Rahaviskari laina- ja talousasioilla

Blogissa käsitellään puhtaasti talouteen liittyviä asioita. Lainat sekä yrityksille, että yksityishenkilöille, sijoitusasiat ym. ovat blogin aihealustoja.

Yrityslainat - onko nettiyritysluoton korko kohdillaan?

Onko yrityslainojen tarjonta ja niiden korko mielestäsi lähtenyt käsistä?

Yrityslainaa on aikaisemmin myönnetty käytännössä kokonaan pelkästään pankkien toimesta, mutta nyt viimeisen reilun viiden vuoden aikana tässä ollaan otettu harppaus toiseen suuntaan. Yrityslainaa tarjotaan nyt monen yksityisen toimesta ja suoraan netistä. Talouteen.com on vertaillut erilaisia yrityslainaratkaisuja ja yksityisen toimesta irtoaa jopa kolmen miljoonan yritysluottoa vertaislainatyyppisenä rahoituksena. Tässä yritys- tai yrittäjä saa itse valita oman korkonsa ja vakuuksia ei tarvita. Alin mahdollinen korko on 4 %.

Onko tämän tyyppinen laina oikeasti koroltaan edullinen? Kyseessä on viitteellinen korko ja kuinka moni oikeasti lähtee lainaamaan rahaa näillä numeroilla?

Onko yrityslainan saaminen pankista, niin vaikeaa, että monien firmojen on yksinkertaisesti pakko ottaa laina netistä?

Pankeilla on ihan selvästi jarrut päällä ja kun Suomen taloudessa ei pyyhi hyvin, ei lainojakaan myönnetä ihan tuosta noin vaan yrityksille. Vakavaraisille yrityksille toki on luottoa tarjolla ja korko on parempi, mutta vakuudetta yrityslainaa ei kuitenkaan varmasti saa. Tässä netissä olevat lainat poikkeavat merkittävästi, mitä tulee pankkien yrityslainoihin.

Ovatko ihmiset nykyään niin mukavuudenhaluaisia, että ottavat mielummin hieman kalliimman yrityslainan netistä, kuhan paperityöt ovat minimissä ja hommaa hoituu onlinepohjaisesti?
Tähän on vaikeampi vastata suoraan, mutta koska verkko on niin helppo paikka asioida, vaikuttaisi hyvin vahvasti siltä, että ihmiset taipuvat jossain määrin tässä ja ovat valmiita maksamaan muutaman prosentin kymmenyksen enemmän korkoa, kunhan lainan haku on helppoa.

Tuntuu siltä, että netin ilmestymisen myötä ihmiset ovat laiskistuneet ja talouteen liittyviä asioita ei oteta niin vakavasti enää. Tämä näkyy myös pikalainojen ja muiden nopeiden luottojen myöntämisen räjähdysmäisenä kasvuna joka tosin on nyt jo laskutrendissä. Ihan sama tuntuu kuitenkin pätevän yrityslainaan. Varsinkin pienet kymmenien tuhansien yrityslainat haetaan ilomielin netistä suuremmallakin korolla, kunhan rahan saa nopeasti käyttöön ja paperitöiden määrä on minimaalinen. Ja sitähän se totta vie onkin, kun tarkastellaan ym. artikkelin palveluita. Esimerkiksi Ferratum Business lupaa päätöksen heti samana päivänä ja rahat seuraavana päivänä tilille jopa 100 000 euroon saakka.