jotain vähän kalliimpaankin (kuin pakettinuudeleita) silloin kun sitä halusin, mikä oli aika 10/10.

Mutta kummasti sitten jossain vaiheessa aina kuun lopussa tuli tuo tuttu ikävä tunne: Eihän sitä rahaa juurikaan ole.

Kuluja minulla ei ole niin hirveän paljon: kohtuuhintainen vuokra, pienen auton rahoitus, ja muutama oleellinen lasku sekä tietenkin vuokra. Ja nämä kaikki maksan puoliksi kumppanini kanssa. Mutta jotenkin se ylimääräinen raha pääsee karkaamaan. Tämä tunne on usein johtanut miettimään loppukuusta jonkinlaisen pienlainan hakemista. Mutta olen pitkän aikaa vannoutunut että semmoisiin en sorru, koska taustalla on jo ihan tarpeeksi opintolainaa maksettavana.

Kyse taitaa olla siitä, että en vain osaa säästää rahaa. Se kuluu pieniin turhiin menoihin, kahvilakäynteihin, uusiin sukkiin, vähän parempaan shamposeen ja ties mihin. Olen yrittänyt pidemmän aikaa ylläpitää jonkinlaista budjetiointisysteemiä, tai edes omien tulojeni seurantaa, mutta siitä ei tunnu oikein tulevan mitään.

Olenkin päättänyt nyt sitten ottaa kokeiluun budjetointiin tarkoitetun sovelluksen, Moneyfyn. Tai ainakin tämä lähtee ensimmäisenä kokeiluun. Toivon, että kun budjetti on kokoaika käsillä tai taskussa, tulee siihen todennäköisemmin merkattua ihan kaikki kulut, kuin jos pitäisi aina etsiä läppäri käsiin ja avata Excel. Mutta katsotaan, josko vihdoin saisin tapojani muutettua.

Tämä blogikirjoitus ei ole kommentoitavissa.