Halpahintaista politikointia

  • TimoLaaninen

Politiikassa ja rakkaudessa ovat tunnettua sanontaa mukaillen kaikki keinot sallittuja. Harvoin tapaa kuitenkaan niin karkeaa poliittista vääristelyä kuin mitä Emma Kari harjoittaa sunnuntain blogikirjoituksessaan.

Emma Kari harjoittaa juuri sellaista halpahintaista politikointia, josta hän syyttää keskustan puheenjohtajaa Juha Sipilää.

Karin kirjoituksen ensimmäinen lause kuuluu näin: ”Tällä viikolla pääministerin salkkua tavoittelevan Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kertoi vastustavansa naisen oikeutta aborttiin.” Lause sisältää karkean asiavirheen. Sipilä kertoi Suomen Kuvalehden haastattelussa, ettei vaadi muutoksia nykyiseen aborttilakiin. Kun kilpailijat ryhtyivät perjantaina levittämään virheellistä tulkintaa, Sipilä varmisti vielä samana päivänä twitterissä kannattavansa nykyistä aborttilakia. Mielestäni tähän sisältyy selvä kannanotto naisten aborttioikeuteen, joka on Suomen laissa turvattu.

Toinen kukkanen on Karin viittaus Helsingin Sanomien artikkeliin lestadiolaisäitien uupumuksesta: ”Tänään Helsingin Sanomissa kerrottiin, kuinka Sipilälle läheisen vanhoillislestadiolaisen yhteisön ehdoton ehkäisykielto ajaa vanhemmat äärirajoille.” Pidän tätä halpahintaisena vihjailuna. Sipilä ei kuulu vanhoillislestadiolaiseen liikkeeseen, piste. Hänen mielipiteidensä rinnastaminen tämän herätysliikkeen opillisiin näkemyksiin ei tee oikeutta kummallekaan. Teologian opiskelijana kehottaisin tutustumaan suomalaisten herätysliikkeiden historiaan ja niiden opillisiin painotuksiin ennen tuollaisten vihjausten esittämistä.

Näiden lauseiden jälkeen Kari sitten pääsee kauhistelemaan laittomien aborttien seurauksia sinänsä painavilla argumenteilla. Mutta samalla hän antaa ymmärtää, että Sipilä olisi vastuussa näistä kauheuksista: ”…konservatiivisille poliitikoille 70 000 vuosittain tekopyhyydellä tapettua naista on pieni hinta omasta taivaspaikasta.” Yhtä lailla voisin sanoa, että Karin tapauksessa kilpailevan puolueen puheenjohtajan sanomisten vääristely on pieni hinta helsinkiläisten äänistä seuraavissa vaaleissa.

On ymmärrettävää ja hyväkin että vaalien lähestyessä potentiaaliset pääministeriehdokkaat läpivalaistaan perusteellisesti. Toivottavaa kuitenkin olisi, että arviot perustettaisiin tosiasioihin.

Timo Laaninen
Teol. yo, keskustan puoluesihteeri

2 kommenttia

pryyppö

9.9.2014 17:07

Sanoo hän ja tekee sen sitten itse. Vai kuinka tämä kirjoitus olisi ymmärrettävissä?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:32

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus