Äänikirjat tuovat tekemistä kotiin, kun illat ovat hiljaisia

  • SirkkaSisukas

Tämä ei nyt liity mitenkään koronaan tai muutenkaan en halua heittää vitsiä karanteeniin joutuneista tai muutenkaan, mutta olen itse vain nyt ihastunut äänikirjoihin ja ahmin niitä jatkuvasti. Äänikirjojen kuuntelu on kivaa tekemistä niin kotona kuin matkoilla ja ainakin itselläni voi helposti mennä monta tuntiakin kuunnellessa, kun pääsen sisälle oikein hyvään dekkariin. Lempparihetkeni päivässä on nykyään se, kun illalla laitan television kiinni ja sujahdan viileiden lakanoiden väliin ja laitan kuulokkeet korville ja kirjan päälle puhelimestani.

Äänikirjat ovat vanha keksintö. Onhan erilaisia kuunnelmia ollut jo vuosikymmeniä. Mekin lapsina kuuntelimme kirjoja koulussa äidinkielen tunnilla. Ainakin ala-asteella.

Nyt teknologia vain on tuonut kuunneltavat kirjat kannettaviin laitteisiin. Siis kännykkään ja tablettiin. Ja kun kännykän voi pistää kiinni melkein mihin vaan, niin kirjoja voi kuunnella kuulokkeiden lisäksi vaikkapa auton kaiuttimista. Autossa onkin suositeltavampaa käyttää auton äänijärjestelmää, sillä kuulokkeilla kuunnellessa maailman muut äänet voivat kadota ja et välttämättä huomaa muuta liikennettä tai vaikka ambulanssia, joka pillit päällä haluaa viuhahtaa ohitsesi.

Koska äänikirjat voi kätevästi ladata omalle laitteelle, ei nettiäkään enää tarvita. Lentomatkat, tosin ei ehkä juuri nyt koronan takia, menevät rattoisasti. Ja mökillekin riittää hauskaa tekemistä ja aika kuluu helposti, vaikka netin kuuluvuus olisikin huono.

Hinta ei myöskään ole nykyään este. Suurin osa kuukausilaskutteisista palveluista on tyyliin 10-30 euroa kuussa ja yksittäisiä kirjoja voi saada jopa ilmaiseksi. Tavallisesti äänikirjoja myyvissä palveluissa yksittäisten kirjojen hinta on noin 2 eurosta 15 euroon. Muutamalla eurolla saa paljon erilaisia.

Jos haluaa hieman enemmän vipinää omiin vällyihin, niin myös eroottiset äänikirjat ovat nostamassa suosiotaan. Etenkin naisten keskuudessa. Tosin en halua tässä sukupuolittaa ihmisten tapaa kuluttaa eroottista kirjallisuutta. Kaikki voivat näistä innostua.

Miksi sitten kirjoitan tänne?

Tarkoituksenani on lähteä arvostelemaan kirjoja yksi kerrallaan. Purkaa omia ajatuksiani ja sitä kautta kenties syventää kuuntelukokemustani. Kukaties jotkut teistä lukijoista löytävät myös sitten arvosteluiden joukosta omaan makuunne kiinnostavia uusia äänikirjoja ja innostutte kuuntelusta!

Kirjoitettaessa soi Bullet For My Valentine

Tämä blogikirjoitus ei ole kommentoitavissa.