Sushia Helsingissä

  • Wasabi

Eräänä iltana alkoi tehdä mieli sushia. Muistelin, että edellisestä sushiannoksesta alkoi olla häiritsevän kauan. Olin muutaman hätäisen lounaan käynyt nielemässä Hanko Sushi Vallilassa. Mielestäni sushin syömiseen on aina kuulunut tietty seesteisyys ja makujen kiireetön aistiminen, jolloin sushi työpaikkalounaalla on ollut mielestäni pienimuotoinen häpäisy kyseistä ruokalajia kohtaan. Toisaalta jossain lounaspaikoissa häpäisy on tehty valmiiksi jo ravintolan itsensä puolesta.

Sillä samalla sushinälkähetkellä tuli mieleen, että kierränpä samalla kaikki Helsingin sushiravintolat. Aivan niin kova nälkä ei ollut, että siltä samalta seisomalta olisin homman hoitanut, mutta ajatus oli niin hyvä, että se jäi mieleen.

Tässä sitä nyt siis ollaan, lähtökuopissa. Tällä hetkellä kierrettynä on nolla ravintolaa ja työmaata on edessä aika paljon. En edes tiedä suuruusluokkaa montako Sushiravintolaa on Helsingissä, enkä edes haluakaan tietää.

Voin heti alkuun myöntää, että mitään intohimoa minulla ei ole sushia kohtaan. Tunnen lähipiiristäni monta ihmistä, jotka tuntuvat pitävän sushista enemmän kuin minä ja kaipaavan sitä useammin. Pidän toki sushista, mutta niin pidän melkein kaikesta muustakin ruuasta. Jos syömään pitää lähteä, niin useimmiten burgerit, fine dining, meksikolainen tai suomalainen pubiruoka ajavat usein mielihalujen osalta sushin ohi oikealta ja vasemmalta.

En pidä itseäni sushin suhteen mitenkään spesialistina, vaan ennemminkin edustan keskimääräistä kaupunkilaista sekasyöjää, joka aika ajoin nauttii myös sushista. Toisin sanoen kaikin puolin sushiamatööri tällä hetkellä.

Sushi on japania ja tarkoittaa etikalla maustettua riisiä. Minulle sushista tulee mieleen riisi ja kala, joka päätyi myös tämän blogin nimeksi. Olen aina pitänyt sushia parhaimmillaan, kun kala on mahdollisimman tuoretta, riisi on ammattitaidolla valmistettua ja annos on hyvin simppeli ja perinteinen ilman ylimääräisiä kikkailuja. En toisaalta ole aivan varma mitä perinteinen tarkoittaa sushin yhteydessä, mutta minulle se on täysin kypsyttämätön kala, tavalliset merikalalajit, eikä riisin, wasabin ja soijan lisäksi sushiin tule mitään muuta. Olen kuitenkin varautunut ja hyväksynyt, että mielipiteeni saattaa tämän projektin myötä muuttua!

Huomenna se sitten alkaa - edessä ensimmäinen ravintola-arvostelu.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:28

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus