Kannattaako nettikaupan avaaminen?

  • Anneli89

Hei, päätin kirjoittaa tämän blogipostauksen, koska suunnitelmissani on oman nettikaupan avaaminen lähitulevaisuudessa. Varsinaista kauppaa minulla ei vielä ole, enkä ole vielä lopettanut päivätöitäni, mutta suunnitelmissa olisi kuitenkin lähteä vaatealan suuntaan. Tähän ovat innostaneet monet menestystarinat, joita olen lukenut uutisista.
Minua kuitenkin huolestuttaa se, miten saisin kauppaani asiakkaita? Nettikaupan avaaminen on tietenkin se helpoin osio, ja minulla olisi jo kontaktit valmiina, mutta se mainostus?
Onko järkeä lähteä kilpailemaan vaatealalle ja muodin pariin ylipäätään? Googlesta löytyvät nimittäin Nelly, Zalando, Ellos ja monet muut suuret yritykset heti ensimmäiseltä sivulta, kun hakusanaksi kirjoittaa muoti tai vaatteet.
Miten näiden kanssa voi enää kilpailla? Google-mainonta olisi tietenkin yksi, mutta menisikö minulla siinä rahat hukkaan, kun kyseessä on uusi vaatteita myyvä nettikauppa? Jotenkin epäilyttää näkyvyyden saaminen uudelle kaupalle, etenkin, kun monet suomalaiset ovat niin epäileväistä porukkaa uusien liikkeiden suhteen.
Toinen asia olisi sosiaalisessa mediassa mainostus, mutta tästä minulla ei ole mitään kokemusta, sillä en ole koskaan käyttänyt edes Facebookia. Olen kyllä lukenut uutisia ja nähnyt videoita kuinka hyvin esimerkiksi Jounin Kauppa on menestynyt pelkästään sosiaalisen median kautta. Ja viimeksi taisin lukea kauppalehdestä, kuinka ruotsalainen Chiquelle tai jotain, oli kasvanut todella suureksi pelkästään mainostamalla itseään Instagramissa.
Olisi mukava kuulla jonkun muun kokemuksia nettimainonnasta, sekä siitä miten se kannattaa toteuttaa järkevästi, ettei vahingossa käy niin, että minulla on läjä vaatteita, joita kukaan ei osta. Rahaakin tämän kaupan perustamiseen on tällä hetkellä ihan mukavasti, mutta todennäköisesti joudun hakemaan siihen myös muutaman tonnin lisärahoitusta. Foorumeilta olen välillä asioista tiedustellut, mutta yleensä sieltä tulee ohjeeksi pelkkää v*******a. Kiitoksia vain suomalaiset anonyymit foorumilaiset :)
Ja kyllä, olen perillä siitä, mitä firman perustaminen vaatii, enkä tosiaankaan ole suin päin lähdössä sapeli ojossa kohti taistelua, vaan pyrin tekemään hyvän suunnitelman ennen kuin lähden toteuttamaan koko ideaani.
Olen harkinnut myös mainosalan ammattilaisten palkkaamista, mutta koko lysti kuulostaa todella kalliilta, johon minulla ei ainakaan tällä hetkellä ole varaa. Nettikaupan avaaminen ei siis vielä ole ajankohtaista, mutta tarkoitus olisi, että se on pystyssä ensikesään mennessä. Kaikki kehitysideat, sekä rehelliset mielipiteet ovat tervetulleita, sillä olen vieläkin todella epäileväinen koko nettikaupan tuottavuudesta, vaikkakin vaatteet joita myisin ovat todella hyvälaatuisia, edullisia ja hyviä. Ainoastaan mainostus ja näkyvyys ovat tällä hetkellä suurin kysymysmerkki, koska kilpailu vaatealalla on kovaa.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:29

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus